Ervaringen Kärcher stoomreiniger: voor- en nadelen
stoomreiniger kopen vergelijken goedkoop en kwaliteit

Ervaringen Kärcher stoomreiniger: voor- en nadelen

Wil jij een stoomreiniger kopen en twijfel je welke stoomreiniger de beste is? Of misschien wil je eerst ervaringen lezen over het gebruik van een stoomreiniger voor je besluit er eentje aan te schaffen? In dit artikel deel ik graag onze ervaringen met de Kärcher stoomreiniger en vertel ik over de voordelen en nadelen.

Sinds begin dit jaar hebben wij de Karcher SC 2 EasyFix stoomreiniger in huis. Voor ik deze kocht heb ik eerst research gedaan naar de top stoomreinigers en deze kwam wat mij betreft als beste uit de bus. Deze stoomreiniger is relatief goedkoop en van goede kwaliteit. Dit model is eigenlijk een instapmodel en daarom ideaal voor thuisgebruik.

De Kärcher SC 2 Easyfix wordt inclusief vloermondstuk geleverd en kan daardoor voor veel verschillende huishoudelijke taken gebruikt worden. In plaats van deze stoomreiniger kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een handstoomreiniger, maar die mist toch een aantal opties die ik persoonlijk erg belangrijk vind.

Wat kan je met een stoomreiniger?

Misschien twijfel je nog over een stoomreiniger en weet je nog niet goed wat je er mee kan. Voor mij is een stoomreiniger onmisbaar in huis.

Een stoomreiniger is ideaal voor het huishouden. Een stoomreiniger maakt grondig en hygiënisch schoon en je hebt geen schoonmaakmiddel of chemische producten voor het poetsen van je huis nodig. Met een stoomreiniger is het makkelijker om je huis te poetsen en dit is een duurzaam alternatief voor chemische producten.

Door het verhitten van het water is het schoonmaken een heel simpel klusje en dankzij de hitte wordt 99,9 % van de bacteriën verwijderd. Je kunt er van alles mee schoonmaken: van je vloer, bank, tegels, voegen, bad en kranen, ramen en spiegels tot je kookplaat.

beste karcher stoomreiniger ervaringen en review

Mijn ervaringen met een stoomreiniger

Zelf gebruik ik het vooral voor het schoonmaken van onze tegelvloer en reinigen van de bank. Ook gebruik ik het zo nu en dan in de badkamer voor een grote schoonmaak en het schoonmaken van de voegen.

Onze vloer dweil ik regelmatig en ik dacht altijd dat deze na een schoonmaakronde goed schoon was. Om dit te testen heb ik na het dweilen de stoomreiniger gebruikt. De vloermond was direct bruin en onze tegelvloer heeft er jaren niet zo schoon uitgezien!

De stoomreiniger maakt dan ook veel grondiger schoon dan wanneer je de vloer alleen dweilt. Dit geldt ook voor het reinigen van een stoffen bank die hierdoor veel langer mee gaat. En ook de badkamertegels en voegen zien er een stuk schoner uit.

Dat een stoomreiniger veel bacteriën dood en hygienisch schoonmaakt is een mooi voordeel, maar wat ik veel belangrijker vind is dat je met een stoomreiniger veel grondiger schoonmaakt dan door gewoon te poetsen.

Dankzij de stoomreiniger laat het vuil op de vloer, badkamer, bank en andere objecten een stuk beter los dan met een emmer sop en schoonmaakmiddel. De voegen in de badkamer worden zo veel makkelijker schoon en ook poets je vet in de keuken makkelijker weg. Je zou er zelfs gordijnen of je oven mee kunnen schoonmaken, maar dit heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Dankzij de lange stangen is het ook makkelijker poetsen in ingewikkelde hoeken en hoef je niet meer op een trapje te staan om overal bij te kunnen. Wat ik ook heel fijn vind is dat je weinig kracht hoeft te zetten bij het schoonmaken en dat de stoomreiniger eigenlijk zelf het werk doet.

De Karcher SC 2 Easyfix heeft als voordeel dat alle losse onderdelen heel makkelijk op de stoomreiniger opgeborgen kunnen worden, waardoor deze erg weinig opbergruimte in gebruik neemt. Daarnaast is het waterreservoir van de stoomreiniger voor ons huishouden groot genoeg om er voldoende mee te kunnen schoonmaken.

Wel duurt het een tijdje voor het water voldoende is opgewarmd, maar die tijd gebruik ik om alvast wat dingen aan de kant te zetten en op te ruimen.

De stoomreiniger gebruik ik tegenwoordig wekelijks voor het reinigen van de vloer en minimaal een keer per jaar voor het reinigen van de bank en het sanitair.

Het vloerdoek heb ik inmiddels vervangen voor deze goedkopere vloerdoeken die ook geschikt zijn voor Karcher stoomreiniger. Omdat ik het vloerdoek wekelijks gebruikte was deze aan vervanging toe.

Ook vind ik het prettig meerdere vloerdoeken te hebben, om deze tijdens het schoonmaken halverwege te vervangen. Sowieso heb ik tegenwoordig een klein emmertje met lauw water klaarstaan om de vloerdoeken tussentijds uit te spoelen. Gelukkig is dit een stuk lichter om te doen dan een zware dweil.

karcher stoomreiniger compact_

Voordelen stoomreiniger

Dit zijn de voordelen van een stoomreiniger:

  • de stoomreiniger maakt een stuk grondiger schoon en vuil laat veel makkelijker los
  • je hebt geen (grote) emmers water meer nodig
  • je hebt geen schoonmaakmiddelen of chemische producten nodig
  • bij het schoonmaken hoef je minder kracht te zetten
  • de stoomreiniger kan je voor veel verschillende huishoudelijke klussen gebruiken
  • In tegenstelling tot een stoommop of steelstoomreiniger kan je deze stoomreiniger zowel voor de vloer als voor dingen die je met de hand wilt schoonmaken gebruiken.

Nadelen stoomreiniger

  • een stoomreiniger is bij aanschaf in verhouding tot schoonmaakmiddelen relatief duur
  • het duurt even voor de stoomreiniger opgewarmd is
  • het in elkaar zetten en weer opbergen van de stoomreiniger is wat meer werk dan het pakken van een emmer sop

Je kunt de Karcher SC 2 Easifix oa. bij de volgende winkels kopen:

Waar kan je een stoomreiniger kopen?

Alhoewel de Kärcher stoomreiniger mijn persoonlijke favoriet is, zijn er nog meer stoomreinigers waar je uit kan kiezen, bijvoorbeeld van Tristar, Bestron, Philips, Black&Decker of Leifheit.

Om een goede keuze te maken welke stoomreiniger het beste bij jouw wensen past kan je hier meerdere stoomreinigers met elkaar vergelijken en online bestellen:

In de meeste gevallen als je online bestelt geldt een korte levertijd en is vandaag besteld, morgen in huis. Veel van de stoomreinigers kunnen namelijk uit voorraad geleverd worden. Ook kan je eventueel aanbiedingen in de gaten houden om met korting te bestellen.

Ik vind de Kärcher SC 2 Easyfix in ieder geval een echte aanrader om het huishouden op rolletjes te laten verlopen en grondiger schoon te kunnen maken.

Liefs, Ilse

overzicht stoomreiniger beste koop voordelen nadelen

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

10 gedachten over “Ervaringen Kärcher stoomreiniger: voor- en nadelen”

  1. Hallo, wat ik me afvraag: is dat doekje niet hartstikke vuil na t dweilen van n hele vloer. Normaal spoel je je dweil om de paar meter uit en nu doe je de hele vloer met 1 doekje. Ben je op t laatst niet t vuil aan t uitsmeren?

    1. Hoi Jeanne, net als bij een dweil kan je het doekje uitwringen. Dit doe ik zelf onder de kraan, maar kan ook in een emmer water. Je hebt er alleen geen sop bij nodig zoals bij het dweilen en de stoomreiniger maakt een stuk grondiger schoon dan met dweilen. Succes!

      1. Hallo Anita, ik heb de KST 2….Dit is een eerder model dan die van Ilse, het enige verschil is de stoommond voor de vloer…er zitten 2 clipsen aan de zijkant waar de scoonmaak doek tussenpast( blijft overigens prima zitten) en de andere heeft klittenband onder de doek….die heet easyfix 2! Je hebt voor allebei verschillende doeken nodig, daar moet je op letten als je nieuwe reinigingsdoeken wilt! De KST2 is o.a te koop bij de action…heel voordelig en ook bij de Lidl in de aanbieding!!! Hij is echt super fijn en er zit standaard 2 jaar garantie op!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven