5 snelle schoonmaaktips voor een schoon huis voor drukke gezinnen
blue wonder desinfectiereiniger

5 snelle schoonmaaktips voor een schoon huis

Heb jij het gevoel dat je altijd achter de feiten aanloopt? Heb je te weinig tijd voor het huishouden en al helemaal geen tijd om je huis schoon en opgeruimd te houden? Dan heb ik 5 snelle schoonmaaktips voor een schoon huis voor je klaarstaan.

Ook vertel ik graag meer over de speciale lijn desinfectie reiniger van Blue Wonder. Als je weinig tijd hebt dan is een goed en makkelijk schoonmaakmiddel wel zo handig. De schoonmaakproducten van Blue Wonder komen dan extra goed van pas. Ik mocht deze uittesten en vertel er meer over.

5 snelle schoonmaaktips voor drukke gezinnen

blue wonder desinfectielijn

Ben jij op zoek naar snelle schoonmaaktips? Wil jij je huis schoonmaken in minder tijd? Je huis regelmatig opfrissen is dan de oplossing!

In plaats van elke week (of elke 2 weken of maand) een grote schoonmaakronde kost het minder tijd om in je dagelijkse routine een aantal kleine klusjes in te bouwen. Door belangrijke ruimtes zoals de keuken, badkamer en wc regelmatig op te frissen hoef je in het weekend juist minder te doen.

Het is een groot misverstand dat je altijd met een emmer sop aan de slag moet om schoon te maken. Natuurlijk is dit zo nu en dan nodig. Gelukkig zijn er handige schoonmaakproducten waarmee je in een handomdraai de ergste viezigheid en bacteriën wegpoetst.

 • Zorg dat je altijd schoonmaakdoekjes bij de hand hebt. Deze schoonmaakdoekjes zijn namelijk ideaal om even snel de tafel schoon te maken, een doekje over het aanrecht te halen als er geknoeid is of om kleine dingen zoals je mobiel of tas mee schoon te maken. Zo hoef je niet eerst een natte doek met sop erbij te pakken en dit scheelt heel veel tijd. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de desinfectiereiniger doekjes van Blue Wonder gebruiken.
 • Leer jezelf aan om na het koken automatisch het aanrecht en de kookplaat schoon te maken. Zo ervaar je dit minder als een extra taak, maar wordt het een standaard handeling tijdens het koken en is je keuken daarna weer helemaal schoon. Gebruik hierbij bijvoorbeeld de desinfectie keukenreiniger van Blue Wonder.
 • De desinfectie reiniger spray van Blue Wonder zet je het beste standaard in de wc. Gebruik een aantal keren per week deze spray voor een snelle schoonmaakbeurt. Zo blijft het lekker fris en schoon en kost het maar een minuutje van je tijd.
 • Nog een goede tip is om een standaard badkamer reiniger, bijvoorbeeld de desinfectie badkamer reiniger van Blue Wonder, standaard in je badkamerkastje te zetten. Fris een aantal keer per week voor je de badkamer verlaat even snel de wasbakken, douche en wc op met een snelle schoonmaakbeurt. Even sprayen en een schoon doekje erover en je badkamer ruikt weer lekker schoon. In nog geen 5 minuten heb je de badkamer weer opgefrist.
 • Ten slotte: doe het niet alleen. Vraag je partner en kinderen om regelmatig hun spullen op te ruimen. Bedenk voor je kinderen taken die ze kunnen doen in het huishouden en beloon ze desnoods om ze gemotiveerd te houden. Want de grootste tijdswinst in het huishouden is te behalen door het samen te doen, in plaats van alleen.

Zelf heb ik de desinfectie spray en schoonmaakdoekjes van Blue Wonder uitgeprobeerd. Ik vind ze erg handig in gebruik. De schoonmaakdoekjes zijn bijvoorbeeld net wat vochtiger en vol schoonmaakmiddel dan ik gewend ben van de budget doekjes die ik altijd gebruik en ik merk dat ze daardoor krachtiger zijn en makkelijker poetsen.

De nieuwe lijn desinfectie reiniger van Blue Wonder

Wie is er niet opgegroeid met Blue Wonder? Dit oer-Hollands bedrijf bestaat al sinds 1946. Door de grote reinigingskracht is dit schoonmaakmiddel favoriet bij veel mensen. Ik herinner mij dat dit schoonmaakmiddel vroeger altijd in het keukenkastje bij mijn moeder stond en dit is ook het eerste schoonmaakmiddel wat ik kocht toen ik op mijzelf ging wonen.

Blue Wonder is het enige schoonmaakmiddel te koop in de supermarkt wat ook desinfecteert. De meeste schoonmaakmiddelen reinigen alleen, maar de desinfectiereinigers van Blue Wonder verwijderen niet alleen bacteriën en ziektekiemen van oppervlakken, maar maken deze ook echt dood.

blue wonder bacterien doden

Blue Wonder heeft een speciale lijn desinfectie reiniger, bestaande uit een allesreiniger, keuken reiniger, badkamer & wc reiniger, desinfectiereiniger doekjes en desinfectie reiniger spray voor onderweg of de wc. Niet alleen zijn de schoonmaakmiddelen en spray’s makkelijk in gebruik en ruiken ze fris, je doodt er ook nog eens bacteriën en virussen mee.

Nu is het volgens het RIVM niet perse nodig om altijd 100 % van de bacteriën en virussen te doden bij het schoonmaken.

Maar misschien vind jij het toch prettig om een schoonmaakmiddel te gebruiken wat ook desinfecteert. Zeker in de huidige tijd, omdat je bijvoorbeeld kleine kinderen of huisdieren hebt. De speciale desinfectie lijn van Blue Wonder is dan het beste desinfectie schoonmaakmiddel uit de supermarkt.

In bepaalde situaties, bijvoorbeeld bij ziekte zoals Covid-19 of als je net geopereerd bent, kan het wel noodzakelijk zijn om zorgvuldig schoon te maken in huis en alle bacteriën en virussen te doden. Je arts of specialist zal je hierover dan informeren.

blue wonder desinfectiedoekjes

Op zoek naar nog meer tips in het huishouden? Bekijk dan ook deze tips voor een opgeruimd huis.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

5 gedachten over “5 snelle schoonmaaktips voor een schoon huis”

 1. Op zich handige tips, om vaker even snel dingen bij te houden ipv na langere tijd ook lang bezig te zijn met poetsen. Alleen ik kan het niet geheel rijmen met je eerdere blog over een poging om milieubewust en duurzamer te leven, want deze desinfecterende schoonmaakmiddelen zijn niet zo duurzaam en de wegwerpdoekjes al helemaal niet…..

  1. Hoi Micky, fijn dat je mijn blogs regelmatig leest en daarom weet dat ik duurzamer probeer te leven. Dan heb je vast ook gelezen dat ik niet streef naar een 100 % duurzaam leven en altijd kijk welke keuzes makkelijk in ons leven zijn toe te passen. Zo heb ik inmiddels al heel wat stappen gezet en laten wij heel veel dingen voor een duurzamer leven. Niet voor niets is er de tv reclame ‘iedereen doet wat’. Natuurlijk zou het beter zijn qua duurzaamheid om wegwerpdoekjes helemaal niet te gebruiken, maar ik vind ze heel makkelijk in gebruik en kies dan nu soms liever voor makkelijk en schoon. Ik ben niet perfect en dat hoef ik eerlijk gezegd ook niet te zijn 🙂

   1. Ja dat klopt ook helemaal, niemand is perfect of hoeft 100% duurzaam te zijn!
    Maar ik vond het ‘aanprijzen’ of anderen stimuleren om deze producten te gebruiken wel weer iets anders dan ze gewoon zelf gebruiken zeg maar.
    Niet vervelend bedoeld, maar meer dat het me verbaasde 😊

  1. Bedankt voor je reactie Jan. Ik vind het best raar dat als het zo gevaarlijk is bij normaal gebruik het gewoon in de supermarkt verkocht mag worden eerlijk gezegd, dus ik durf het zelf wel aan om dit product te blijven gebruiken. De regels in Nederland en de EU zijn streng genoeg dat als de sprays echt gevaarlijk blijken te zijn ze niet verkocht mogen worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven