Een industriële tafellamp voor op het dressoir - InteriorTwin
industriele tafellamp

Een industriële tafellamp voor op het dressoir

Wist je dat een tafellamp de perfecte manier is om extra sfeerverlichting te creëren in huis? In dit artikel laat ik jullie graag mijn nieuwe industriële tafellamp van Dimehouse zien en heb ik een aantal verlichting tips klaarstaan.

Zeker nu het wat sneller donker wordt is goede verlichting onmisbaar. Een mooie tafellamp op je sidetable of dressoir is dan ook echt een musthave.

Mijn nieuwe industriële tafellamp

In het najaar vind ik het super gezellig om met verlichting sfeer en warmte te creëren. Het liefst steek ik een aantal kaarsjes aan en maak ik het gezellig met diverse sfeerlampen.

Maar eigenlijk ontbrak er in onze woonkamer nog wel wat sfeerverlichting en zou een extra lamp niet misstaan.

Gelukkig mocht ik bij Dimehouse een industriële tafellamp uitkiezen om het plaatje compleet te maken. Al snel kwam ik uit op de industriële tafellamp Willow. Dankzij de extra grote lichtbron (deze bestel je er los bij) heeft deze lamp een unieke uitstraling.

Toch vind ik de eenvoud van deze lamp nog het mooist. Het stoere frame heeft een vintage look en past dankzij zijn uitstraling zowel bij een industrieel interieur als bij een modern of vintage interieur.

En aangezien onze inrichting een mix van allerlei stijlen is zitten wij dus altijd goed met deze lamp.

Ondanks dat de bezorging van de lamp wat vertraging opliep ben ik nu super blij met deze lamp. Stiekem vind ik hem overal wel mooi staan. Op de sidetable / dressoir, op de haard en naast de tv.

Wat de definitieve plek voor de lamp gaat worden weet ik dan nog ook niet helemaal zeker. Het fijne aan een tafellamp is natuurlijk dat hij super makkelijk verplaatsbaar is, dus dat is geen probleem. Mijn man gaat nog een dimmer op de tafellamp plaatsen, zodat we zelf de hoeveelheid licht van de lamp kunnen bepalen.

tafellamp met grote armatuur

Tips om op te letten bij het uitkiezen van een tafellamp

Een tafellamp is super simpel voor het creëren van extra sfeerverlichting. Geen ingewikkelde handelingen met het ophangen van een lamp aan het plafond of aan de muur en deze lamp neemt ook nauwelijks ruimte in beslag. Er is dan ook geen lamp zo flexibel als een tafellamp.

Toch zijn er een aantal punten waar je op kan letten bij het uitkiezen van een nieuwe tafellamp.

Let als eerste op de uitstraling van de lamp. Ook al is het relatief een kleine lamp, toch is deze van invloed op de uitstraling van de ruimte. Past de lamp van je keuze wel bij de meubels en accessoires in de ruimte? Let bijvoorbeeld op de kleuren en vormen van de lamp en zoek aansluiting bij de andere decoratie in de kamer.

Ook is de hoeveelheid licht heel belangrijk. Het gaat hier om sfeerverlichting en veel tafellampen zijn daarom niet geschikt om bij te lezen of schrijven. Wil je dit toch? Overweeg dan bijvoorbeeld een bureaulamp. Het is belangrijk dus vooraf goed na te denken over de functie van de lamp en de hoeveelheid licht die deze moet uitstralen voor je een keuze maakt.

Vergeet ook niet na te denken over de plek waar je de tafellamp neer wilt zetten. Past de lamp wel op deze plek? Let goed op de hoogte en breedte van de lamp en vergeet niet op te meten of er voldoende plek is voor de sfeerverlichting.

tafellamp op poten

Zoals je op de foto’s kan zien vind ik het leuk om de lamp te stylen met andere accessoires eromheen. Zo creëer je elke keer op nieuw een totaal andere setting in huis.

Eerder deelde ik al mijn tips voor verlichting in de woonkamer. Een tafellamp is bij uitstek geschikt voor het creëren van extra licht en sfeer in de woonkamer.

Over Dimehouse

Mijn tafellamp heb ik uitgezocht bij Dimehouse. Dimehouse verkoopt naast een groot assortiment industriële verlichting o.a. ook stoelen, kasten en banken in de industriële woonstijl. Dimehouse is opgericht in 2018 en heeft naast een grote online woonwinkel ook een showroom in Bussum en Beverwijk. Binnenkort opent er een nieuwe vestiging in Delfgauw.

Dimehouse koopt de meubels direct bij de fabriek in en kan daardoor de meubels en lampen goedkoop aanbieden. Daarnaast worden de meeste producten uit voorraad geleverd, producten uit voorraad voor 16.00 uur besteld is de volgende dag in huis.

Ben jij op zoek naar nieuwe meubels of lampen en hou jij wel van een wat robuustere en stoerdere stijl? Neem dan zeker een kijkje in de industriële webshop van Dimehouse.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven