Horren voor openslaande deuren: hier moet je op letten
plissegordijnen raambekleding openslaande deuren

Horren voor openslaande deuren: hier moet je op letten

Wil jij horren voor openslaande deuren kopen? In dit artikel deel ik een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van hordeuren. Zo weet je straks zeker dat jij je tuindeuren kan openzetten zonder last te hebben van vervelende insecten in huis.

Er is niks zo irritant als een huis vol vliegen, muggen en andere insecten. Toch is het wel zo lekker om regelmatig de tuindeuren open te zetten en te ventileren. Gelukkig zijn er prima oplossingen waarmee jij lekker de deuren kan openzetten zonder last te hebben van vervelende beestjes in de woonkamer.

Plisse hordeur voor openslaande deuren: de beste keuze

Als je toch investeert in een oplossing tegen insecten in huis, dan is een plisse hordeur de beste keuze.

Dit is misschien niet de goedkoopste hordeur. Maar zo ben je wel zeker dat elk hoekje van de openslaande deuren goed is afgesloten. Plisse hordeuren worden op maat gemaakt en sluiten daardoor perfect aan op je tuindeuren.

De plisse hordeur werkt met een harmonica effect en kan helemaal uitgestrekt de hele tuindeur afsluiten. Het is een soort verticaal stevig vouwgordijn die ervoor zorgt dat er geen insecten meer kunnen binnenkomen.

Dit is een betere oplossing dan een insectenrolgordijn. Deze rolgordijnen zijn namelijk redelijk probleemgevoelig en rollen niet altijd goed op, komen vast te zitten of zorgen voor andere irritaties. Als je het beste horgordijn voor openslaande deuren wilt kiezen is een plisse hordeur dan ook een geschikte keuze.

Bij het uitkiezen van hordeuren zijn er nog een aantal dingen om op te letten. Loop je vaak naar binnen en naar buiten? Dan wil je hordeuren die makkelijk en goed afsluiten. Je kunt dan het beste kiezen voor een hordeur met magnetische sluiting. De magneet zorgt ervoor dat de hordeur eenvoudig open en dicht gaat. Hiermee voorkom je dat de hordeur per ongeluk op een kier open blijft staan.

Een plisse hordeur is meestal gemaakt van kunststof of lichtgewicht aluminium met (zwart) gaas. De omlijsting kan je in diverse RAL-kleuren laten spuiten. Het beste kan je dan kiezen voor dezelfde kleur als de kleur van je kozijnen, zodat de hordeur zo min mogelijk opvalt.

Huisdieren en hordeuren

Heb jij huisdieren? Daar moet je dan rekening mee houden bij de keuze van de hordeur. Katten willen nog weleens met hun nagels aan het gaas krabben en ook honden kunnen tegen het gaas aan rennen of er aan willen knabbelen. Onze hond is bijvoorbeeld gek op het likken aan het raam en stel dat zij dit ook bij het gaas wilt proberen dan wil je zeker weten dat het gaas wel stevig is.

Gelukkig is er extra stevig gaas verkrijgbaar, speciaal kattengaas, die zelfs tegen de nagels van katten bestand is. Als je wilt dat je kat of (kleine) hond nog zelf naar binnen en buiten kan lopen, dan zou je er zelfs voor kunnen kiezen om een speciaal kattenluikje in de hordeur in te bouwen.

Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het kopen van hordeuren op maat.

Goedkope horren voor openslaande deuren

Ben je op zoek naar een goedkope oplossing om insecten bij de tuindeuren tegen te houden? Ook dan zijn er een aantal oplossingen die de overlast van vliegen, muggen, wespen en andere insecten beperken.

Waar een op maat gemaakte plisse hordeur een woonkamer of keuken volledig kan afsluiten, is dat bij goedkopere horren meestal niet het geval. Insecten in huis kan je op deze manier dan ook niet helemaal voorkomen. Je kan het deze beestjes wel een stuk lastiger maken om binnen te komen.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een magnetische insecten deurhor. Deze hor wordt met plakkers of pinnetjes aan de kozijnen vastgezet en in het midden is de opening om doorheen te lopen. Deze wordt afgesloten met magneten. Naast dat dit een minder stevige constructie is dan op maat gemaakte horren, is bij deze goedkope hor het nadeel dat deze vaak maar in een breedte van een meter te koop is en daardoor te klein is voor dubbele tuindeuren.

Een veel gekozen oplossing om insecten tegen te gaan is een vliegengordijn. Het voordeel is dat een vliegengordijn in allerlei kleuren en materiaal verkrijgbaar is, bijvoorbeeld in chenille, kunststof, draad en bamboe. Een nadeel is dat een vliegengordijn natuurlijk niet naadloos is en daardoor toch insecten binnenlaat.

Een nog groter nadeel is dat een vliegengordijn veel zichtbaarder is als gaas en daardoor vaak geen mooie oplossing is voor openslaande deuren in de woonkamer. Waar een vliegengordijn vaak prima kan in een enkele deur in de keuken, is het een minder praktische en mooie keuze voor de tuindeuren.

Raambekleding als horren

Wij hebben het geluk dat we shutters voor onze openslaande deuren hebben. In de zomer als de deuren openstaan zetten we de shutters gedeeltelijk dicht, waardoor insecten veel moeilijker binnenkomen.

Ook met inbetweens en jaloezieën zou je dit als tijdelijke oplossing kunnen proberen. Dit werkt net als de andere goedkopere oplossingen niet perfect, maar je zit dan in ieder geval niet met een minder mooi (goedkoop) vliegengordijn voor je deuren en kan het geld beter sparen voor de plisse horgordijnen.

Wij willen onze openslaande deuren op termijn vervangen voor schuifdeuren en gaan dan ook investeren in een goede hordeur, maar tot die tijd is dit de beste oplossing.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
horren voor openslaande deuren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven