8 boeken over verbouwen of verhuizen - InteriorTwin
interieurboek voor adviseurs en stylisten

8 boeken over verbouwen of verhuizen

Ga jij verbouwen of verhuizen? Dan komen er een hoop keuzes op je af. Welke materialen, zoals vloeren en raamdecoratie zijn het meest geschikt voor de woning? Wat komt er allemaal kijken bij een woningrenovatie? Wat is de beste indeling, muurkleur en hoe kies je de juiste verlichting?

Om de keuzes wat makkelijker te maken, zijn er boeken over woningrenovatie, verbouwen en andere handige boeken die je helpen bij de inrichting van je huis.

Dit zijn de beste boeken voor als je een huis opnieuw gaat inrichten en zelfs architecten, interieuradviseurs en stylisten maken gebruik van deze boeken.

Ik heb de 8 populairste boeken voor als je gaat verbouwen of verhuizen voor je op een rij gezet. In dit artikel vertel ik je ook meer over deze boeken, zodat je het beste boek bij jouw situatie kunt uitkiezen.

De Interieurbijbel

De interieurbijbel is een praktisch naslagwerk. In dit boek vind je uitgebreide uitleg over tientallen verschillende materialen voor in huis.

De uitleg van deze materialen zijn opgesplitst in de onderwerpen vloeren, wanden en plafonds, haarden en kachels, deuren, trappen en kasten, keuken, badkamer en verlichting. Bekijk ook de uitgebreide review over de interieurbijbel.

Interieurbasics

In het boek interieurbasics komen alle aspecten die een interieur bepalen aan bod. Van meubels, lichtval en kleur tot ruimte, verhouding en accessoires.

Leer hoe je een stijlvol interieur creëert op basis van persoonlijke details, sfeer en functionele elementen.

Het grote interieurboek

In het grote interieurboek worden de basisprincipes van interieur en styling uitgelegd. Wat werkt er wel en wat werkt er niet? En waarom werkt iets dan niet? Kan je beter voor grote of kleine meubels in de ruimte kiezen?

Het grote interieurboek geeft je ideeën, tips en handvatten om zelf toe te passen.

Love Colour

Love Colour is een praktisch boek met heel veel informatie over kleuren. Welke invloed heeft kleur op een ruimte? Hoe kies je de juiste kleur? Ontdek wat kleur voor jouw interieur kan doen en krijg praktische tips over licht, toon, textuur en oppervlak.

Zelf heb ik dit boek ook en ik vind het een erg fijn naslagwerk bij het bepalen van de juiste kleur voor je woning. Bekijk ook de uitgebreide review over Love Colour.

Styling Tips & Tricks van Nicolicious

In Styling Tips & Tricks van Nicolicious deelt één van de toonaangevende interieurontwerpers van dit moment, Nico Tijsen, zijn belangrijkste styling tips & tricks.

Nico, ook bekend als Nicolicious, is de creative director van Rivièra Maison. Voor zijn werk reist hij heel de wereld over en met meer dan 30 jaar ervaring in het vak leert hij jou in dit boek hoe je van je huis een warm en uniek, maar vooral ook persoonlijk, huis maakt.

De menselijke maat

De menselijke maat is één van de boeken die ik gebruikte bij mijn opleiding Interior Design. Vraag jij je weleens af wat de perfecte afstand is tussen de oven en de gootsteen? Met hoeveel personen je aan een eettafel van 2 meter kan zitten? En hoeveel ruimte je bij de indeling moet rekenen voor bijvoorbeeld een vrijstaand fauteuil?

Echt elke afmeting die je maar kunt denken voor de inrichting van een huis vind je terug in het boek de menselijke maat. Zo kan je de perfecte indeling voor je (nieuwe) huis maken.

Hoe krijg ik een heerlijk huis?

Doret Schulkes heeft tientallen jaren ervaring als interieurarchitect en deelt in haar boek Hoe krijg ik een heerlijk huis haar tips en visie op het inrichten en ontwerpen van een huis. Het is een praktisch boek vol handige voorbeelden, tips en uitleg waarmee je uitgedaagd wordt op een andere manier naar je interieur te kijken.

Dit boek is ideaal als je wilt gaan verbouwen of opnieuw inrichten en vanaf het begin af aan de juiste keuzes voor je interieur wilt maken. Dit boek gaat niet over styling, maar juist over de keuzes die je aan het begin van het ontwerpen van je interieur moet maken.

Lees ook mijn review over dit boek in dit artikel.

Het Nieuwbouw Handboek

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt er veel op je af. Tijdens de bouw van de woning en het inrichtingsproces moeten er in korte tijd allerlei beslissingen worden genomen. Waar moet je beginnen als je zoveel verschillende keuzes moet maken? 

Het Nieuwbouw Handboek helpt je stap voor stap met het maken van al deze keuzes. Ook zit er een handige checklist in het boek en kan je met meubels op schaal zelf een indelingsplan maken.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie en informatie voor het verbouwen of restylen van je huis? Bekijk dan het volledig overzicht met boeken over wonen op bol.com.

Voor je gaat verbouwen of verhuizen is het ook een goed idee om eerst eens goed op te ruimen, zodat je zo min mogelijk rommel meeneemt. Bekijk hier het overzicht van de beste boeken over ontspullen en deze tips om op te ruimen voor je gaat verhuizen.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven