DIY: 18 leuke muurdecoratie ideeën om zelf te maken
handlettering xxl diy

DIY: 18 leuke muurdecoratie ideeën om zelf te maken

Wil jij zelf leuke muurdecoratie maken? Bijvoorbeeld een leuke muurhanger voor in de woonkamer of een mooi paneel voor in de slaapkamer? Bekijk dan deze 18 DIY ideeën voor muurdecoratie.

Zelf vind ik het leuk om regelmatig iets nieuws te maken voor aan de muur. Zo heb ik niet alleen steeds weer nieuwe wanddecoratie, maar omdat ik het zelf heb gemaakt is heb ik ook nog eens wat origineels. Ik heb mijn favorieten voor je op een rij gezet.

DIY macrame hanger

Mijn laatste aanwinst is dit macramé wandkleed. Ik heb het touw online besteld en daar kan je het patroon ook gratis downloaden. Wordt dit je eerste macramé muurhanger? Bekijk dan mijn macramé tips voor beginners.

Borduurring

Sinds kort ben ik helemaal into het borduren. Vooral planten en urban jungle’s vind ik erg leuk om te borduren. Eerder borduurde ik al deze en deze planten (budgettip!). In dit overzicht vind je nog veel meer leuke planten patronen om te borduren.

Punchen

Naast borduren vind ik het ook heel leuk om te punchen, dit zorgt namelijk voor een verrassend resultaat. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Hier vind je punch needling tips voor beginners.

Weven

Dit is eigenlijk een vergeten hobby van mij die ik recent weer heb opgepakt. Het is super mindfull om zelf je eigen muurhanger te maken door deze te weven. Het enige wat je nodig hebt is een simpel weefgetouw en restjes wol. In één van mijn allereerste blogs zie je mijn geweefde muurhangers en ik hoop er binnenkort weer een aantal nieuwe te kunnen maken.

– tekst gaat verder onder foto –

DIY wandpaneel

Iets minder creatief, maar wil je wel iets origineels? Bestel dat 2 mooie posters en plak deze aan twee kanten op een houten plaat. Zo heb je een origineel wandpaneel die je heel makkelijk kan omdraaien!

De posters op mijn panel zijn van ViaMartine en Mette Handberg. Op zoek naar iets anders? Wist je dat je op Etsy heel veel goedkope en mooie posters kan bestellen die je in elke gewenste maat kan afdrukken?

Haakjeskapstok

Maak net als Jeannette deze haakjeskapstok helemaal zelf, zo kan je heel makkelijk altijd een wisselende expositie ophangen! Geen zin om zelf te maken? Dan is deze kapstok van IKEA een mooi alternatief.

Tijdschrifthouder

Zoek je een leuke plek aan de muur voor Je favoriete boeken en tijdschriften? Maak dan zelf deze tijdschriftenhouder van hout!

Wandorganizer

Liever een handiger organizer aan de muur? Deze wandorganizer maak je heel makkelijk zelf en ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook de perfecte plek voor het opbergen van kleine rommeltjes.

– tekst gaat verder onder foto –

Muurhanger van lontwol

Op zoek naar een leuke DIY die weinig tijd kost? Dan is deze muurhanger van lontwol wat voor jou! Extra fijn: voor deze muurhanger heb je alleen twee ijzeren ringen en restjes lontwol nodig. Deze DIY is ook leuk om te maken met kinderen.

Easy peasy muurhanger

Geen lontwol in huis? Met restjes wol maak je deze simpele muurhanger en deze is eigenlijk net zo leuk als de muurhanger van lontwol!

Muurhanger xxl

Mag het iets ingewikkelder van jou? Met deze muurhanger xxl ben je wel iets langer bezig, maar hij is wel erg tof om zelf te maken.

Teksposter met canvas

Op zoek naar een leuke tekstposter op canvas? Nog leuker is het om hem zelf te maken! Hoe je dat doet, dat lees je bij deze werkbeschrijving.

Papieren boodschappenlijst aan de muur

Gek op handlettering of tekenen? Dan is het super tof om deze papieren rol aan de muur in bijvoorbeeld de keuken of kinderkamer op te hangen. Zo maak je elke keer opnieuw je eigen kunstwerk!

Grafische print in 15 minuten

Eén van de makkelijkste DIY’s in dit rijtje: maak binnen 15 minuten je eigen grafische print op canvas. Een kwast en zwarte verf en meer heb je niet nodig. Deze DIY is geschikt voor iedereen.

Kerst DIY wanddecoratie

Ook voor kerst heb ik de nodige DIY wanddecoratie voor je klaarstaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze duurzame kerstboom, zelfgemaakte wandkleed of lichtjes op hout? En deze dennentak met kerstballen is ook erg leuk om zelf te maken.

Laat je het mij weten als je met één van deze DIY’s aan de slag gaat? En wil je deze ideeën nog eens teruglezen? Vergeet dan niet om het artikel te bewaren op Pinterest. Bekijk voor nog meer inspiratie deze DIY ideeën die je in een half uur kunt maken of deze DIY ideeën gespot op de KreaDoe beurs.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven