4 verlichting trends van 2021 (van gouden vloerlamp tot flower lamp)
verlichting trends 2021

4 verlichting trends van 2021

Ben jij nieuwsgierig naar de verlichting trends van 2021? Ik heb de mooiste lampen en trends voor je op een rij gezet.

Dat goede verlichting onmisbaar is, is vast geen verrassing. Goed licht heb je bijvoorbeeld nodig om bij te kunnen werken, koken, lezen en meer. Maar naast goed licht is mooie verlichting net zo belangrijk. Een lamp mag opvallen in het interieur in plaats van weggestopt worden in een hoekje.

Mooie verlichting passend bij de rest van de inrichting zorgt voor een goede basis en is zeker iets om goed over na te denken bij het stylen van je interieur. Kies voor één van de trends van 2021 en zoek een mooie trendy lamp uit als sfeermaker in je woonkamer, eetkamer of keuken.

Trend 1: Gouden lampen

Gouden accessoires zijn al een tijdje trending, maar dit jaar gaan we goud ook opeens volop in de verlichting terugzien. Bijvoorbeeld een mooie gouden hanglamp voor boven de eettafel of gouden vloerlampen in de zithoek.

Goud past mooi bij een modern en Scandinavisch interieur, maar kan ook prima gecombineerd worden in een kleurrijk of stoer interieur. Zelf heb ik bijvoorbeeld een gouden hanglamp met zwarte details. Die zwarte details maken de lamp net wat stoerder, waardoor de lamp prima past in ons eigen interieur.

leen bakker eetkamer

Trend 2: Lampen van natuurlijke materialen

Sommige trends zijn zo leuk dat ze heel lang meegaan en dat geldt gelukkig ook voor lampen van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan mooie rotan hanglampen of een moderne vloerlamp van bamboe met stalen onderstel. Deze tijdloze materialen staan prachtig in bijvoorbeeld een bohemien interieur en zijn in verhouding tot andere lampen vaak goed betaalbaar.

Nog een voordeel is dat deze lampen van natuurlijke materialen gemaakt zijn en hierdoor heel duurzaam zijn. Zo haal je niet alleen een beetje natuur in huis, maar kies je ook nog eens voor materialen die beter zijn voor het milieu.

Trend 3: Organische vormen

Deze trend is nieuw in 2021 en I love it! Lampen in bijzondere vormen gaan dit jaar de show stelen en hiermee maak je van jouw lamp echt de eyecatcher in het interieur.

Op Instagram heb ik al veel de hanglamp in de vorm van bloemblaadjes gespot en ik weet zeker dat deze lamp in 2021 nog vele huiskamers gaat veroveren. Geen idee welke lamp ik bedoel? Zoek dan maar eens op flower lamp!

Maar naast deze lamp zijn er nog veel meer mooie lampen in organische vormen te koop. Ronde en ovale vormen met materialen als staal, glas of hout zijn volop verkrijgbaar. Denk aan gekleurd glas met vintage gloeidraad verlichting of verschillende ringen van staal verlicht door LED licht. Alles kan en alles mag, als het maar sierlijk, zacht en warm is.

Trend 4: Slimme verlichting

In 2021 zal slimme verlichting nog meer terrein gaan veroveren. Niet zo gek, want slimme verlichting is ook gewoon ontzettend handig. Wij hebben zelf nu ruim een jaar slimme verlichting in huis en ik zou niet anders meer willen.

Automatisch instellen wanneer de lampen dagelijks aan en uit gaan, de lampen vanaf de bank bedienen, makkelijk dimbaar en aan te passen in verschillende kleuren: het is allemaal mogelijk met slimme verlichting.

Daarnaast is slimme verlichting ook nog eens energiezuinig en in allerlei prijscategorieën te koop. Zo kan je van Action tot Philips Hue slimme verlichting kopen.

Welke verlichting je ook kiest, zorg dat je niet één van deze verlichtingsfouten maakt.

Met deze tips kies jij de beste verlichting voor in de woonkamer en heb je sfeervolle en functionele verlichting in huis. Niet voor niets is verlichting één van de basiselementen in je interieur en is het belangrijk dat je goed nadenkt over de juiste verlichting in je huis.

En bekijk voor meer inspiratie ook eens deze verlichtingstrends voor het najaar.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “4 verlichting trends van 2021”

  1. Ha Ilse, mooie styling ideeën geef je hier! Verlichting blijft altijd lastig maar o zo belangrijk in een ruimte. Dit geeft lezers zoals ik weer nieuwe inspiratie, dank! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven