AMFA4000 van Waterontharder.com: wat doet het? En wat zijn de voor- en nadelen?
magnetische waterontharder test en ervaringen amfa4000

AMFA4000 van Waterontharder.com: wat doet het? En wat zijn de voor- en nadelen?

Overweeg jij een AMFA4000 van waterontharder.com aan te schaffen in? In dit artikel vind je informatie over een dit magnetische apparaat tegen kalkaanslag en alles over de voordelen en nadelen.

Al langer overwegen wij een apparaat tegen kalkaanslag aan te schaffen. Toen onlangs en oud collega van mijn man heel enthousiast vertelde dat na de aanschaf van een apparaat tegen kalkaanslag het water veel zachter was en dat ze hierdoor veel minder shampoo, zeep e.d. gebruiken waren wij helemaal overtuigd.

Wij besloten vanwege de investering te kiezen voor een magnetische apparaat om de waterleidingen, namelijk de Amfa4000® van waterontharder.com. Deze is met een prijs van 169 euro een stuk goedkoper in vergelijking met de traditionele waterontharders, waar je al snel meer dan 1000 euro voor betaald.

Na contact met waterontharder.com mag ik een Amfa4000® testen voor de lezers van InteriorTwin en deel ik graag mijn ervaringen.

Tip: via Bol.com is de AMFA4000 euro ook te koop, maar ik kwam er later ook achter dat er ook goedkopere magnetische waterontharders te koop zijn die precies dezelfde werking hebben.

Voordelen van een apparaat tegen kalkaanslag

Het kalk in het water heeft veel nadelen. Daarom zoeken veel mensen naar een oplossing om de kalkaanslag te verminderen. De hoeveelheid kalkaanslag per regio heeft o.a. te maken met de hardheid van het water. Hoe harder het water, hoe meer kalkaanslag. In onze regio is het water vrij zacht, maar toch hebben wij te veel last van kalkaanslag en willen we hier wat aan doen. Daarom hebben wij voor de Amfa4000 van waterontharder.com gekozen.

Ik heb vooraf veel reviews en ervaringen gelezen over dit apparaat tegen kalkaanslag. Alhoewel er ook wel wat negatieve recensies zijn, zijn de meeste mensen positief over waterontharder.com.

Dit zijn de voordelen:

  • Kalk is schadelijk voor huishoudelijke apparaten, zoals de vaatwasser, wasmachine, waterkoker en het strijkijzer. Apparaten gaan hierdoor veel minder lang mee. Alhoewel je ook achteraf de apparaten zoals de wasmachine regelmatig kan schoonmaken, is het natuurlijk nog makkelijker om kalkaanslag zoveel mogelijk te voorkomen en dit kan met de AMFA4000.
  • Doordat er minder kalk aan huishoudelijke apparaten hecht, verbruiken de apparaten minder stroom en dalen de energiekosten.
  • Ook hecht er veel minder kalk op kranen, douchewanden, vazen en andere oppervlakken. Schoonmaken wordt hierdoor een stuk makkelijker. Zeker voor zwart sanitair waar kalk goed zichtbaar op is, is dit heel handig.
  • Kalk hecht zich ook aan de binnenkant van waterleidingen en dit kan hiermee voorkomen worden.
  • Veel mensen geven aan dat het water beter smaakt na het installeren van de AMFA4000.
  • Ook delen mensen ervaringen dat ze minder last hebben van huidirritatie dankzij de Amfa4000®
  • Al aanwezige kalk op huishoudelijke apparaten laat volgens sommige mensen beter los.
  • Daarnaast is de was zachter nu er nog nauwelijks kalk in het water zit.

Ervaringen met de Amfa4000®

Zoals ik al aangaf viel onze keuze op de Amfa4000® van waterontharder.com. Deze magneet wordt als één van de beste beoordeeld met 4.6 sterren (van de 5) en is door meer dan 6.000 mensen beoordeeld.

De Amfa4000® is relatief goedkoop en makkelijk te installeren (maar inmiddels ben ik er dus achter dat er nog goedkopere magnetische waterontharders te koop zijn). De magneten zijn binnen 5 minuten geïnstalleerd op de waterleiding. Een traditionele waterontharder tegen kalkaanslag moet wel door een monteur worden geïnstalleerd.

magnetische waterontharder review amfa4000

Na het installeren van de Amfa4000® zorgt dit voor 85 % minder kalkaanslag. Door de magneten kan het calcium en magnesium niet langer kristalliseren.

In tegenstelling tot traditionele waterontharders wordt kalk dus niet uit het water gehaald, maar wordt het onderdrukt waardoor het niet kan neerslaan en zich niet langer hecht aan apparaten en leidingen.

Voor ons is dit voldoende, maar wil je volledig kalkvrij water dan zal je dus een duurdere waterontharder moeten installeren.

De Amfa4000 is onderhoudsvrij en kan heel makkelijk op de leidingen worden geïnstalleerd.

De Amfa4000® werkt optimaal na ongeveer 6 weken. Voor ons is het daarom nog te vroeg om uitgebreid eigen ervaringen te delen, maar ik wil het apparaat de komende tijd gaan testen op zijn werking en op een later moment een uitgebreide review delen.

Het apparaat is nu zo’n 2 weken geïnstalleerd en wel merk ik nu al verschil. Bij het inschenken van water uit de waterkoker of fluitketel zaten er altijd onder wat witte klontjes kalk. Het laatste kopje water gooide ik daarom altijd weg. Het valt mij op dat deze witte klontjes nu al verdwenen zijn! Ook heb ik het idee dat het water net wat milder en zachter aanvoelt, maar dit is puur op gevoel.

Update: inmiddels hebben we de Amfa4000 een aantal maanden in huis en kan je hier een uitgebreide review lezen.

Nadelen van een magnetische apparaat tegen kalkaanslag

Op internet zijn ook nadelen van de AMFA4000 te vinden. Wat mij echter opvalt is dat deze negatieve reviews vaak staan op websites die zelf de duurdere, traditionele waterontharders verkopen of websites gerelateerd aan deze verkooppunten.

Daarnaast wordt op een aantal forums de werking van de AMFA4000 in twijfel getrokken. Echter heeft op deze forums bijna niemand dit apparaat zelf getest en positieve ervaringen worden genegeerd. Het ontbreken van wetenschappelijk bewijs wordt veelgenoemd en de duizenden positieve ervaringen van mensen worden (bewust?) genegeerd.

Met meer dan 6.000 voornamelijk positieve reviews van waterontharder.com en goede reviews op bol.com neem ik deze negatieve reviews dan ook met een korreltje zout. Het aantal negatieve reviews van mensen die de Amfa4000® ook echt getest hebben is heel beperkt en mensen zijn nou eenmaal sneller geneigd een negatieve dan een positieve review achter te laten.

Conclusie

Ben jij op zoek naar een relatief goedkoop apparaat tegen kalkaanslag die je makkelijk zelf kunt installeren? Dan is een magnetische waterontharder de beste keuze.

Het aanschaffen van dit apparaat heeft veel voordelen en is een mooie goedkope oplossing als je geen echte waterontharder wilt installeren.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven