Review: Quiesco hoofdkussen bij nekklachten
review quiesco kussen zijslaper

Review: Quiesco hoofdkussen bij nekklachten

Heb jij last van nekklachten? Een goed hoofdkussen, zoals het Quiesco hoofdkussen, kan helpen om deze klachten te verminderen. Ik heb dit kussen getest en deel graag mijn ervaringen.

Toen Quiesco mij vroeg of ik hun hoofdkussen wilde uittesten was ik direct nieuwsgierig of ik verschil zou merken. Om eerlijk te zijn heb ik nog niet eerder over mijn slaaphouding en het effect op mijn nek en rug nagedacht. Wij slapen al jaren op de goedkoopste kussens van IKEA, ook nog eens twee op elkaar gestapeld. Als ik er nu over nadenk is dat helemaal niet zo’n gezonde slaaphouding.

Elke ochtend word ik wat stijf met lichte nek- en rugpijn wakker. Dat dit weleens door een onjuiste slaaphouding kan komen heb ik nooit bij stil gestaan. Een mooi moment en begin van 2021 om het hoofdkussen van Quiesco te testen!

Review Quiesco hoofdkussen

Bij Quiesco krijg je persoonlijk advies over welk hoofdkussen het beste bij je past. Je krijgt een aantal vragen zoals je gewicht, lengte, maar ook of je een zijslaper of een rugslaper bent. Op basis daarvan krijg je een advies voor een hoofdkussen soft, medium of firm.

Bij mij blijkt het kussen medium het beste te passen en deze kreeg ik netjes opgestuurd, beschermd in een plastic hoes. De onderkant van het kussen is zo gevormd dat het je nek perfect ondersteunt. Daarnaast bestaat het kussen uit verschillende zones. Zo ervaar je optimaal comfort hoe je ook slaapt: op je rug of zij of juist regelmatig draait in je slaap.

test ervaringen quiesco kussen zijslaper

De eerste nacht dat ik op het Quiesco kussen sliep merkte ik direct dat ik veel prettiger lag. Waar ik normaal vaak aan de kussens loop te trekken tot ik een goede slaaphouding heb gevonden, lag ik nu in één keer goed. Ik merkte de eerste dagen al direct dat ik rustiger sliep en dat mijn lichaam in een betere houding ligt dan dat ik gewend ben.

Na een aantal dagen merkte ik ook dat mijn rugklachten en nekklachten minder werden. Nu is het bij mij niet zo dat ik met heel veel pijn wakker word. Toch zij mijn nek en rug ‘s ochtends vaak wel wat stijf en geirriteerd.

Alhoewel dit niet voor 100 % verdwenen is met het hoofdkussen, merk ik wel aan vooral mijn nek dat deze een stuk beter en minder geïrriteerd aanvoelt. Ook in mijn bovenrug ervaar ik minder stijfheid en irritatie. Doordat de irritatie ‘s ochtends een stuk minder is sta ik makkelijker en fitter op.

Rugklachten worden veroorzaakt door de combinatie van een verkeerd kussen, matras en matrasdrager. Een goed hoofdkussen kan de klachten dus wel helpen verminderen, maar daarnaast moet er ook naar het matras en bed gekeken worden. Het is dus niet zo gek dat ik nog steeds last van mijn rug heb, alhoewel dit wel een stuk minder is. Naast hoofdkussens biedt Quiesco ook matrassen aan om rugpijn te verminderen.

Het hoofdkussen van Quiesco is qua comfort een echte aanrader. Als zijslaper merk ik dat ik echt beter slaap en prettiger wakker word. Wat mij wel direct opviel is dat het hoofdkussen kleiner is dan ik gewend ben. De afmetingen van het kussen zijn 60 cm x 40 cm x 12 cm. Daardoor valt de kussensloop er vrij ruim omheen en ziet het er iets minder mooi uit. Voor de slaapkwaliteit is een iets te grote kussensloop juist wel weer goed. Zo raakt het kussen namelijk niet opgespannen. Een opgespannen kussen kan er namelijk voor zorgen dat deze harder aanvoelt.

Het fijne aan het hoofdkussen van Quiesco is dat je het 100 dagen mag testen. Zo kan je zelf ervaren of je tevreden bent over het kussen. Eventueel kan je het kussen gratis terugsturen mocht je toch niet helemaal tevreden zijn.

Werking hoofdkussen tegen rug- en nekklachten

Ik was zelf wel benieuwd waarom het hoofdkussen van Quiesco tegen rug- en nekklachten helpt. Op de website van Quiesco is daar gelukkig uitgebreide informatie over te vinden.

In het kort komt het erop neer dat een goed hoofdkussen de natuurlijke positie van je wervelkolom ondersteunt. Bij een te hoog of te laag hoofdkussen worden je nekwervels overbelast en ontstaan nek- en rugklachten. Een goed kussen aangepast aan je lichaamsbouw ondersteunt juist de wervelkolom.

Zo is het kussen van Quiesco opgebouwd in zones, waarbij de halve maan uitsparing zorgt voor een optimale ondersteuning voor de nek. Het midden van het kussen is weer wat harder wat ideaal is als je een rugslaper bent. De zijkanten van het kussen zijn wat harder en geoptimaliseerd voor zijslapers.

Ik slaap vooral op mijn zij, maar draai ook regelmatig in mijn slaap en deze verschillende zones zijn dus ideaal voor mij.

In tegenstelling tot veel andere hoofdkussens is het kussen van Quiesco gemaakt van latex i.p.v. traagschuim. Naast de voordelen van traagschuim als ondersteuning, drukverdeling en onderhoud heeft latex extra voordelen als elasticiteit en ventilerende werking. Zeker voor iemand die veel draait is elasticiteit een belangrijk voordeel omdat het kussen zich zo sneller aan je lichaam aanpast.

Ook het hoofdkussen van Quiesco uitproberen?

Ben je op zoek naar een goed hoofdkussen bij nekklachten of rugklachten dan zou ik het zeker aanraden om het hoofdkussen van Quiesco uit te proberen. Ik sliep vanaf dag 1 al beter en merkte al snel dat ik minder last had van mijn rug en nek. Mijn persoonlijke voorkeur gaat wel uit naar een iets groter kussen, zodat het ook beter in de kussensloop past, maar qua comfort ben ik dik tevreden.

Aangezien je het kussen 100 dagen mag testen is het zeker de moeite waard om te proberen of jij ook beter slaapt dankzij het hoofdkussen van Quiesco.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

3 gedachten over “Review: Quiesco hoofdkussen bij nekklachten”

  1. Latex ventileert niet of nauwelijks. Omdat het kussen van latex gemaakt is zal het op de duur gaan stinken.
    Ooit heb ik een duur latexmatras gekocht. Vandaar mijn ervaring. De lucht bleef in mijn slaapkamer hangen. Moest altijd het raam openzetten. Ik ga nooit meer op latex slapen, of het nu een matras of een hoofdkussen betreft.
    at betreft de elasticiteit heeft latex natuurlijk wel meer veerkracht. Dat deel is waar.

    1. Ik heb zoals beloofd ook bij Quiesco om meer informatie gevraagd n.a.v. je ervaring. Zij geven het volgende aan: “De 3 materialen die het meest gebruikt worden voor kussen behalve dons zijn traagschuim, koudschuim en latex. Latex is altijd een mix van natuurlatex en synthetische latex. Bij duurdere kussens zoals dat van ons is het gehalte natuurlatex veel hoger. Dit komt omdat het proces om non-synthetische latex te extracten van de bomen een proces is dat zich maar om de 8 jaar kan herhalen per boom. Dat gezegd zijnde zit latex qua ventilerend vermogen tussen traagschuim en koudschuim. Waar traagschuim helemaal niet goed ventileert en koudschuim zeer goed. Dit komt omdat de 3 soorten een open celstructuur hebben, maar dat die structuur verloren gaat bij traagschuim wanneer het wordt ingedrukt. Latex kan voor sommige mensen wel een nare geur hebben als het te lang in een plastic zak zit bijvoorbeeld. Dit heeft echter niets te maken met het ventilerend vermogen, maar wel met de geur van latex op zich. De reden waarom we dan toch niet voor koudschuim kiezen, is simpel. Koudschuim en traagschuim bieden geen goede ondersteuning en zijn gemaakt uit niet natuurlijke materialen. Latex heeft een veel betere elasticiteit en dus ook ondersteuning en is daarbij ook schimmelwerend en goed tegen allergieën.” Ik hoop dat zo duidelijk is waarom Quiesco voor latex kiest en dat ventilatie o.a. met de kwaliteit van de latex te maken heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven