Jaaroverzicht 2020: dit veranderde er in ons huis
jaaroverzicht 2020 interiortwin

Jaaroverzicht 2020: dit veranderde er in ons huis

Het is weer bijna het einde van het jaar en daarom leek het mij leuk om een overzicht te maken van dingen die het afgelopen jaar in ons huis veranderden.

Vrienden en familie maken regelmatig de grap dat ze alleen maar op bezoek komen om te zien wat er nu weer veranderd is in ons huis. Interieur is mijn grootste hobby en ook nog eens mijn werk, dus het klopt dat er regelmatig wat wijzigt in ons huis.

Nu verander ik wel minder vaak dingen in huis dan zo’n 5 jaar geleden. Dat heeft er mee te maken dat ik gewoon erg tevreden ben met de meeste ruimtes in huis. Maar ik vind het gewoon heel leuk om te laten zien hoe je met een likje verf en een combinatie van nieuwe en oude meubels toch een heel nieuwe look kan creëren.

Dus een jaar niet veranderen in huis dat zit er bij ons echt niet in. Als ik terugkijk is er toch best wat veranderd in ons huis. Kijken jullie mee?

Oudroze muren in de woonkamer en keuken

In de kerstvakantie vorig jaar verfde ik de muren in de woonkamer en keuken oudroze. Eigenlijk is de verandering dus al van een jaar eerder, maar het resultaat liet ik pas in 2020 aan jullie zien. Daarom tel ik deze verandering lekker mee voor dit jaar.

In de keuken koos ik voor Doordacht van Histor en de muur achter de bank verfde ik in Lever van Histor. Wat een verschil met de groene muur achter de bank he, maar ik ben er nog steeds erg blij mee.

Kleurrijk vloerkleed

In januari koos ik ook voor een kleurrijk vloerkleed in huis. Ik kon dit groene vloerkleed van Wehkamp namelijk niet weerstaan. En waar ik normaal in de lente en zomer voor een wat luchtiger vloerkleed kies, ligt dit vloerkleed al het hele jaar. Ik vind het zo gezellig staan!

Stoer sidetable’s in huis

inrichten sidetable bijzettafel stylen

Dankzij een leuke samenwerking met Leen Bakker heb ik deze toffe sidetable in huis. Na dat onze grote bananenplant opeens omviel was hier een leeg hoekje ontstaan en zo ziet het er weer een stuk gezelliger uit!

En in samenwerking met Dimehouse mocht ik een industriële tafellamp uitkiezen voor op de sidetable, waardoor wij eindelijk voldoende verlichting in dit hoekje hebben.

macrame hanger okergeel detail

Ook wist ik eindelijk een ‘oude’ werkbank te bemachtigen, want die stond al jaren op mijn verlanglijstje. Alleen met prijzen van 400 a 600 euro vond ik ze veel te duur, dus ik bedacht een leuke DIY waarbij ik een nieuwe werkbank een oude look gaf. Bijna hetzelfde resultaat, maar veel goedkoper!

Veranderingen in de tuin

ronde tuintafel kleine tuin

Nog zo’n toffe samenwerking met Leen Bakker was deze toffe ronde tuintafel met kuipstoelen. Een jaar eerder hadden we een nieuw hoekje in onze tuin aangelegd en de rechthoekige tuintafel paste daar eigenlijk net niet helemaal.

De ronde tuintafel staat perfect op z’n plek. Ook maakte ik zelf een simpele buitenkeuken voor extra opbergruimte en een plek om te kunnen barbecuen. En natuurlijk kwamen er ook weer wat nieuwe planten bij, want planten heb je nooit genoeg toch? Ik kan een ronde tuintafel echt aan iedereen aanraden!

Een extra werkplek

bureau in slaapkamer

Na maanden naast elkaar gewerkt te hebben, besloten mijn man en ik dat het tijd voor een extra werkplek in huis was. Een leuke IKEA hack voor naast het logeerbed is nu mijn werkplek en ik vind het een heerlijk plekje om te werken!

Creatieve DIY’s voor in huis

ikea werkplek bureau op schragen goedkoop budget ideeen_

2020 stond voor mij in het teken voor meer creativiteit. En dat is gelukkig gelukt. Een macramé muurhanger, punchen, een urban jungle borduren of een trui, kussen of deken breien: ik doe het allemaal.

Ik heb enorm veel plezier in het maken van dingen en hoop hier in 2021 nog meer tijd voor te hebben.

Bloemen in huis

Dit jaar heb ik mijn liefde voor bloemen herontdekt. Ik probeer sinds de leuke samenwerking dit najaar minimaal 1 keer per maand een bos bloemen bij Fleurop te bestellen en daarnaast staat ons huis inmiddels vol droogbloemen.

Dit is toch wel de trend van 2020 en wat mij betreft mag die in 2021 nog lekker even doorgaan.

Kleine veranderingen in de eethoek

Die laatste verandering dit jaar was in onze eethoek in samenwerking met Leen Bakker. Twee nieuwe stoeltjes, een gouden lamp en een mooi schilderij aan de muur en de eethoek ziet er weer totaal anders uit.

Nieuwe woonaccessoires

Ook qua accessoires is er wel het e.e.a. veranderd in huis. Bijvoorbeeld een aantal leuke kussens uit de nieuwe herfstcollectie van HEMA, de te leuke letterkratjes i.s.m. HEMA (heb je deze inspiratie voor opruimteksten voor op je letterkratje al gezien) en een aantal leuke kussens van Leen Bakker.

Als je alles op een rijtje zet is er nog best wat veranderd in huis. En dan ben ik vast nog wel iets vergeten en staan niet alle kleine veranderingen in dit overzicht.

Ik vind het heel leuk om alle veranderingen op een rij te zien en vooral in de woonkamer en tuin is er veel veranderd. Ik heb nog geen idee wat 2021 gaat brengen. Waarschijnlijk hangt dit af van of onze gewenste uitbouw dan gerealiseerd kan worden. Maar hoe dan ook, 2021 gaat vast weer heel wat moois op interieurgebied brengen.

Ik ben heel dankbaar dat jullie de moeite nemen de blog te bezoeken, een like op social media geven en een reactie achterlaten. Ook ben ik dankbaar voor de verschillende samenwerkingen die ik mag doen. Deze samenwerkingen zorgen voor brood op de plank en hierdoor kan ik jullie op verschillende manieren blijven inspireren.

Dit jaar was voor InteriorTwin heel mooi met meer dan 70.000 maandelijkse (!) bezoekers op de blog, veel leuke reacties van jullie en diverse mooie samenwerkingen. Ik hoop dat 2021 net zo mooi wordt, maar natuurlijk hoop ik ook dat we met z’n allen weer naar buiten mogen en op pad kunnen.

Tussen kerst en oud en nieuw ben ik offline en komt er niks nieuws online. Ik wil jullie alvast hele fijne feestdagen en een inspirerend nieuwjaar wensen. Tot volgend jaar!

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

6 gedachten over “Jaaroverzicht 2020: dit veranderde er in ons huis”

  1. Hartelijk dank voor alle tips die we van je kregen!Het is altijd fijn om te zien wat beter kan!
    Ik wens jullie hele fijne dagen en een positief 2021!
    Groetjes Hedwig!

    1. Mooi hoor dat je zo in bewegng bent en blijft met kleur en meubels. Ik denk al snel: het is nu mooi geweest!!

  2. dag ilse,

    Wat een goede ideen zie ik hier. Ik zou graag willen weten, waar je het witte kastje, dat achter de bank staat, hebt gekocht? Heel mooi
    En je salontafel?

    Superleuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven