Review Amfa4000® van waterontharder.com (ook te koop bij bol.com) (ervaringen tegen kalkaanslag)
magnetische waterontharder test en ervaringen amfa4000

Review Amfa4000® van waterontharder.com (ook te koop bij bol.com)

Een aantal maanden geleden deelde ik een artikel waarin ik vertelde over een apparaat tegen kalkaanslag. Daarin vertelde ik dat ik recent de Amfa4000® had ontvangen en deze de komende tijd zou gaan uittesten.

Inmiddels hebben we deze magnetische tool van waterontharder.com een aantal maanden in huis en deel ik graag onze ervaringen.

Update juli 2022: de Amfa4000® is inmiddels ook bij Bol.com te koop. Ook blijken hier goedkopere magnetische waterontharders verkocht te worden die dezelfde werking hebben. Na 1,5 jaar zijn wij nog steeds heel blij met de Amfa4000® en is de kalkaanslag nog steeds aanzienlijk minder dan voorheen.

Review Amfa4000®

Al eerder vertelde ik dat ondanks het water in onze regio vrij zacht is, wij toch last hebben van kalkaanslag. Dit merken wij vooral doordat onze huishoudelijke apparaten en het sanitair zichtbaar aangetast zijn door kalkaanslag.

Het is elke keer best wat werk om bijvoorbeeld kranen en de douchedeur schoon te maken. Ook zijn de waterkoker en het koffiezetapparaat flink aangetast door kalk. Niet alleen verbruiken deze apparaten hierdoor meer stroom, ook is de levensduur van deze apparaten door de kalkaanslag korter.

Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat apparaten minder lang meegaan en daarnaast zorgt het natuurlijk voor extra schoonmaakwerk. De enige manier om dit tegen te gaan is om kalkaanslag te voorkomen.

Daarom besloten wij de magnetische Amfa4000® van waterontharder.com uit te testen. Deze is een stuk goedkoper dan de traditionele waterontharders en binnen 5 minuten zelf te installeren. Omdat er, naast heel veel positieve reacties, ook wat negatieve recensies over de AMFA4000 te vinden zijn waren wij benieuwd hoe het ons zou bevallen.

Wat merken wij voor verschil sinds wij de Amfa4000® hebben geïnstalleerd?

Al na 2 weken merkten wij dat er minder witte klonten (kalkaanslag) in de waterkoker en fluitketel zaten. Dit was het eerste zichtbare resultaat na het installeren van deze magneet tegen kalkaanslag.

Normaal kwamen er altijd flink wat klonten mee met het laatste glas water, wat niet echt heel fris was. Nu hebben we nog nauwelijks last van nieuwe klonten kalk en dit idee vind ik een stuk frisser en smaakvoller.

kalkaanslag waterkoker fluitketel tegen gaan

Heel af en toe zit er nog een klontje bij, maar ik weet eerlijk gezegd niet of dit nieuwe kalk is (de AMFA4000 houdt tot 85 % kalk tegen) of dat de vastgekoekte kalkaanslag aan het apparaat loslaat. Binnenkort wil ik gaan proberen de vastzittende kalk te verwijderen.

Bij het schoonmaken van sanitair zoals kranen, douchedeuren, spiegels en zwarte objecten zoals prullenbakken valt normaal gesproken altijd op dat er een witte waas en/of kringen van de kalkaanslag achterblijven. Deze waas zie ik nu niet meer.

Om kalkaanslag op de douchedeur te voorkomen maken wij deze bijvoorbeeld altijd na het douchen droog met een wisser. Echter vergeten we dan meestal een onhandig hoekje waar toch kalkaanslag blijft zitten en dit moet dan later alsnog goed schoongemaakt worden.

Na het installeren van de AMFA4000 van waterontharder.com ziet dit hoekje er net zo schoon uit als de rest van de glazen douchedeur: er lijkt geen kalkaanslag op deze plek meer te blijven zitten en dit scheelt schoonmaakwerk.

Ook voor het overige sanitair geldt dat we flink wat tijd besparen nu er minder kalkaanslag lijkt te zitten. Bovendien gaat het sanitair zo veel langer mee en is dit een duurzame oplossing. Nog meer tips voor een duurzame badkamer? Bekijk dan deze tips voor het besparen van water onder de douche.

Normaal gesproken moet ik een vaas altijd goed schoonmaken nadat hier één of twee weken bloemen in hebben gestaan. Niet alleen door het vieze water van de bloemen, maar ook ontstaat er altijd een witte rand met kalkaanslag. Uiteindelijk kost die witte rand meer tijd om schoon te maken dan de restjes van het vieze water.

Ik heb na het installeren van de AMFA4000 nog twee keer een vaas met bloemen gehad en wat valt mij op: geen vieze rand van de kalkaanslag meer! Dat scheelt niet alleen schoonmaakwerk maar is uiteindelijk ook beter voor de bloemen. Update: later heb ik wel nog een keer bloemen gehad waarbij een witte rand onstond, toch was dit veel minder erg dan eerder.

Zelf heb ik het idee dat het water net iets anders smaakt dan eerst. Mijn man moet hier echter om lachen en merkt geen verschil en dit is natuurlijk niet meetbaar, maar wel zijn er meer mensen die ervaringen delen en aangeven het idee te hebben dat het water anders smaakt.

Ook zijn er berichten van mensen die minder last hebben van huidirritatie en eczeem na het installeren van de AMFA4000 van waterontharder.com. Zelf heb ik ook het idee dat mijn huid minder droog en geïrriteerd is dan andere jaren. Toch vind ik dit punt objectief lastiger te meten, dit kan ook met andere dingen te maken hebben.

Gelukkig merken wij meer dan genoeg voordelen na het installeren en zijn wij blij met de Amfa4000®. Dit zijn natuurlijk onze subjectieve waarnemingen, maar wij zien echt verschil en bij ons werkt de magnetische tool tegen kalkaanslag goed.

Tot slot

In dit artikel heb ik onze ervaringen gedeeld met de Amfa4000® van waterontharder.com en wij vinden het een aanrader. Ook online zijn er veel positieve ervaringen over te vinden, maar ook een aantal negatieve ervaringen. Zo deelde één van mijn volgers dat de waterontharder bij haar niet werkt.

Officieel is dit geen echte waterontharder, het wordt namelijk niet in maar op de leidingen geplaatst. Voor ons is dit voldoende resultaat omdat het toch de kans op kalkaanslag verminderd en wij resultaat zien, maar als je helemaal geen kalkaanslag meer wilt zal je een traditionele (en veel duurdere) waterontharder moeten installeren.

Waarom de Amfa4000 bij de één wel werkt en bij de ander niet, dat durf ik natuurlijk niet te zeggen. Wij merkten na 2 weken al positief resultaat en na 6 weken werkt de magneet tegen kalkaanslag optimaal.

De magnetische Amfa4000® is één van de goedkoopste apparaten om kalkaanslag te verminderen en gezien het gunstige retourbeleid zeker de moeite waard om te proberen. Werkt het niet dan zou je altijd nog voor een dure waterontharder tegen kalkaanslag kunnen kiezen.

Je kunt de Amfa4000 o.a. kopen bij Bol.com of daar kiezen voor één van de goedkopere varianten.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

6 gedachten over “Review Amfa4000® van waterontharder.com (ook te koop bij bol.com)”

 1. Wetenschappelijk bewezen dat het niet werkt. Pure oplichting. Dat jullie reclame durven te maken voor zo’n nepproduct.

  1. Ik weet niet wat jouw probleem is, maar ik vind dat je nogal hoog van de toren blaast met begrippen als ‘pure oplichting’ en ‘reclame maken voor zo’n nepproduct’. Omdat je bericht niet binnen 2 uur (‘s avonds laat) was goedgekeurd gooide je er daarna nog een bericht overheen waarin je mij beschuldigd van onbetrouwbaarheid en zakkenvullerij over de rug van argeloze kopers. Het zegt veel over jou dat je zo’n bericht plaatst. Vervolgberichten van jou zullen gezien je toon verwijderd worden. In mijn review geef ik zelf al aan dat, ondanks dat ik zelf heel tevreden ben over het product, er ook mensen zijn met minder goede ervaringen. Schijnbaar ben jij één van die mensen, maar dat kan je ook op een normale manier zeggen in plaats van meteen allemaal beledigingen te gaan strooien. Ik ben nog steeds heel tevreden over de Amfa4000. Zo tevreden, dat inmiddels een paar familieleden deze ook hebben gekocht en zij zijn net zo tevreden. Jammer dat dat voor jou niet zo is.

 2. Mark Ackaert

  Sedert een goed jaar gebruik ik Amfa 4000 op de waterleiding. Ons water bevat zeer veel kalk en regelmatig moesten de zeefjes van de kranen met azijn gereinigd worden omdat er bijna geen water meer door kwam. Nu, met de Amfa, moeten de zeefjes nog meer gereinigd worden. En dit is ook logisch. De technische uitleg van Amfa zelf (niet de reklame) zegt dat de kalk niet verdwijnt uit het water maar oplost in fijne deeltjes de zich niet meer vasthechten aan de leidingen. Dus komen die deeltjes terecht in het zeefje en verstopt de kraan nog vlugger. Koffiezet apparaten en waterkokers moet ik nog steeds met anti-kalk produkt ontkalken. Besluit: dit produkt ontkalkt NIET maar breekt de kalk in fijne deeltjes. De reklame schrijft het anders .De technische uitleg schrijft het juist.

  1. Wat vervelend dat jullie juist meer last van kalk hebben na het gebruik van de Amfa 4000 Mark. Dankjewel ook voor de technische toelichting. Als je veel last van kalkaanslag hebt en er helemaal vanaf wilt dan is de Amfa 4000 inderdaad niet de beste oplossing, zoals je ook kunt lezen in mijn conclusie 🙂 Omdat wij zelf maar beperkt last hebben van kalk is de Amfa 4000 voor ons nog steeds een goede goedkope oplossing, maar wil je helemaal van de kalk af dan is een traditionele (duurdere) waterontharder inderdaad de enige oplossing.

 3. Amfa 4000 werkt niet oplichting heb 2 stuks geld weg gegooid 400 euro weet iemand waar de eigenaar woont.
  Wil ze terug brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven