Het favoriete item in huis bij Charlotte (binnenkijker)
scandinavisch en roze

Het favoriete item in huis bij Charlotte

Regelmatig vertelt er iemand op InteriorTwin over zijn of haar favoriete item in huis. Een erfstuk, souvenir van een bijzondere reis, een item waar iemand heel lang voor heeft moeten sparen of gewoon een meubelstuk of accessoire waar je heel blij van wordt of trots op bent.

Mijn naam is Charlotte (21) en ik houd van interieur. 

In 2017 ben ik begonnen met bloggen op AlotlikeLOT.nl en sinds 2018 ben ik officieel ondernemer. Daarnaast studeer ik HBO Commerciële Economie, een opleiding die goed bij mij past maar waar natuurlijk ook ontzettend veel tijd in gaat zitten.

De blog is eigenlijk begonnen uit een combinatie van een koopverslaving en een net ontdekte passie voor schrijven. Het leek mij een tof idee om dan in ieder geval maar te schrijven over mijn aankopen en mijn mening – en shopping tips – te delen met anderen! Inmiddels schrijf ik veel over interieur.

Binnen een interieur vind ik eenheid erg belangrijk. Zelf houd ik daarnaast van een witte basis. Dit zorgt voor extra rust. Naast dat het natuurlijk mooi – en het liefst roze – moet zijn vind ik het ook belangrijk dat een interieur praktisch is en dat er genoeg opbergmogelijkheden zijn. Ik heb zelf namelijk nogal wat spullen en niets is belangrijker dan opgeruimde ruimtes!

Hoe zou jij je woonstijl omschrijven?

Een lastige vraag, want het is een behoorlijke mix! In mijn interieur vind je naast een witte basis in ieder geval veel velvet items en gouden touches. Die witte basis bestaat uit witte muren en veel witte meubels van IKEA, zoals: bed, bureau en kasten. In de basis kun je mijn interieur dus Scandinavisch noemen. 

Die witte tint wordt echter opgevolgd door behoorlijk wat meer kleur. Met name roze. Dat wordt dan vaak weer romantisch genoemd. Omdat je in mijn interieur veel velvet gecombineerd met goud en marmer vind heeft mijn woonstijl ook zeker elementen van de woonstijl hotelchique. Ik denk dus dat het neerkomt dat mijn woonstijl het best omschreven wordt als een mix van romantisch, vrouwelijk en chique op een Scandinavische basis. 

Wat is jouw favoriete item in huis?

Sinds kort ben ik van een gehele woning terugverhuisd naar één kamer. Mijn roze bank is een echte eyecatcher en een favoriet item, maar op de bank kan ik op dit moment dus geen plaats meer nemen.

roze fauteuil met kussens

Een ander absoluut favoriet interieur-item is mijn velvet roze fauteuil van het merk Richmond Interiors, ook wel dé velvet roze fauteuil van mijn dromen. Deze kon ik gelukkig wel meeverhuizen naar mijn kamer. Samen met de bijpassende poef zodat de benen omhoog kunnen. Heerlijk!

De fauteuil is bekleed met roze fluweel en heeft gouden stoelpoten. Het is een item met een luxe uitstraling en binnen mijn interieur is dit een echte eyecatcher. Buiten het feit dat hij er fantastisch uitziet zit hij dus ook ontzettend lekker! Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik dit item eindelijk kon verwelkomen in mijn interieur. Ik breng dan ook graag tijd door in het hoekje, waar mijn fauteuil staat. Door de posters in deze hoek waan ik mij in Parijs en tegelijkertijd kan ik vanuit hier lekker naar buiten kijken. 

roze fauteuil a lot like lot

Wat staat er op dit moment bovenaan je verlanglijstje?

Tot voor kort stonden PAX kledingkasten van IKEA bovenaan op mijn verlanglijstje, maar inmiddels staan ze er! Wat een fijne kasten.

Wat er op dit moment bovenaan mijn verlanglijstje staat is een mooie vloerlamp. Ik vind verlichting in het interieur erg belangrijk en heb dan ook mooie lampen, maar een vloerlamp ontbreekt nog. Dat zou dus een mooie toevoeging zijn. Het lijkt mij erg leuk om een mooie vloerlamp te plaatsen in de hoek bij mijn roze fauteuil, om het geheel écht helemaal af te maken! De perfecte lamp ben ik echter nog niet tegengekomen. Helaas!

Dankjewel voor het delen van jouw favoriete items Charlotte! Wil je meer zien van Charlotte? Bekijk dan haar blog AlotlikeLOT. Of bekijk het favoriete item in huis van CherylSanne of Kimberley.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

5 gedachten over “Het favoriete item in huis bij Charlotte”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven