Last van muizen in huis? Dit kan je ertegen doen
last van muizen? dit kan je ertegen doen

Last van muizen in huis? Dit kan je ertegen doen

Heb jij muizen in huis? Bekijk dan deze tips hoe je muizen kan verjagen en tegen kan gaan.

Niemand zit op ongedierte in huis te wachten. Als je eenmaal muizen in huis hebt dan is het zaak dit zo snel mogelijk aan te pakken. Voor je het weet is die ene muis namelijk een heel nest aan babymuisjes geworden en is het een stuk lastiger ze aan te pakken.

Muizen knagen graag aan etenswaren in huis, maar ook aan kabels en isolatiemateriaal. Daarnaast is het allesbehalve hygiënisch door de muizenkeutels die overal in huis worden achtergelaten en kunnen ze in het ergste geval zelfs ziektes overbrengen.

Benieuwd hoe je muizen in huis kan tegengaan en bestrijden? Ga dan aan de slag met deze tips.

Muizen bestrijden in huis

Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat muizen zo min mogelijk toegang hebben tot je huis. Maak spleten en kieren goed dicht. Dit kan je bijvoorbeeld doen met deze milieuvriendelijke pasta. Dit is een eenvoudige kit zonder giftige bestanddelen voor het dichten van kieren. Dankzij de RVS-metaaldeeltjes kunnen muizen en andere ongedierte hierna niet meer het huis binnendringen.

Nog iets wat je kan doen om muizen tegen te gaan in huis is om het binnen minder aantrekkelijk voor ze te maken. Zorg er daarom voor dat je voedsel zoveel mogelijk opbergt. Sluit eten goed af in bakken, zodat muizen hier niet bij kunnen komen.

Heb je toch muizen in huis? Dan is het zaak deze zo snel mogelijk aan te pakken. Probeer de muizen bij voorkeur in eerste instantie te bestrijden met muizenvallen, aangezien dit een diervriendelijker alternatief is dan muizengif.

Muizen lijmplanken zijn een dieronvriendelijk alternatief, hierdoor ervaren muizen namelijk erg veel stress en daarnaast kunnen ook andere dieren hieraan vast komen te zitten.

Zelf hebben wij goede ervaringen met deze diervriendelijke muizenvallen in de tuin. Binnen 1,5 week tijd hadden wij 2 muizen gevangen die wij vervolgens weer levend hebben uitgezet. Bekijk ook mijn review over deze muizenval.

Veel succes met het bestrijden van muizen in huis!

Liefs,

Ilse

p.s. op zoek naar tips om meer ongedierte te bestrijden? Eerder verscheen al dit artikel om slakken in de tuin te bestrijden op InteriorTwin.com

*Fotocredits muis: Ricky Kharawala @sweetmangostudios via Unsplash

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven