Woonkamer 4 keer anders: van vloerkleden tot muurkleur
robuuste salontafel

Woonkamer 4 keer anders: van vloerkleden tot muurkleur

Inmiddels wonen wij ruim 5,5 jaar in dit huis en ziet ons huis er heel anders uit dan in het begin. Vooral in de woonkamer hou ik van experimenteren. Dit doe ik het liefst met accessoires, zoals vloerkleden en sierkussens, maar ook met een andere muurkleur.

Het leek mij leuk om op een rijtje te zetten hoe de woonkamer er de afgelopen jaren steeds net wat anders uitzag. Kijken jullie mee?

Kleurrijk interieur

robuust paneel achter bank

Ik hou van kleur en vooral de muur heeft al heel wat verschillende kleuren gehad. Maar waar ik eerst altijd voor een rustig zwart-wit vloerkleed koos, heeft mijn laatste vloerkleed de kleur groen en I love it. Ik vind het tof hoe mooi de oudroze / aubergine muurkleur (Lever van Histor) hier matcht met het groen.

Soms kies ik voor neutrale kussens op de bank, maar ik hou van afwisselen en regelmatig ligt de bank ook vol met kleurrijke kussen. Ik heb namelijk altijd een voorraad kussens in huis liggen waar ik mee kan afwisselen, zo creëer je zonder te shoppen weer een andere styling.

Groen en industrieel

grijze bank groene muur @ilsevanelleswijk

Hiervoor zag onze woonkamer er nog een stuk groener uit. Ik ben nou eenmaal gek op de groen. Op de muur zit de kleur Juist van Histor en dit combineerde ik met wat stoerdere en neutrale accessoires, zoals een grote zwarte gevelletter houten latjes op de muur.

Ook het zwart-witte vloerkleed zorgt voor een rustige en stoere basis. Dit vloerkleed is helaas niet meer te koop, maar bij Vloerkleden wereld vind je soortgelijke vloerkleden.

Nog meer groen

zithoek groene muur

Ook de muurkleur daarvoor was groen, maar net wat frisser. Dit was Army Green van vtwonen, deze kleur zit nog steeds op onze haard. Ik schilderde de muur achter de bank met een hoge lambrisering voor een speels effect.

Van alle kleuren die ik de afgelopen jaar geprobeerd heb is dit toch wel mijn favoriete kleur. Hier zie je nog onze trouwfoto, die inmiddels in de slaapkamer hangt.

Okergeel op de muur

okergele muur @ilsevanelleswijk

Toen ons huis werd opgeleverd waren alle muren wit. Veel te saai wat mij betreft, dus de muur in de woonkamer was de eerste muur die een kleur kreeg. Ik koos voor de knalkleur okergeel. Super mooi op de foto, maar in het echt bleek deze kleur toch wel erg heftig. Gelukkig had ik wel rustige accessoires, zoals een sfeervol vloerkleed en witte posters en accessoires.

Op de foto’s zie je 4 keer hetzelfde interieur, maar met andere vloerkleden, kussens en een muurkleur ziet het er toch weer anders uit. De basis, de bank en andere meubels, die zijn wel elke keer hetzelfde. Ik vind het super leuk om zo elke keer weer iets anders neer te zetten.

Onze woonkamer heeft nu ruim een jaar de oudroze muurtint en het groene vloerkleed. Als interieurstylist beginnen mijn handen soms te jeuken om toch de muur weer in een andere kleur te verven. Maar tegelijkertijd ben ik nog tevreden met de kleur en ook het groene vloerkleed vind ik nog fantastisch.

Daarnaast wil ik eigenlijk niks meer veranderen in de woonkamer. Wij hebben namelijk plannen om de woonkamer uit te bouwen. Maar o wat duurt het lang. We zitten nu in het offertetraject en dat traject alleen al gaat enorm traag.

Als we daar eenmaal uit zijn hoeven we hopelijk niet lang te wachten tot we van start kunnen, maar grote kans dat we dan juist ook nog een hele tijd moeten wachten. Dus wie weet gaat het in de tussentijd toch nog kriebelen om de muur in een ander kleurtje te verven. Nog één keertje dan.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven