Top 5 beste stofzuigers met huisdieren (honden en katten)
thomas stofzuiger

Top 5 beste stofzuigers met huisdieren (honden en katten)

Ben jij op zoek naar de beste stofzuiger voor het opzuigen van haren van honden en katten? Bekijk de populairste stofzuigers en kies de krachtigste stofzuiger met huisdieren.

Sinds een paar maanden hebben wij de Miele Complete C3 Cat&Dog. Dit is een stofzuiger met zak waar we erg tevreden over zijn.

Hiervoor hadden wij de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet, speciaal voor mensen met huisdieren en een stofallergie. Dit is een stofzakloze stofzuiger.

Ook hier waren wij in het begin erg tevreden over en ook andere huisdier eigenaren noemen deze stofzuiger vaak als aanrader voor mensen met honden en katten. Omdat ik niet kon wennen aan het schoonmaken van een stofzuiger zonder zak ben ik uiteindelijk toch overgestapt naar een stofzuiger met zak.

Maar er zijn meer stofzuigers die populair zijn, ik deel graag de beste stofzuigers voor het opzuigen van dierenharen met je.

Top 5 stofzuigers voor hondenharen

Ik heb online veel reviews en ervaringen gelezen van mensen met honden en katten en dit zijn de beste stofzuigers voor het opzuigen van dierenharen en een stofvrij huis.

Miele C3 Cat en Dog

De Miele C3 Cat en Dog is een stofzuiger met zak en wordt veel genoemd als goede stofzuiger voor honden en katten. Niet voor niets staat Miele al jarenlang bekend als één van de betrouwbaarste merken voor huishoudelijke apparatuur.

De stofzuiger wordt geleverd met dierenhaarborstel en is makkelijk te bedienen. Geuren worden geneutraliseerd en de uitgeblazen lucht is schoon. Met de turboborstel maak je zelfs tapijt en vloerkleden makkelijk schoon.

Zo zuigen wij makkelijk de haren van ons hondje Jackie uit het tapijt en hebben wij geen last van nare luchtjes tijdens het stofzuigen.

Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet

Hiervoor hadden wij de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet. Deze zakloze stofzuiger maakt grondig schoon en zuigt de hondenharen goed op.

Daarnaast beschikt hij over een speciaal filter voor mensen met allergieën en is het daarmee een geschikte stofzuiger voor mensen met een huismijtallergie. Bekijk ook mijn uitgebreide review over deze stofzuiger.

Naast droog stofzuigen kan je hiermee ook nat stofzuigen, alhoewel ik deze functie zelf niet vaak gebruik.

Omdat ik het (grondig) schoonmaken van een stofzuiger zonder zak geen fijn klusje vond en dit te vaak uitstelde, verloor de stofzuiger in de tussentijd steeds aanzuigkracht. Maar als je het schoonmaken goed bijhoudt is dit een hele fijne stofzuiger.

De Thomas Pet & Family Aqua + is eventueel een alternatief voor deze stofzuiger.

Rowenta Compact Power RO3733 – Stofzuiger zonder zak

De Rowenta RO3733 wordt ontzettend vaak genoemd als beste stofzuiger voor dierenharen en is in mei 2020 als beste getest door de consumentenbond.

Deze zakloze stofzuiger is een goedkope stofzuiger voor honden en katten en weegt slechts 5,6 kg. Met een krachtige en effectieve zuigkracht komt hij heel goed uit de test en hij houdt heel goed stof en vuil vast, zeker in vergelijking met andere stofzuigers voor deze prijs.

Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2

De Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2 is verreweg de duurste stofzuiger in dit rijtje, maar toch zijn de ervaringen van veel mensen zo goed met deze stofzuiger voor dieren dat hij zijn prijs waard is. Deze cilinder stofzuiger maakt grondig schoon en maakt je huis dierhaar vrij.

Bosch Pro Animal 8

Deze steelstofzuiger pro animal van Bosch wordt ook veel genoemd als goede stofzuiger voor dierenharen en kwam in juni als beste uit de bus op de site van Kieskeurig. Dit is een snoerloze stofzuiger die tot 40 minuten gebruikt kan worden.

De speciale elektrisch draaiende borstel zorgt voor maximale opname van dierenharen en stof op alle vloeroppervlakken. Met deze praktische steelstofzuiger kan je heel makkelijk dierenharen in huis verwijderen, alhoewel de zuigkracht van een steelstofzuiger wel iets minder is dan van de eerder genoemde stofzuigers.

Stofzuiger voor huisdieren kopen

Bekijk ook het volledige overzicht stofzuigers voor dierenharen op:

Welke stofzuiger het beste bij je past zal van je persoonlijke wensen en budget afhangen. De meeste stofzuigers zijn redelijk geprijsd met als goedkoopste de stofzuiger van Rowenta.

Je kunt kiezen uit stofzuigers met zak of zakloze stofzuigers voor het opzuigen van honden of kattenharen. Zelf vind ik een stofzuiger met zak het makkelijkst in gebruik.

Bekijk ook eens deze review van de stofzuiger bij huisdieren over de Henry Petcare voor meer tips voor de beste stofzuiger voor huisdieren.

thomas stofzuiger cycloon voor huisdieren katten honden

Kijk bijvoorbeeld ook naar het gewicht en geluidsniveau. Daarnaast zijn er stofzuigers met speciale dierenharenborstel, filter voor allergieën en geurloze stofzuigers. Vergelijk de stofzuigers met elkaar en koop een stofzuiger die aan al je wensen en eisen voldoet.

Succes met het kiezen van de beste stofzuiger!

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven