9 x slaapkamerinspiratie met een nieuw dekbedovertrek
beddengoed Nightlifeliving - www.interiortwin.com

9 x slaapkamerinspiratie met een nieuw dekbedovertrek

Een compleet nieuwe look in de slaapkamer met een ander dekbedovertrek? Voor de trouwe volger is het vast geen geheim dat dit mijn favoriete manier is voor het inrichten van de slaapkamer. Om te laten zien wat voor verschil een ander dekbedovertrek kan maken laat ik je graag 9 verschillende dekbedden zien met elke keer weer een ander resultaat.

Ik hoop je zo te kunnen inspireren om op een simpele manier je slaapkamer een andere sfeer te geven. Met een nieuwe dekbedovertrek ziet de slaapkamer er elke keer weer anders uit.

Effen dekbedovertrek

Met een effen dekbedovertrek creëer je een rustige sfeer in de slaapkamer. Op de foto zie je 2 keer een grijs dekbedovertrek, maar wel 2 keer een totaal ander resultaat. Met een donkergrijs dekbedovertrek heb ik een wat stoerdere stijl in de slaapkamer gehaald en hiermee creëer ik diepte en geborgenheid. Dit dekbedovertrek is gemaakt van Egyptisch katoen en daarmee luchtig en warm tegelijk, een echte aanrader voor in het najaar of de winter.

Het lichtgrijze beddengoed is juist heerlijk fris, perfect voor in een Scandinavische slaapkamer. Met dit lichtgrijze beddengoed hou je het lekker luchtig en dit past goed in de lente of de zomer.

Roze dekbedovertrek

velvet-oudroze-beddengoed

Toe aan iets kleurrijks? Met dit roze velvet dekbedovertrek krijgt de slaapkamer de nodige dosis power. Als je geen zin hebt om muren te verven en graag wat meer kleur aan je slaapkamer wilt toevoegen dan is een kleurrijk beddengoed ideaal. Dit dekbedovertrek is ook nog eens van velvet en dankzij dit effect ziet het er nog warmer en stijlvoller uit.

Urban Jungle

beddengoed zwart, groen, wit

Zelf ben ik gek op groen en hou ik van de urban jungle stijl. Planten mogen dan ook echt niet ontbreken in de slaapkamer. Om dit effect nog eens te versterken heb ik ook een urban jungle dekbedovertrek. Beddengoed met de afdruk van bladeren geeft de echte botanische sfeer aan een slaapkamer.

Ook zo gek op planten? Kies dan eens voor een dekbedovertrek met bladeren. Groen is altijd een goed idee!

Dekbedovertrekken met patroon

Liever net iets anders? Kies dan eens voor een dekbedovertrek met patroon. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies voor een gekleurd dekbedovertrek met een simpel lijntje, een dekbedovertrek met stippen of juist voor beddengoed met allerlei vormen en kleuren.

Wat je stijl ook is, de keuze in dekbedovertrekken is reuze en je ziet hoe simpel het is om met een nieuw dekbedovertrek weer een net wat andere stijl aan je slaapkamer toe te voegen.

Zoals je in bovenstaande voorbeelden hebt kunnen zien is niet alleen de kleur en patroon van dekbedovertrekken steeds weer anders, maar kies ik ook voor verschillende materialen zoals katoen, velvet of linnen. Elk soort dekbedovertrek heeft weer andere eigenschappen en per seizoen kan het verschillen welk materiaal mijn voorkeur heeft. Ook kan je kiezen voor duurzaam beddengoed in de slaapkamer.

Natuurlijk heb je niet zoveel dekbedovertrekken nodig, maar het is wel leuk om je slaapkamer op deze manier een nieuwe look te geven. Tegenwoordig slaap ik trouwens onder een verzwaringsdeken voor een betere nachtrust, maar ligt er nog steeds een dekbedovertrek omdat dit zo gezellig staat.

Naast een ander soort dekbedovertrek kan je op meer dingen letten als goede basis in de slaapkamer. Bijvoorbeeld de dikte van het dekbed per seizoen of een goede matrasbeschermer voor de bescherming van het matras en een betere ventilatie.

Welk dekbedovertrek is jouw favoriet?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven