9 mooie bloeiende kamerplanten voor in huis (van bromelia tot orchidee)
ananasplant

9 mooie bloeiende kamerplanten voor in huis

Ben jij op zoek naar een bloeiende kamerplant voor in in huis? Bijvoorbeeld voor in de woonkamer, slaapkamer of badkamer? Ik heb de 9 mooiste bloeiende kamerplanten voor je op een rij gezet.

Zelf ben ik gek op bloeiende kamerplanten en ik haal ze regelmatig in huis. Mijn favorieten zijn de hortensia, bromelia en orchidee maar ik heb nog veel meer inspiratie voor je klaarstaan.

En bloeiende kamerplanten ouderwets? Echt niet! De orchidee bijvoorbeeld is tegenwoordig in allerlei kleuren en met verschillende patronen op de bloemen te koop en daarmee heel modern. Kijk maar eens hoe de planten in ons interieur staan, daar is niks ouderwets aan toch?

9 bloeiende kamerplanten voor binnen

Bromelia

bromelia bloeiende kamerplant

De bromelia kan je in allerlei verschillende kleuren zoals rood, roze, geel en oranje kopen. Ook kan je kiezen voor een kamerplant met één bloem of meerdere bloemen. Bijvoorbeeld deze fakkelbromelia met een intens gele bloem of de multiflower met druppelvormige bloemen.

Dat is het leuke aan deze plant, er is ruime keuze en variatie in de kleurrijke bloem. Bekijk dan ook dit overzicht met allerlei verschillende bromelia’s.

De bromelia is een niet giftige kamerplant voor katten en honden.

Ananasplant

anti snurk plant

Officieel is de ananasplant ook een bromelia, maar ik vind hem te leuk om niet even apart te benoemen. De ananasplant is ook wel bekend als anti-snurkplant. Hij ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens heel praktisch dus! De ananasplant is o.a. online te koop.

Orchidee

Wat mij betreft is de orchidee echt niet langer ouderwets, zeker als je voor een speciaal exemplaar kiest als de kleine variant of eentje met een bijzondere bloem. Ook kan je kiezen voor een orchidee met meerdere takken, zoals die met paars / witte bloemetjes die je op de achtergrond op de foto ziet.

Bekijk het volledige overzicht van de orchidee, zowel de klassieke variant als de moderne en nieuwe variant in verschillende bijzondere kleuren en met meerdere takken, nu online.

Lepelplant (Spathiphyllum)

lepelplant

De lepelplant heeft, zijn naam zegt het al, witte lepelvormige bloemen. Bij ons staat deze beauty in de badkamer en het is één van mijn favoriete bloeiende kamerplanten voor in huis! Bekijk hier meer informatie, verzorgingstips en bestel je lepelplant direct online.

Anthurium

anthurium

Deze flamingoplant met zijn opvallende rode of witte bloemen en donkergroene bladeren is een opvallende verschijning in je interieur. Bij ons steelt hij de show in de badkamer in een stoere zwarte bloempot. Deze bloeiende kamerplant is makkelijk te verzorgen en bloeit het hele jaar door.

Deze plant was trouwens één van de planten uit het plantenpakket wat ik heel goedkoop kocht en is inmiddels fors gegroeid!

Lippenstiftplant

De lippenstiftplant, ook wel bekend als de Aeschynanthus, is een bloeiende hangplant met rode bloemen. Met aparte krulvormige bladeren is dit echt een bijzondere plant. Makkelijk te combineren met andere planten of hang hem juist alleen op als eyecatcher in je interieur.

Hortensia

hortensia verschillende kleuren_

De hortensia is misschien vooral bekend als plant voor in de tuin, maar is juist ook erg leuk als bloeiende kamerplant. Kies voor witte bloemen of ga voor een opvallende kleur als rood, roze of blauw.

Paradijsvogelbloem (Strelitzia)

paradijsvogelbloem

Bij de Strelitzia denk je misschien niet meteen aan een bloeiende kamerplant, maar wist je dat als je er heel goed voor zorgt er echt een prachtige bloem uitkomt? Eerlijk is eerlijk, dit is mij nog nooit gelukt. Maar ook zonder bloem is deze stoere plant gelukkig prachtig.

Cyclaam

De laatste in dit rijtje is de cyclaam, ook wel bekend als alpenviooltje. Deze mooie plant heeft prachtige volle bloemen in verschillende kleuren en de plant kan zowel binnen als buiten geplaatst worden.

De meeste bloeiende kamerplanten staan niet het hele jaar in bloei. Zo bloeit de hortensia bijvoorbeeld in het voorjaar en de orchidee staat 6 tot 10 weken in bloei. Heb jij het geduld om het jaar daarna de kamerplant weer opnieuw te laten bloeien?

Ik beken, ik koop sommige planten zoals de bromelia of hortensia opnieuw. Ik heb niet het geduld (of de groene vingers) om een jaar te wachten, maar hou wel van bloeiende planten in huis.

Ook zal niet elke plant even makkelijk bloeien. De lippenstiftplant heb ik bijvoorbeeld al vaker in huis gehad, maar is hier door de iets te donkere woonkamer nooit tot bloei gekomen. Maar ook zonder de bloemen is het een prachtige kamerplant voor in huis.

Je hebt verschillende soorten bloeiende kamerplanten, zo staat de één het liefst in de schaduw en de ander in de zon. Ook kan je kiezen uit verschillende kleuren bloemen zoals wit, geel, roze, rode en paars. Combineer de bloeiende kamerplanten met één van deze makkelijke kamerplanten, een hangplant en maak er je eigen urban jungle van! Bekijk ook deze niet giftige planten voor huisdieren voor nog meer inspiratie.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven