6 boeken over verbouwen of verhuizen - InteriorTwin
interieurboek voor adviseurs en stylisten

6 boeken over verbouwen of verhuizen

Ga jij verbouwen of verhuizen? Dan komen er een hoop keuzes op je af. Welke materialen, zoals vloeren en raamdecoratie zijn het meest geschikt voor de woning? Wat komt er allemaal kijken bij een woningrenovatie? Wat is de beste indeling, muurkleur en hoe kies je de juiste verlichting?

Om de keuzes wat makkelijker te maken, zijn er boeken over woningrenovatie, verbouwen en andere handige boeken die je helpen bij de inrichting van je huis. Dit zijn de beste boeken voor als je een huis opnieuw gaat inrichten en zelfs architecten, interieuradviseurs en stylisten maken gebruik van deze boeken.

De Interieurbijbel

De interieurbijbel is een praktisch naslagwerk. In dit boek vind je uitgebreide uitleg over tientallen verschillende materialen voor in huis.

De uitleg van deze materialen zijn opgesplitst in de onderwerpen vloeren, wanden en plafonds, haarden en kachels, deuren, trappen en kasten, keuken, badkamer en verlichting. Bekijk ook de uitgebreide review over de interieurbijbel.

Interieurbasics

In het boek interieurbasics komen alle aspecten die een interieur bepalen aan bod. Van meubels, lichtval en kleur tot ruimte, verhouding en accessoires.

Leer hoe je een stijlvol interieur creëert op basis van persoonlijke details, sfeer en functionele elementen.

Het grote interieurboek

In het grote interieurboek worden de basisprincipes van interieur en styling uitgelegd. Wat werkt er wel en wat werkt er niet? En waarom werkt iets dan niet? Kan je beter voor grote of kleine meubels in de ruimte kiezen?

Het grote interieurboek geeft je ideeën, tips en handvatten om zelf toe te passen.

Love Colour

Love Colour is een praktisch boek met heel veel informatie over kleuren. Welke invloed heeft kleur op een ruimte? Hoe kies je de juiste kleur? Ontdek wat kleur voor jouw interieur kan doen en krijg praktische tips over licht, toon, textuur en oppervlak.

Zelf heb ik dit boek ook en ik vind het een erg fijn naslagwerk bij het bepalen van de juiste kleur voor je woning. Bekijk ook de uitgebreide review over Love Colour.

De renovatiebijbel 2

Wil jij je huis opknappen en renoveren? In de renovatiebijbel 2 vind je uitleg en inspiratie over het stellen van het doel, budget, hoe je een renovatie aanpakt en met wie. Ook vind je informatie over het bepalen van daglicht, rekening houden met energie, comfort, afwerking en met aparte aandacht voor de keuken en badkamer.

De menselijke maat

De menselijke maat is één van de boeken die ik gebruikte bij mijn opleiding Interior Design. Vraag jij je weleens af wat de perfecte afstand is tussen de oven en de gootsteen? Met hoeveel personen je aan een eettafel van 2 meter kan zitten? En hoeveel ruimte je bij de indeling moet rekenen voor bijvoorbeeld een vrijstaand fauteuil?

Echt elke afmeting die je maar kunt denken voor de inrichting van een huis vind je terug in het boek de menselijke maat. Zo kan je de perfecte indeling voor je (nieuwe) huis maken.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie en informatie voor het verbouwen of restylen van je huis? Bekijk dan het volledig overzicht met boeken over wonen op bol.com.

Voor je gaat verbouwen of verhuizen is het ook een goed idee om eerst eens goed op te ruimen, zodat je zo min mogelijk rommel meeneemt. Bekijk hier het overzicht van de beste boeken over ontspullen.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden. 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top