Zo richt je een industriële slaapkamer in (tips en inspiratie)
beddengoed smulders textiel

Zo richt je een industriële slaapkamer in

Hou jij van de industriële woonstijl en richt je ook het liefst de slaapkamer in deze stijl in? In dit artikel heb ik een aantal tips voor je hoe je je slaapkamer een stoere make-over kunt geven.

Alhoewel onze eigen slaapkamer niet specifiek industrieel te noemen is, heeft het toch een aantal stoere elementen zoals een lambrisering van sloophout en een metaal zwart nachtkastje. De tips in dit artikel zijn dan ook een richtlijn en je kan deze in meer en mindere mate toepassen, om zo je eigen stoere en persoonlijke woonstijl te ontwikkelen.

Tips voor een industriële slaapkamer

modern beddengoed slaapkamer

Alles draait om het bed

Het bed is de eye-catcher van de ruimte en als je een industriële slaapkamer wilt, dan moet het bed op z’n minst een stoere uitstraling hebben. Zelf hebben wij een boxspring in donkergrijs met stoere zwarte poten, maar voor een meer industriële look kies je het liefst voor een houten bed. Dit past pas echt bij de industriële stijl.

Een goedkope oplossing is een bed op pallets, maar dit is ergonomisch minder verantwoord. Zelfs zou ik liever niet op een palletbed slapen, omdat ik bang ben hier niet uitgerust op wakker te worden en kies ik liever voor een kwalitatief goed bed. Een mooi massief houten tweepersoonsbed, bijvoorbeeld één met stalen poten, staat pas echt leuk in een stoere slaapkamer en zo slaap je ook echt lekker ‘s nachts.

Niet alleen is een houten bed lekker robuust, het hout zorgt tegelijkertijd voor een warme en zachte uitstraling. En ook al wil je voor die industriële stijl gaan, een beetje warmte is onmisbaar in elk interieur. Daarom is het gebruik van hout zo mooi in een stoere slaapkamer, omdat het het hard en zacht mooi combineert en op elkaar laat aansluiten.

Bij Slaapkamerweb.nl kan je kiezen uit verschillende houten bedden, bijvoorbeeld een bed 160×200 of een bed op maat met behulp van de online beddentool.

In de showroom in Zutphen kan je de bedden ook in het echt bekijken. De showroom van maar liefst 500 m2 staat boordevol inspiratie om jou te helpen met het inrichten van een industriële slaapkamer.

Met de massief houten bedden van Slaapkamerweb.nl kies je voor kwaliteit en heb je een bed waar je jaren mee vooruit kan. Ook bieden zij gratis montage aan en bezorgen zij gratis aan huis bij bestellingen vanaf 400 euro.

Pak uit met de kleur op de muur

Het bed is het focuspunt, maar ook met de kleur op de muur kan je impact creëren. Wij hebben zelf voor wit op de muur gekozen, omdat de lambrisering van sloophout al genoeg sfeer geeft. Toch twijfel ik nog regelmatig om de muur in een stoere kleur te verven. Wie weet ga ik dit ooit nog doen, maar voor nu ben ik tevreden met het wit.

Bij een industriële slaapkamer kan je bijvoorbeeld kiezen voor een muur in betonlook, maar ook een zwarte muur staat stoer en geeft de slaapkamer tegelijkertijd een intieme sfeer.

Liever iets meer warmte? Kies dan voor een kleur als navy, donkergroen, okergeel of een cognactint. Dit zijn allemaal iets warmere kleuren, maar passen wel goed bij een industriële slaapkamer.

Het zit hem in de industriële details

Om de slaapkamer echt af te stylen kies je ook voor industriële details. Zo hebben wij een zwart metalen nachtkastje, een stoere zwarte lamp en robuust houten bankje. Allemaal accessoires die goed bij deze stijl passen.

Ook door voor een stoer dekbedovertrek te kiezen, bijvoorbeeld in het zwart, grijs of cognac, maak je een statement in de slaapkamer. En met een jute vloerkleed, schapenvachtje of stoer wandkleed richt je je slaapkamer nog mooier in.

Hoe ziet jouw industriële slaapkamer eruit?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven