Saaie tuin? Kies voor een originele schutting in de tuin
duurzame tuin

Saaie tuin? Kies voor een originele schutting in de tuin

Wil jij je tuin opknappen? Misschien vind je de tuin nu wat saai en mag het allemaal wel wat leuker. Veel mensen vergeten dat een mooie tuin al bij de basis begint. Met een mooie schutting ziet de tuin er al meteen een stuk mooier uit.

Kies jij voor een schutting van tuinhout, een groene schutting of misschien wil je wel heel iets anders? Bekijk deze ideeën voor een schutting in de tuin voor inspiratie voor je eigen tuin.

Een houten schutting in de tuin

zelf een buitenkeuken maken

Een houten schutting, bijvoorbeeld van douglas hout, geeft je veel verschillende styling mogelijkheden voor de tuin. Om te beginnen kan je zelf kiezen in welke kleur je de schutting beitst of verft. Zo kan je de kleur aanpassen op de rest van de tuin.

Onze schutting is bijvoorbeeld antraciet gebeitst en deze kleur past mooi bij onze tuinstoelen. De buitenkeuken (ook van douglas hout) hebben wij juist in een opvallende kleur geverfd. Zou jij dit bij de schutting durven?

Je kunt ook kiezen voor neutrale kleuren als wit of zwart of juist beitsen in een houtlook net als bij onze overkapping. Door de schutting te beitsen gaat deze extra lang mee.

Het voordeel van een houten schutting is dat je er makkelijk van alles aan kan hangen. Zo hebben wij er niet alleen verlichting aan opgehangen, maar ook wat leuke decoratie voor in de tuin. Ook een mooie lichtslinger, tuinposter of insectenhotel staan leuk aan de schutting.

Zo kan je allerlei kanten op, zowel in kleur als styling, met een simpele houten schutting.

Kokos tuinschermen

industriele tuin

In de rest van de tuin hebben wij kokos tuinschermen staan en wat zijn we blij met deze tuinschermen. Deze tuinschermen zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een natuurlijke uitstraling.

Je kunt er makkelijk groen tegenaan laten groeien, maar ook zonder iets er tegenaan ziet deze schutting er alles behalve saai uit.

Een groene schutting

Op deze foto is de klimop nog niet volgroeit, maar inmiddels is deze kant van de tuin één groene muur. En ik kan je vertellen: een groene muur verveelt nooit!

Natuurlijk vergt een groene schutting wat meer onderhoud, maar je krijgt er zoveel voor terug. Natuur is goed voor de gezondheid en om je stressniveau te verlagen en hoe meer groen in de tuin, hoe beter.

Daarnaast is het ook goed voor de bio-diversiteit in de tuin en is een groene heg aan te raden voor vogels, insecten en kleine dieren.

Breek de muur

tuintafel leen bakker

Een originele schutting krijg je pas echt door te variëren. Je hebt al kunnen zien dat wij diverse schuttingen in onze tuin hebben. Door niet aan alle zijden dezelfde schutting te kiezen wordt het nooit saai en is er genoeg te zien in onze tuin.

Als je goed kijkt zie je daarnaast dat we naar beiden buren ook nog eens tussen de kokos schutting een stuk ‘open’ schutting met raster hebben.

In de lente en voorjaar groeit dit wel verder dicht, maar door een deel van de schutting open te houden voelt onze kleine stadstuin minder hokkerig aan. Daarnaast hebben wij op deze manier wel voldoende privacy, maar tegelijkertijd is het makkelijk om even een praatje met de buren te maken.

Met deze inspiratie voor een schutting in de tuin kan jij weer aan de slag. Heb je iets leuks gezien? Vergeet dan niet de afbeelding te bewaren op Pinterest.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven