Woontrends 2021: dit zijn de belangrijkste interieurtrends van het moment
woontrends interieurtrends 2021

Woontrends 2021: dit zijn de belangrijkste interieurtrends van het moment

Het begin van het jaar is een mooi moment om vooruit te kijken naar de woontrends van 2021. Welke kleuren en trends gaan we dit jaar zien? Ik heb alle interieurtrends op een rij gezet.

Natuurlijk hoef je nu niet meteen heel je interieur te veranderen. Maar misschien wil je na het lezen van de woontrends van 2021 wel een nieuw kleurtje op de muur, een nieuwe marmeren exclusieve tafel of juist Marktplaats afstruinen naar een vintage houten dressoir. Een ruimte knapt al enorm op van een kleine verandering. Lees snel met welke interieurtrends jij je interieur weer helemaal van nu kan maken.

Dit zijn de woontrends van 2021

Woontrend 1: Marmer

Marmer is trendy en hoe! Met marmer geef je een ruimte een luxe uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor marmeren stijlvolle tafels of ga voor een budget look met marmeren plakfolie op je dressoir. Geef je keuken een update met een marmeren werkblad of kies voor kleine accessoires zoals een marmeren klok of dienblad.

Woontrend 2: Organische vormen

Misschien is het je al wel opgevallen, maar organische vormen veroveren steeds vaker de woonkamer. Van ovale eettafels, sierlijk gevormde lampen tot banken en poefs in verschillende ronden vormen. Strakke design meubels worden steeds vaker vervangen door zachte en en ronde vormen.

Deze meubels doen denken aan zachtheid, vriendelijkheid en romantiek en hebben een warme uitstraling.

Woontrends 3: Duurzaamheid

Deze trend zien we al een aantal jaar en gelukkig is het een blijvertje. Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid bij de inrichting van het interieur. Of het nu gaat om interieurs vol vintage vondsten en koopjes van marktplaats, of nieuwe meubels en accessoires welke met aandacht voor de natuur en het milieu zijn gemaakt.

Met tweedehands vondsten kan je je huis ontzettend stijlvol inrichten. Zo heb ik al jaren een tweedehands tafel welke ik zelf geverfd heb en heb ik een vintage weegschaal als eyecatcher in de keuken.

verlichting trends 2021
veranderingen huis woonkamer

Woontrend 4: Hout in het interieur

Alhoewel hout nooit helemaal is weggeweest, is het in 2021 weer bezig aan een opmars. In Scandinavische interieurs wordt vaak gekozen voor lichte houttinten. Naast meubels is een houten lattenwand ook helemaal trending. Een houten wand kan bijvoorbeeld als scheidingswand in de ruimte of als design wand tegen de muur. Extra voordeel is dat zo’n houten wand ook nog eens goed is voor de akoestiek!

In de wat stoerdere of juist klassiekere interieurs zie je juist steeds meer donker hout terug. Bijvoorbeeld eettafels, dressoirs of salontafels van acaciahout. Dit donkere hout geeft een sjieke en rijke uitstraling aan elk interieur.

Woontrend 5: Kleur

Natuurlijk mag kleur niet ontbreken in huis! Witte muren worden steeds vaker overgeschilderd in warme grijstinten of beige voor de naturel liefhebbers, maar echte kleurliefhebbers gaan voor diepere tinten. Groen is een blijvertje en nog steeds trending, maar ook kleuren als paars en blauw zijn aan een opmars bezig.

Waar in de details vaak voor zwart werd gekozen is wint goud nu enorm aan populariteit. Van gouden lampen, gouden vazen tot gouden kranen: hoe meer hoe beter!

Welke van deze interieurtrends wil jij in 2021 in je eigen huis gaan toepassen? Ik vind ze allemaal te gek. Wie weet ga ik wel aan de slag met een leuk DIY project met marmer en grote kans dat er dit jaar nog een keer een muurtje in één van de trendkleuren wordt geverfd.

Update: bekijk ook de woontrends van 2023 voor de nieuwste trends!

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “Woontrends 2021: dit zijn de belangrijkste interieurtrends van het moment”

  1. Gelukkig heb ik onze marmeren eetkamertafel gehouden en staat die op het terras ook leuk en handig .Irene Happiness.home32

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven