Populaire kleuren verf voor je interieur in 2021
verf kleur trends interieur 2021

Populaire kleuren verf voor je interieur in 2021

Ben jij benieuwd welke kleuren verf in 2021 populair zijn voor in het interieur? Ik heb de belangrijkste verftrends voor je op een rij gezet.

Sommige van deze verftrends gaan al wat seizoenen mee, maar er zijn ook een aantal nieuwkomers. Kijk je mee?

Groen – nog steeds trendy in 2021

groene muurverf trendkleur histor

Een kleurtrend die al heel wat jaren meegaat en nog steeds hartstikke populair is is groen. En gelukkig maar, want laat groen nou toevallig ook mijn favoriete kleur verf zijn. In ons huis kom je heel wat verschillende kleuren groen tegen.

Groen is ontzettend veelzijdig, van fris groen tot een diepe en warme tint groen. Met elke tint groen creëer je weer een heel ander effect, maar welke tint je ook kiest: deze kleur heeft altijd iets ontspannends en rustgevend over zich.

Roze en lila verftrend in je interieur

sansevieria moonlight

Roze zagen we ook al in 2020 veel voorbij komen (zelf ben ik gek op oud roze muren!), maar steeds vaker zie je naast roze ook lila en zelfs paarse verf voorbij komen.

Gecombineerd met donkere houttinten, zwart of zelfs goud krijg je zo een heel mooi volwassen interieur. Vind jij een lila muur te spannend? In deze kleur zijn gelukkig ook steeds meer woonaccessoires te koop, zo kan je toch wat van deze speelse kleur aan je woonkamer toevoegen.

Beige en naturel – move over wit

Jarenlang stond een Scandinavisch interieur gelijk aan witte muren, maar anno 2021 mag er zelfs in een Scandinavisch interieur best wat kleur op de muur. Beige en naturel tinten zijn erg populair, bijvoorbeeld Brave Ground van Flexa of Sandstone beige van Karwei.

Ook Greige, een combinatie van beige en grijs, is een kleur die het altijd goed doet in een Scandinavisch interieur.

Vind je dit te heftig en ben je toch nog gek op wit? Combineer een wittint als RAL 9016 of RAL 9010 dan eens met een geverfde lambrisering in een beige of naturel tint, dat maakt de overgang wat minder spannend.

Aardse tinten op je muur

Aardse kleuren zijn trendy. Met aardse tinten haal je het natuur gevoel in huis.

Het kleurenpalet aan aardse tinten op de muur is heel divers, net als de kleuren in de natuur. Natuurlijk hoort groen ook in dit rijtje, maar denk ook eens aan bruintinten geïnspireerd op de aarde of oker of rood geïnspireerd op klei en juist heel donker antraciet geïnspireerd op gesteente.

ikea hack badkamer

Sommige kleuren doen misschien in eerste instantie wat heftig aan, maar gecombineerd met de juiste materialen en kleuren zorgen al deze aardse tinten juist voor een warm en vriendelijke sfeer.

Twijfel jij welke trendkleur uit 2021 het beste in jouw interieur past? Maak dan eerst eens een moodboard. Op gevoel kies je zo al kleuren en materialen uit die je het meest aanspreken. Daarna kan je het moodboard vergelijken met je huidige interieur. Welke kleuren, meubels en accessoires passen niet meer bij je?

Wil je de spullen die niet meer passen vervangen of juist aanpassen aan jouw nieuwe stijl? Niet alleen de muur verf je makkelijk in een andere kleur, ook veel meubels en accessoires kan je namelijk zo weer aanpassen bij de trends van nu.

In het e-book ‘in 5 stappen naar een interieur dat bij je past’ vind je een uitgebreide uitleg over het maken van een moodboard en het aanpassen van je interieur.

Welke trendkleur uit 2021 is jouw favoriet voor in huis?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven