Ben jij op zoek naar een betrouwbare elektrische bladblazer? Ik heb de UniversalGardenTidy 3-in-1 bladblazer van Bosch getest en deel graag mijn ervaringen.
Alhoewel onze tuin niet groot is, hebben wij in het najaar toch altijd veel last van talloze bladeren in onze tuin. De bomen die we hebben laten dan ook erg veel blad los. Alhoewel ik tuinieren echt niet erg vind, is het opruimen van bladeren niet mijn favoriete bezigheid. Toen Bosch mij vroeg of ik de UniversalGardenTidy bladruimer wilde uittesten kwam dit dan ook als geroepen.
De UniversalGardenTidy van Bosch
Ben jij op zoek naar een handige en betaalbare bladblazer voor in je tuin? Dan is de UniversalGardenTidy wat voor jou. Deze compacte bladblazer is makkelijk in gebruik en en heeft maar liefst 3 verschillende functies: blazen, zuigen en hakselen.
Niet alleen blaas je makkelijk bladeren uit lastige hoeken, je hoeft de bladeren ook niet meer zelf op te rapen dankzij de handige bladzuig functie. De hakselaar maakt de bladeren kort en daarna worden ze opgevangen in een handige tas. Je hoeft alleen nog maar de tas om te kieperen in de kliko en that’s it.
De ProSilence techniek zorgt voor een gereduceerd geluidsvermogenniveau van wel 75%, deze bladblazer maakt dus nauwelijks lawaai.
De bladblazer is heel licht en heeft een handige schouderband, waardoor hij door iedereen te bedienen is. Je wisselt makkelijk van bladblazer naar bladruimer door 2 simpele onderdelen te verwisselen.
Praktische informatie over de UniversalGardenTidy:
- Motorcapaciteit: 1.800 W
- Variabele luchtstroomsnelheid: 165 – 285 km/h
- Volumestroom: 160 l/s
- Gewicht (bladblazer): 3,4 KG
- Gewicht (tuinzuiger): 4,7 kg
- Opvangzak: 45 l
- Vermindering van de hoeveelheid bladeren: 12:1
Mijn ervaringen met de bladblazer van Bosch
Net als andere jaren splits ik het opruimen van bladeren in de tuin in delen op. Dit om te voorkomen dat de tuin in de tussentijd te vol met blad komt te liggen en naar de buren waait. Het meeste blad zit nog aan de bomen, dus binnenkort ga ik de bladblazer nog een keer gebruiken. Wel heb ik hem al een eerste keer getest en ik ben erg enthousiast over deze bladblazer.
Andere jaren verwijderde ik alle bladeren met de hand en gooide ik ze daarna in de kliko. Niet alleen is dat heel wat werk, ook moest ik altijd aan de buren vragen of ik ook hun kliko mocht gebruiken omdat de onze al snel vol zat.
Met de bladblazer van Bosch ben ik in een mum van tijd klaar. Hij is echt licht, waardoor hij ook voor mij heel makkelijk in gebruik is. Wat ik ook heel fijn vind is dat deze bladblazer heel stil is, waardoor onze buren er geen last van hebben. Je kunt de bladblazer heel makkelijk aan- en uitzetten door aan de knop te draaien en ook kan daar het zuigvolume mee bepaalt worden.
Ik merk dat ik dit nog wel wat vaker moet doen om er handigheid in te krijgen en de bladeren naar één hoek te blazen. Maar vooral de bladzuiger in combinatie met hakselaar vind ik erg fijn. Het kost nauwelijks tijd om de bladeren op te zuigen en daarna worden ze fijn gemalen en neemt het nog nauwelijks ruimte in in de kliko.
Een nadeel is wel dat de bladblazer niet draadloos is of op een accu kan worden aangesloten en dat het bijgeleverde snoer echt heel erg kort is. Normaal gebruik ik een haspel als ik ergens een kort snoer bij heb, maar in dit geval heb je echt een verlengsnoer nodig. Gelukkig hadden we deze nog liggen en dan is het een kwestie van aansluiten en gebruiken. Niet onoverkomelijk, maar ook niet heel praktisch.
Wat mij betreft is deze 3-in-1 bladblazer echt een goede aankoop en onmisbaar als je veel last van bladeren hebt in de tuin. Dit is nu al één van mijn beste aanwinsten qua tuingereedschap en scheelt mij enorm veel tijd bij het tuinieren. De UniversalGardenTidy elektrische bladblazer is te koop bij bol.com.
Verwijder niet alle bladeren in de tuin
Als je veel last van bladeren in de tuin hebt is het natuurlijk logisch deze te verwijderen om de overlast te beperken. Maar moet je alle bladeren opruimen of kan je toch wat bladeren in de tuin laten liggen?
Het is niet verstandig om alle bladeren uit de tuin te verwijderen, omdat vallende blaadjes ook zo zijn voordelen hebben.
- Bladeren op de grond zorgen voor een natuurlijke laag die onkruid onderdrukken en voeding aan de bodem geven.
- Bladeren in de tuin zijn een schuilplaats voor vogels, egels en andere kleine dieren.
Verwijder daarom niet alle bladeren. Maar bladeren die planten en bloemen bedekken of op de tegels liggen zijn natuurlijk vooral vervelend en kan je wel weghalen. Natte bladeren op tegels en vlonders kunnen zelfs gevaarlijk zijn, omdat je hier over uit kan glijden.
Kies dus voor een balans tussen het beperken van overlast en het beschermen van de tuin bij het opruimen van de bladeren.
Liefs,
Ilse
Deel dit artikel of sla het op: