Vergeet je woonverzekeringen niet in oktober woonmaand!
woonverzekering afsluiten

Vergeet je woonverzekeringen niet in oktober woonmaand!

Het is oktober woonmaand: grote kans dat jij bezig bent je huis net wat gezelliger te maken. Misschien ga jij wel aan de slag met een lang uitgestelde verbouwing of koop jij eindelijk die design bank die al lang op je verlanglijstje staat. Maar nu je toch bezig bent je huis nog mooier te maken vergeet je dan ook niet om naar je woonverzekeringen te kijken?

In de oktober woonmaand krijg jij gratis een vtwonen cadeaubon t.w.v. € 12,50 als jij een Univé woonverzekering afsluit. Deze actie loopt tot 6 november 2020.

In dit artikel vertel ik je graag meer over de Univé woonverzekering en deel ik een aantal voorbeelden waarin wij de woonverzekering nodig hebben gehad.

De voordelen van een Univé woonverzekering

Niet alleen heeft Univé nu een leuke actie waarmee je een vtwonen cadeaubon krijgt bij het afsluiten van een woonverzekering, de verschillende verzekeringen van Univé hebben nog meer voordelen.

Ik heb een aantal van de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet:

Univé opstalverzekering: je woning is gegarandeerd niet onderverzekerd.

Univé inboedelverzekering: laptops, tablets en mobiele telefoons zijn standaard binnenshuis meeverzekerd.

Univé kostbaarheden verzekering: met deze verzekering weet je zeker dat jouw sieraden, foto- of filmapparatuur of andere kostbaarheden wereldwijd voldoende verzekerd zijn.

Univé woondiensten: regel het onderhoud van je woning makkelijk en snel door bijvoorbeeld een alarminstallatie of cv-onderhoud via Univé te regelen en verklein zo de kans op schade aan je huis. Univé biedt deze extra service graag aan je aan, omdat voorkomen beter is dan genezen. Dat scheelt niet alleen geld, maar zorgt er ook voor een veiliger en comfortabeler huis.

Univé helpt je direct bij schade. Zo kan je 24 uur per dag terecht voor het melden van schade. Ook kan je terecht in één van de Univé winkels voor persoonlijk advies.

Wil je meer weten? Bekijk dan snel alle informatie over de woonverzekeringen van Univé.

woonverzekering updaten

Vergeet niet om regelmatig je verzekeringen te controleren

Er is geen beter moment om naar je verzekeringen te kijken dan in oktober woonmaand. In veel huishoudens wordt er in deze maand druk geklust en worden er nieuwe meubels gekocht. Waarschijnlijk weet jij juist in deze maand heel goed wat voor spullen je in huis hebt.

Daarom is er geen beter moment om te kijken of je woonverzekeringen nog wel actueel zijn. Ben je niet onderverzekerd? Heb jij wel alle verzekeringen afgesloten die je nodig hebt? Misschien heb je wel een kunst- of antiekverzameling: wist je dat je hier vaak een aanvullende verzekering voor nodig hebt?

Ik raad iedereen aan om een goede woonverzekering af te sluiten. Niet alleen om te voorkomen dat je bij een probleem met grote financiële schade zit, maar ook omdat je op het moment dat je de verzekering nodig hebt al genoeg aan je hoofd hebt. Daarom wil je dat dit goed geregeld is en zeker weten dat je bij je verzekeraar goed geholpen wordt.

Krijg jij een keer te maken met brand, een inbraak of schade door bijvoorbeeld storm of lekkage dan heb je al genoeg aan je hoofd en dan wil je gewoon een professionele partij die jou helpt en snel uitkeert bij schade.

Ik weet nog goed dat bij een grote herfststorm een deel van het dak van mijn moeders huis eraf waaide. Ik woonde net op kamers en mijn broer nam mijn oude zolderkamer over. Een grote verbouwing, waaronder de isolatie van het dak, was net klaar. Toen mijn moeder thuis kwam na een dag hard werken stond heel de zolder blank en was al het harde werken van mijn broer voor niks. Alle meubels waren kapot en de isolatie kon opnieuw.

Hoe fijn is het dan wanneer je direct goed op weg wordt geholpen via je woonverzekering? Je krijgt hulp met welke stappen je kan zetten, welke aannemer jou kan helpen het dak snel waterdicht te maken, en een deel van je zorgen worden weggenomen doordat je weet dat je de financiële schade vergoed krijgt.

Ook wij hebben in onze woning een keer onze woonverzekering nodig gehad. Een aannemer had per ongeluk door de leidingen geboord waardoor onze nieuwe vloer binnen een half jaar helemaal beschadigd was. We hadden op dat moment genoeg aan ons hoofd met het regelen van een nieuwe vloer en het weer leeg moeten halen, en opnieuw inruimen, van een complete verdieping, maar het gaf ons enorm veel rust dat we geen financiële schade door deze lekkage hadden. De verzekeraar handelde de zaak verder af met onze aannemer en wij konden ons focussen op het herstel.

Zomaar een paar voorbeelden waarom een goede verzekering zo belangrijk is, maar daarom controleren wij elk jaar onze woonverzekeringen of deze nog up-to-date zijn. Zo weten we zeker dat alles goed geregeld is mocht er een keer iets mis gaan. Dit is meteen een slim klusje om nu te doen waarmee je geld kunt besparen.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven