Een waterontharder: wat doet het? En wat zijn de voor- en nadelen?
magnetische waterontharder test en ervaringen amfa4000

Een waterontharder: wat doet het? En wat zijn de voor- en nadelen?

Overweeg jij een waterontharder aan te schaffen in? In dit artikel vind je informatie over een waterontharder magneet en alles over de voordelen en nadelen van een waterontharder.

Al langer overwegen wij een waterontharder aan te schaffen. Toen onlangs en oud collega van mijn man heel enthousiast vertelde dat na de aanschaf van een waterontharder het water veel zachter was en dat ze hierdoor veel minder shampoo, zeep e.d. gebruiken waren wij helemaal overtuigd.

Wij besloten vanwege de investering te kiezen voor een magnetische waterontharder, namelijk de Amfa4000® van waterontharder.com. Deze is met een prijs van 169 euro een stuk goedkoper in vergelijking met de traditionele waterontharders, waar je al snel meer dan 1000 euro voor betaald.

Na contact met waterontharder.com mag ik een Amfa4000® testen voor de lezers van InteriorTwin en deel ik graag mijn ervaringen.

Voordelen van een waterontharder

Het kalk in het water heeft veel nadelen. Daarom zoeken veel mensen naar een oplossing om de kalkaanslag te verminderen. De hoeveelheid kalkaanslag per regio heeft o.a. te maken met de hardheid van het water. Hoe harder het water, hoe meer kalkaanslag. In onze regio is het water vrij zacht, maar toch hebben wij te veel last van kalkaanslag en willen we hier wat aan doen. Daarom hebben wij voor een waterontharder gekozen.

Ik heb vooraf veel reviews en ervaringen gelezen over een waterontharder. Alhoewel er ook wel wat negatieve recensies zijn, zijn de meeste mensen positief over een magnetische waterontharder.

Dit zijn de voordelen van een waterontharder:

  • Kalk is schadelijk voor huishoudelijke apparaten, zoals de vaatwasser, wasmachine, waterkoker en het strijkijzer. Apparaten gaan hierdoor veel minder lang mee. Alhoewel je ook achteraf de apparaten zoals de wasmachine regelmatig kan schoonmaken, is het natuurlijk nog makkelijker om kalkaanslag zoveel mogelijk te voorkomen en dit kan met een magnetische waterontharder.
  • Doordat er minder kalk aan huishoudelijke apparaten hecht, verbruiken de apparaten minder stroom en dalen de energiekosten.
  • Ook hecht er veel minder kalk op kranen, douchewanden, vazen en andere oppervlakken. Schoonmaken wordt hierdoor een stuk makkelijker. Zeker voor zwart sanitair waar kalk goed zichtbaar op is, is dit heel handig.
  • Kalk hecht zich ook aan de binnenkant van waterleidingen en een waterontharder voorkomt dit.
  • Veel mensen geven aan dat het water beter smaakt na het installeren van een waterontharder.
  • Ook delen mensen ervaringen dat ze minder last hebben van huidirritatie dankzij een magnetische waterontharder als de Amfa4000®
  • Al aanwezige kalk op huishoudelijke apparaten laat volgens sommige mensen beter los.
  • Daarnaast is de was zachter nu er nog nauwelijks kalk in het water zit.

Handige producten voor in huis

Ervaringen met de Amfa4000®

Zoals ik al aangaf viel onze keuze op de Amfa4000® van waterontharder.com. Deze magnetische waterontharder wordt als één van de beste beoordeeld met 4.6 sterren (van de 5) en is door meer dan 6.000 mensen beoordeeld.

De Amfa4000® is relatief goedkoop en makkelijk te installeren. De magneten zijn binnen 5 minuten geïnstalleerd op de waterleiding en in tegenstelling tot de duurdere waterontharders heb je hier geen monteur voor nodig.

magnetische waterontharder review amfa4000

Na het installeren van de Amfa4000® zorgt dit voor 85 % minder kalkaanslag. Door de magneten kan het calcium en magnesium niet langer kristalliseren. In tegenstelling tot traditionele waterontharders wordt kalk dus niet uit het water gehaald, maar wordt het onderdrukt waardoor het niet kan neerslaan en zich niet langer hecht aan apparaten en leidingen.

De magnetische waterontharder is onderhoudsvrij en kan heel makkelijk op de leidingen worden geïnstalleerd.

De Amfa4000® werkt optimaal na ongeveer 6 weken. Voor ons is het daarom nog te vroeg om uitgebreid eigen ervaringen te delen, maar ik wil het apparaat de komende tijd gaan testen op zijn werking en op een later moment een uitgebreide review delen.

De waterontharder is nu zo’n 2 weken geïnstalleerd en wel merk ik nu al verschil. Bij het inschenken van water uit de waterkoker of fluitketel zaten er altijd onder wat witte klontjes kalk. Het laatste kopje water gooide ik daarom altijd weg. Het valt mij op dat deze witte klontjes nu al verdwenen zijn! Ook heb ik het idee dat het water net wat milder en zachter aanvoelt, maar dit is puur op gevoel. Ik ben benieuwd wat voor verschillen ik de komende tijd nog ga merken en zal die over een tijdje met jullie delen. Update: inmiddels hebben we de waterontharder een aantal maanden in huis en kan je hier een uitgebreide review van de waterontharder lezen.

Nadelen van een magneet waterontharder

Op internet zijn ook nadelen van een magnetische waterontharder te vinden. Wat mij echter opvalt is dat deze negatieve reviews vaak staan op websites die zelf de duurdere, traditionele waterontharders verkopen of websites gerelateerd aan deze verkooppunten.

Daarnaast wordt op een aantal forums de werking van de magnetische waterontharder in twijfel getrokken. Echter heeft op deze forums bijna niemand de waterontharder zelf getest en positieve ervaringen worden genegeerd. Het ontbreken van wetenschappelijk bewijs wordt veelgenoemd en de duizenden positieve ervaringen van mensen worden (bewust?) genegeerd.

Met meer dan 6.000 voornamelijk positieve reviews van waterontharder.com en goede reviews op bol.com neem ik deze negatieve reviews dan ook met een korreltje zout. Het aantal negatieve reviews van mensen die de Amfa4000® ook echt getest hebben is heel beperkt en mensen zijn nou eenmaal sneller geneigd een negatieve dan een positieve review achter te laten.

Conclusie

Ben jij op zoek naar een relatief goedkope waterontharder die je makkelijk zelf kunt installeren? Dan is de Amfa4000® de beste keuze. Het aanschaffen van een waterontharder heeft veel voordelen en ik hoop over een paar maanden onze eigen ervaringen te kunnen delen.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden. 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

– Shop Ilse’s favorieten –

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg InteriorTwin via Bloglovin:
Follow
Shopping Cart
Scroll naar top