Getest: elektrische oplaadbare usb aansteker voor kaarsen
elektrisch oplaadbare usb aansteker kaarsen

Getest: elektrische oplaadbare usb aansteker

Benieuwd naar de ervaringen met een elektrische aansteker met USB? Met een elektrisch oplaadbare aansteker zit je nooit lang met een lege aansteker en heb je geen la vol gasaanstekers meer nodig.

Misschien herken je het wel: overal in huis liggen gasaanstekers, maar net als je een keer de kaarsen wil aansteken blijkt de gasaansteker die je wilt gebruiken leeg. Net als de volgende, en die daarna weer. Wij leken nooit genoeg gasaanstekers in huis te hebben en elke keer was het weer een gepruts om alle kaarsen aan te steken.

Tot ik op een dag een elektrische oplaadbare USB aansteker op internet voorbij zag komen. Wij hebben nu ruim een maand een elektrische oplaadbare usb aansteker van TFA Dostmann in huis en ik wil echt nooit meer terug naar een gasaansteker. Ik deel graag onze ervaringen met deze oplaadbare aansteker.

Hoe werkt een elektrische oplaadbaar aansteker?

De elektrische aansteker werkt d.m.v. een elektrisch stroomstootje. Hiermee kan je heel makkelijk kaarsen en waxinelichtjes aansteken. Een groot voordeel is dat in tegenstelling tot bij een gasaansteker de vlam (oftewel het stroomstootje) in de wind niet kan uitgaan, waardoor kaarsen buiten aansteken ook een stuk makkelijker is.

Waar een gasaansteker regelmatig hapert of geen vlam geeft, heb ik hier bij de elektrische aansteker nog nooit last van gehad. Je kunt de elektrische aansteker via een klein snoertje met USB kabel heel makkelijk opladen. Wij gebruiken hem dagelijks en hebben hem tot nu toe een paar keer opgeladen. De lampjes in de elektrische aansteker geven aan hoe vol de batterij nog zit, dus als je ziet dat deze bijna leeg is kan je hem tijdig opladen.

elektrisch oplaadbare usb aansteker

Er zit een ontstekeningsbeveiliging op de elektrische plasma aansteker waardoor deze voor kinderen veilig is. Je kunt dit slot er makkelijk afschuiven en door op de knop te drukken komt er vervolgens een elektrische stroomstootje uit. De kaars vat hierna heel snel vlam.

Extra handig is dat de elektrische aansteker extra lang is waardoor je je vingers niet verbrand. Ook is de kop flexibel, waardoor je er makkelijk waxinelichtjes mee kan aansteken.

Doordat er geen gas in de aansteker zit is deze aansteker een stuk beter voor het milieu. Ook hoef je zo nooit meer een gasaansteker weg te werpen en nieuwe te kopen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van kleine elektrische stootjes is deze aansteker veiliger dan gasaanstekers en lucifers en doordat deze elke keer opnieuw te gebruiken is een stuk meer duurzaam.

Sommige mensen gebruiken deze elektrische aansteker ook voor het aansteken van het gasfornuis of de bbq. Dit hebben wij zelf nog niet geprobeerd.

Elektrische oplaadbaar aansteker kopen

Wij hebben ons elektrische aansteker als cadeau ontvangen, maar deze is gelukkig in meerdere varianten en merken online te koop. Bekijk een overzicht van verschillende elektrische oplaadbare aanstekers bij Bol.com of Amazon (al vanaf 10,99 euro).

elektrisch oplaadbare usb aansteker review

Ook in de winkel, bijvoorbeeld bij de Action en Blokker, zijn elektrische oplaadbare aanstekers te koop. Of deze net als TFA Dostmann in Europa (Duitsland) zijn geproduceerd of uit China komen weet ik helaas niet.

Ik vind deze aansteker een hele goede vervanging van de gasaansteker en kan het iedereen aanraden.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven