Glasvezelbehang en renovliesbehang: het verschil
eethoek

Glasvezelbehang en renovliesbehang: het verschil

Wil jij je (nieuwe) huis behangen om de muren er zo egaal mogelijk uit te laten zien? Dan is glasvezelbehang of renovliesbehang geschikt om je muren mee te behangen. Maar wat is nou de beste keuze? En wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten behang?

Lees meer over glasvezelbehang en renovliesbehang, zodat jij de beste keuze kan maken.

Renovliesbehang

Renovlies is papier met vezels. Met renovlies behang krijg je een strak en glad geheel en een belangrijk voordeel van renovliesbehang is dat het makkelijk scheuren kan overbruggen.

Ook wij hebben 5,5 jaar geleden in onze nieuwbouwwoning voor renovlies gekozen. Wij wilden graag een strak resultaat en renovlies bleek net iets goedkoper te zijn dan alle muren te laten stuken. Wat wij het belangrijkste voordeel vonden was dat ons huis van 150 m2 binnen 3 dagen volledig van renovliesbehang en 2 witte verflagen voorzien kon zijn. Dit in tegenstelling tot stuken, dit duurt een stuk langer en daarnaast moeten de muren dan ook nog een tijd drogen voor je deze kan verven.

Ook qua scheurvorming, iets wat vaak voorkomt bij nieuwbouwwoningen, heeft renovliesbehang veel voordelen. Wij hebben veel minder scheuren, en de scheuren zijn minder diep, dan bij de meeste van onze buren die de muren gestukt hebben.

De muren zijn makkelijk overschilderbaar en hebben in de afgelopen jaren al meerdere verflagen gehad.

Wel zijn er een aantal hoeken beschadigd waar het papier is gescheurd. Maar ook onze buren, waar de muren gestukt zijn, hebben dit probleem.

Een voordeel van renovlies is dat het behang makkelijk verwijderbaar is, mocht je een keer iets anders willen. Dit is tegelijkertijd een klein nadeel, wij hebben een paar plekken in huis waar na 5,5 jaar de randen van het behang wat beginnen los te laten, bijvoorbeeld rondom de deuren achter de eettafel. Dit zijn echter zulke kleine plekken dat het nauwelijks opvalt.

Toch, als we alles tegen elkaar afwegen, is renovlies de beste keuze voor ons voor de eerste jaren in het huis. Op termijn, als er geen verzakkingen van de grond en daardoor kans op scheurvorming meer is, willen wij alsnog de muren laten stuken.

Maar voor de eerste jaren in het huis is renovlies ideaal: snel toepasbaar, relatief goedkoop en minder kans op scheurvorming.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang, of glasvlies, is ook een behangsoort welke je kan toepassen om oneffenheden en scheurvorming in muren te verbergen. Glasvlezel behang is gemaakt van, de naam zegt het al, glas vezel. In het behang zit vaak een klein reliëf, waardoor het minder strak is dan renovlies.

Toch kan glasvezel heel mooi zijn en het reliëf zorgt direct voor wat extra sfeer in een ruimte. Hou jij bijvoorbeeld van een wat klassieker of landelijk interieur dan past glasvezel behang hier heel mooi bij.

Glasvezelbehang is minder makkelijk te verwijderen dan renovlies behang, maar dat is meteen een voordeel want het behang blijft hierdoor ook veel beter op de muur zitten.

Voor voorbeelden van glasvezelbehang zie website om de verschillende patronen te bekijken.

Zowel renovliesbehang als glasvliesbehang zijn een goede oplossing om een strakke muur te creëren en scheurvorming en oneffenheden te verbergen. Belangrijk is dat het behang goed en strak wordt aangebracht, een professional kan je hier bij helpen.

Succes met het uitkiezen van het juiste behang.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven