Last van muizen in huis? Dit kan je ertegen doen - InteriorTwin
last van muizen? dit kan je ertegen doen

Last van muizen in huis? Dit kan je ertegen doen

Heb jij muizen in huis? Bekijk dan deze tips hoe je muizen kan verjagen en tegen kan gaan.

Niemand zit op ongedierte in huis te wachten. Als je eenmaal muizen in huis hebt dan is het zaak dit zo snel mogelijk aan te pakken. Voor je het weet is die ene muis namelijk een heel nest aan babymuisjes geworden en is het een stuk lastiger ze aan te pakken.

Muizen knagen graag aan etenswaren in huis, maar ook aan kabels en isolatiemateriaal. Daarnaast is het allesbehalve hygiënisch door de muizenkeutels die overal in huis worden achtergelaten en kunnen ze in het ergste geval zelfs ziektes overbrengen.

Benieuwd hoe je muizen in huis kan tegengaan en bestrijden? Ga dan aan de slag met deze tips.

Muizen bestrijden in huis

Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat muizen zo min mogelijk toegang hebben tot je huis. Maak spleten en kieren goed dicht. Dit kan je bijvoorbeeld doen met deze milieuvriendelijke pasta. Dit is een eenvoudige kit zonder giftige bestanddelen voor het dichten van kieren. Dankzij de RVS-metaaldeeltjes kunnen muizen en andere ongedierte hierna niet meer het huis binnendringen.

Nog iets wat je kan doen om muizen tegen te gaan in huis is om het binnen minder aantrekkelijk voor ze te maken. Zorg er daarom voor dat je voedsel zoveel mogelijk opbergt. Sluit eten goed af in bakken, zodat muizen hier niet bij kunnen komen.

Heb je toch muizen in huis? Dan is het zaak deze zo snel mogelijk aan te pakken. Probeer de muizen bij voorkeur in eerste instantie te bestrijden met muizenvallen, aangezien dit een diervriendelijker alternatief is dan muizengif.

Muizen lijmplanken zijn een dieronvriendelijk alternatief, hierdoor ervaren muizen namelijk erg veel stress en daarnaast kunnen ook andere dieren hieraan vast komen te zitten.

Beter is het om een klapval of (elektrische) muizendoder te kopen, waardoor de muis direct dood is en niet hoeft te lijden. Om de klapval zou je deze muizenvoerdoos kunnen zetten, om te voorkomen dat andere dieren in de val vast komen te zitten.

Ook kan je ervoor kiezen om een muizenvangkooi aan te schaffen, waarbij de muis in leven blijft. Na het vangen van de muis kan je deze dan weer op voldoende afstand van huis vrij laten.

Helpt dit allemaal niet? Dan zou je toch gif kunnen gebruiken om muizen in huis te bestrijden. Let er op dat dit gif ook schadelijk is voor kinderen en (huis)dieren, dus pas dit alleen toe als het echt niet anders is en bescherm het gif met bijvoorbeeld een muizenvoerdoos. Een zeer bekend en populair gif is dit muizengif. Na inname is de muis binnen 24 uur dood. Dit in tegenstelling tot veel andere giffen, waarbij het dagen kan duren voor de muis overlijdt en deze dus onnodig lang moet lijden.

Na het overlijden van de muis verpak je deze in een plastic zak om te voorkomen dat andere dieren eraan gaan knagen. Daarna kan je de muis weggooien.

Veel succes met het bestrijden van muizen in huis!

Liefs,

Ilse

p.s. op zoek naar tips om meer ongedierte te bestrijden? Eerder verscheen al dit artikel om slakken in de tuin te bestrijden op InteriorTwin.com

*Fotocredits muis: Ricky Kharawala @sweetmangostudios via Unsplash

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook eens:

Winkelwagen
Scroll naar top