Review waterontharder Amfa4000® (ervaringen tegen kalkaanslag)
magnetische waterontharder test en ervaringen amfa4000

Review waterontharder Amfa4000®

Een aantal maanden geleden deelde ik een artikel waarin ik vertelde over wat een waterontharder is. Daarin vertelde ik dat ik recent de Amfa4000® had ontvangen en deze de komende tijd zou gaan uittesten.

Inmiddels hebben we deze magnetische waterontharder een aantal maanden in huis en deel ik graag onze ervaringen.

Review waterontharder Amfa4000®

Al eerder vertelde ik dat ondanks het water in onze regio vrij zacht is, wij toch last hebben van kalkaanslag. Dit merken wij vooral doordat onze huishoudelijke apparaten en het sanitair zichtbaar aangetast zijn door kalkaanslag.

Het is elke keer best wat werk om bijvoorbeeld kranen en de douchedeur schoon te maken. Ook zijn de waterkoker en het koffiezetapparaat flink aangetast door kalk. Niet alleen verbruiken deze apparaten hierdoor meer stroom, ook is de levensduur van deze apparaten door de kalkaanslag korter.

Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat apparaten minder lang meegaan en daarnaast zorgt het natuurlijk voor extra schoonmaakwerk. De enige manier om dit tegen te gaan is om kalkaanslag te voorkomen.

Daarom besloten wij de magnetische waterontharder Amfa4000® uit te testen. Deze is een stuk goedkoper dan de traditionele waterontharders en binnen 5 minuten zelf te installeren. Omdat er, naast heel veel positieve reacties, ook wat negatieve recensies over deze waterontharder te vinden zijn waren wij benieuwd hoe de magnetische waterontharder ons zou bevallen.

Amfa4000® kopen

Je kunt de Amfa4000® bij diverse online winkels kopen, namelijk:

Wat merken wij voor verschil sinds wij de magnetische waterontharder Amfa4000® hebben geïnstalleerd?

Al na 2 weken merkten wij dat er minder witte klonten (kalkaanslag) in de waterkoker en fluitketel zaten. Dit was het eerste zichtbare resultaat na het installeren van de waterontharder. Normaal kwamen er altijd flink wat klonten mee met het laatste glas water, wat niet echt heel fris was. Nu hebben we nog nauwelijks last van nieuwe klonten kalk en dit idee vind ik een stuk frisser en smaakvoller.

kalkaanslag waterkoker fluitketel tegen gaan

Heel af en toe zit er nog een klontje bij, maar ik weet eerlijk gezegd niet of dit nieuwe kalk is (de waterontharder houdt tot 85 % tegen) of dat de vastgekoekte kalkaanslag aan het apparaat loslaat. Binnenkort wil ik gaan proberen de vastzittende kalk te verwijderen.

Bij het schoonmaken van sanitair zoals kranen, douchedeuren, spiegels en zwarte objecten zoals prullenbakken valt normaal gesproken altijd op dat er een witte waas en/of kringen van de kalkaanslag achterblijven. Deze waas zie ik nu niet meer.

Om kalkaanslag op de douchedeur te voorkomen maken wij deze bijvoorbeeld altijd na het douchen droog met een wisser. Echter vergeten we dan meestal een onhandig hoekje waar toch kalkaanslag blijft zitten en dit moet dan later alsnog goed schoongemaakt worden. Na het installeren van de waterontharder ziet dit hoekje er net zo schoon uit als de rest van de glazen douchedeur: er lijkt geen kalkaanslag op deze plek meer te blijven zitten en dit scheelt schoonmaakwerk.

Ook voor het overige sanitair geldt dat we flink wat tijd besparen nu er minder kalkaanslag lijkt te zitten. Bovendien gaat het sanitair zo veel langer mee en is dit een duurzame oplossing. Nog meer tips voor een duurzame badkamer? Bekijk dan deze tips voor het besparen van water onder de douche.

Normaal gesproken moet ik bijvoorbeeld een vaas altijd goed schoonmaken nadat hier één of twee weken bloemen in hebben gestaan. Niet alleen door het vieze water van de bloemen, maar ook ontstaat er altijd een witte rand met kalkaanslag. Uiteindelijk kost die witte rand meer tijd om schoon te maken dan de restjes van het vieze water.

Ik heb na het installeren van de waterontharder nog twee keer een vaas met bloemen gehad en wat valt mij op: geen vieze rand van de kalkaanslag meer! Dat scheelt niet alleen schoonmaakwerk maar is uiteindelijk ook beter voor de bloemen.

Zelf heb ik het idee dat het water net iets anders smaakt dan eerst. Mijn man moet hier echter om lachen en merkt geen verschil en dit is natuurlijk niet meetbaar, maar wel zijn er meer mensen die ervaringen delen en aangeven het idee te hebben dat het water anders smaakt.

Ook zijn er berichten van mensen die minder last hebben van huidirritatie en eczeem na het installeren van de waterontharder. Ik vind dit punt echter heel moeilijk meetbaar. In deze tijd van het jaar heb ik altijd last van een droge huid en huidirritatie. Dit jaar valt het mee, maar is dit ook echt minder door de waterontharder? Dat vind ik moeilijk meetbaar en durf ik zo niet te zeggen.

Gelukkig merken wij meer dan genoeg voordelen na het installeren van de waterontharder en zijn wij blij met de Amfa4000®. Dit zijn natuurlijk onze subjectieve waarnemingen, maar wij zien echt verschil en bij ons werkt de magnetische waterontharder goed.

Tot slot

In dit artikel heb ik onze ervaringen gedeeld met de Amfa4000® waterontharder en wij vinden het een aanrader. Ook online zijn er veel positieve ervaringen over de magnetische waterontharder te vinden, maar ook een aantal negatieve ervaringen. Zo deelde één van mijn volgers dat de waterontharder bij haar niet werkt.

Waarom de waterontharder bij de één wel werkt en bij de ander niet, dat durf ik natuurlijk niet te zeggen. Wij merkten na 2 weken al positief resultaat en na 6 weken werkt de waterontharder optimaal. Daarnaast kan je de waterontharder binnen 100 dagen weer retour sturen, dus mocht de waterontharder bij jou niet blijken te werken zit je nergens in vast.

De magnetische waterontharder Amfa4000® is één van de goedkoopste waterontharders en gezien het gunstige retourbeleid zeker de moeite waard om te proberen. Werkt het niet dan zou je altijd nog voor een dure waterontharder tegen kalkaanslag kunnen kiezen. Je kunt de Amfa4000 o.a. kopen bij Waterontharder.com of bij Antikalk.com.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden. 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

– Shop Ilse’s favorieten –

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg InteriorTwin via Bloglovin:
Follow
Shopping Cart
Scroll naar top