Zo geniet je dubbel van je boeket bloemen - InteriorTwin
fleurop voorjaarsbloemen in huis

Zo geniet je dubbel van je boeket bloemen

Kan jij ook zo genieten van een bos bloemen in huis? Een bos bloemen zorgt bij mij altijd voor instant happiness. Van Fleurop mocht ik weer een mooie boeket uitzoeken en ik koos voor het mooie voorjaarsboeket Eindelijk Voorjaar. In deze blog laat ik zien hoe je dubbel kan genieten van een mooi boeket bloemen.

Fleurop heeft prachtige boeketten speciaal voor elk seizoen en elke gelegenheid. Zo heb je nu bijvoorbeeld voorjaarsboeketten als Eindelijk Voorjaar, Liefdevol Voorjaar en Zachte Lente. De boeketten worden voor je gemaakt bij de lokale bloemist en thuisbezorgd op een dag die voor jou het beste uitkomt.

bloemen in huis

Om zo lang mogelijk te genieten van een mooi boeket heb ik een aantal handige verzorgingstips voor je klaar staan. Je zult zien dat jouw boeket zo een stuk langer mooi blijft. Maar ook als de eerste bloemen slap beginnen te hangen kan je nog een tijdje genieten van de rest van de bloemen. Ik laat je graag zien hoe.

Verzorgingstips van Fleurop

Wil jij weten hoe je je bos bloemen zo lang mogelijk mooi houdt? Met deze verzorgingstips van Fleurop kan jij zo lang mogelijk genieten van je boeket:

  • Snijd de bloemstengels schuin af of knip deze af met een speciale bloemenschaar. Zo kunnen de bloemen weer voldoende water opnemen. Na 3 of 4 dagen herhaal je dit nog een keer, zodat de bloemen extra lang mooi blijven.
  • Zorg voor een schone vaas. In een glazen vaas krijgen bacteriën het minst kans om zich in de vaas te nestelen en blijven bloemen het langst mooi. Bij het opnieuw afsnijden van de bloemstengels maak je ook opnieuw de vaas schoon en zorg je voor vers water.
  • Voorkom dat er blaadjes van de bloemstengels in het water hangen. Anders gaan deze bladeren rotten.
  • Zet bloemen zo snel mogelijk in het water. Vul een vaas met koud water en snijbloemenvoeding. Zo gaan de bloemen extra lang mee.
  • Plaats bloemen niet op de tocht, bij de verwarming of bij een fruitschaal.
bos lente bloemen

Duurzaam genieten van je bos bloemen

Natuurlijk wil je dat je bos bloemen zo lang mogelijk meegaat. Fleurop denkt hierin met je mee. Alle bloemisten aangesloten bij Fleurop kopen dagelijks de bloemen vers in, zodat jij er extra lang van kan genieten.

Ook is vanaf 1 juli 2021 elke Fleurop bloemist duurzaam gecertificeerd volgens de ‘barometer duurzame bloemist’. Deze bloemisten letten bijvoorbeeld extra op de aankoop van vooral duurzame planten en bloemen en werken met milieuvriendelijke materialen en schoonmaakmiddelen.

Duurzaam genieten van je bos bloemen begint dus al bij Fleurop, maar ook jij kan er voor zorgen dat je extra lang kan genieten van je bos bloemen. Bij de verzorgingstips heb je al kunnen lezen dat je na 3 a 4 dagen de bloemstengels opnieuw mag snijden en het water mag verversen om ervoor te zorgen dat de bloemen extra lang meegaan.

Niet alleen mooi in een glazen vaas, maar ook prachtig om als de eerste bloemen na 7 dagen zijn uitgebloeid de rest van de bloemen over kleine vaasjes te verdelen. Gooi daarom alleen de verwelkte bloemen weg en vul een aantal kleine vaasjes met de rest van de bloemen.

Zo laat je dit er leuk uitzien:

  • Verzamel een aantal kleine vaasjes bij elkaar en zorg voor een leuke compositie. Zelf koos ik voor vaasjes in twee kleuren die allemaal een verschillende vorm en hoogte hebben.
  • Zet de vaasjes op een mooie plek bij elkaar. Je kunt de vaasjes extra mooi laten uitkomen door deze op een dienblad of etagère te zetten en zo te benadrukken dat het één geheel is.
  • Experimenteer met verschillende bloemen in de vaasjes. Verdeel deze net zo lang over de verschillende vaasjes tot je tevreden bent met het resultaat. Zet bijvoorbeeld twee dezelfde bloemen samen in één vaasje of creëer een mini boeket in een iets groter vaasje.

Met deze tips kan je extra lang genieten van je bos bloemen!

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Zo geniet je dubbel van je boeket bloemen”

  1. Wat een prachtige bos! Vooral verdeelt over die kleine vaasjes vind ik het enig staan. Ik moet mezelf ook maar weer eens wat vaker verwennen met een vrolijke bos bloemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven