6 x inspiratie voor een zwarte lamp in huis (van woon- tot slaapkamer)
roze keuken

6 x inspiratie voor een zwarte lamp in huis

Ben jij op zoek naar een zwarte lamp voor in huis? Bijvoorbeeld naar een lamp in de woonkamer, in de keuken of in de slaapkamer? Zelf ben ik gek op zwarte lampen en ik deel graag inspiratie hoe ik een zwarte lamp in huis heb gecombineerd. Het leuke aan zwarte lampen is namelijk dat deze zowel bij een industrieel interieur passen als bij een modern en Scandinavisch interieur.

Door de strakke en moderne uitstralingen passen deze lampen in bijna elk interieur en er zijn dan ook heel veel mooie industriële lampen te koop. Om alvast wat inspiratie op te doen laat ik je graag voorbeelden zien van een zwarte lamp in huis. Waar ik ooit met vooral witte lampen in huis begon, worden deze steeds vaker verwisselt voor zwarte lampen. De tijdloze uitstraling en het stoere karakter van deze lampen passen helemaal bij de trends van nu.

Een zwarte lamp boven de eettafel

Zelf vind ik een zwarte lamp heel mooi boven de eettafel staan. Sinds kort hebben wij een zwarte lamp met gouden details boven de eettafel hangen, maar hiervoor hing er jaren een zwarte ronde design lamp met een industriële look aan het plafond.

Ook boven de eettafel in ons kantoor hebben we een industriële lamp. Deze hanglamp van zwart staal heeft 5 verschillende lichtbronnen. En omdat de lampen dimbaar zijn geeft dit heel mooi licht.

Je kunt de verlichting ‘s avonds sfeervol dimmen, maar als je in het donker wilt werken aan deze tafel dan is er ook meer dan voldoende licht om je goed te kunnen concentreren.

Zwarte lampen in de keuken

Ook in de keuken vind ik zwarte lampen erg mooi staan. Naast de koelkast hebben wij een industriële looplamp aan een haakje opgehangen. Een erg simpele oplossing met een mooi resultaat.

Boven het aanrechtblad hangt een wandlamp aan de muur. Deze lamp is in hoogte verstelbaar en de lamp kan in meerdere standen worden geplaatst. Dat is super handig in de keuken, omdat je zo extra verlichting hebt om bij te werken.

Een zwarte hanglamp in de slaapkamer

modern dekbedovertrek groen met strepen

Eerder deelde ik al deze tips voor het uitkiezen van een lamp in de slaapkamer. Zelf vind ik een zwarte hanglamp boven het bed lekker stoer staan. Door de strakke en moderne uitstraling van de lamp past hij bij vrijwel elke stijl.

Hierdoor kan ik heel makkelijk steeds een andere sfeer in de slaapkamer creëren met een ander dekbedovertrek en hoef ik geen rekening te houden of het nieuwe dekbedovertrek wel bij de lamp en andere accessoires in de slaapkamer past.

Een industriële lamp in huis

Naas deze voorbeelden kan je ook nog voor andere zwarte lampen in huis kiezen. Bijvoorbeeld zwarte spotjes in de badkamer, een staande lamp naast de bank in de woonkamer of een tafellamp op het dressoir.

Zelf vind ik de hanglamp Vorm van Goossens uit de collectie industriële lampen bijvoorbeeld erg tof. Deze hanglamp van staal geeft ruimte om bovenop de lamp decoratie zoals een plantje of wat boeken te plaatsen. Deze lamp staat heel mooi boven een rechthoekige tafel of boven een kookeiland of L-vormige keuken. Bij ons zou hij bijvoorbeeld heel mooi boven de ontbijtbar passen.

Heb jij ook zwarte lampen in huis? En wat is je favoriete zwarte lamp?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “6 x inspiratie voor een zwarte lamp in huis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven