Tips voor het creëren van een ergonomische werkplek
ergonomische werkplek coolblue fellowes

Tips voor het creëren van een ergonomische werkplek

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? Werk je nog steeds aan de eettafel of heb je al ergens in huis een fijne werkplek gecreëerd? Hoe langer mijn man en ik thuiswerken, hoe meer we merken dat een bureau en goede stoel het thuiswerken een stuk fijner maken. Toch is het eigenlijk niet voldoende en hadden we nog een aantal ergonomische oplossingen op ons wensenlijstje staan om nog fijner thuis te werken.

In samenwerking met Coolblue mag ik de ergonomische producten van Fellowes uitproberen. Bekijk onze ervaringen en lees hoe je van je thuiswerkplek een fijne en vooral ergonomisch verantwoorde werkplek maakt.

werkplek coolblue fellowes

Ergonomisch thuiswerken met een laptop

Werk jij op een laptop? Op de lange duur is dit echt niet goed voor je rug en schouders. Een los toetsenbord en muis zorgen in ieder geval al voor minder belasting van je lichaam. Toch is dit niet voldoende, het scherm van de laptop staat nu nog veel te laag waardoor je continue omlaag moet kijken. Dit is niet goed voor je nek en schouders.

Als tijdelijke oplossing gebruikte mijn man een stapel tijdschriften als laptopverhoger, maar dit is verre van ideaal. Het werkstation van Fellowes biedt dan ook uitkomst.

Het werkstation van Fellowes is een dockingstation en laptopstandaard in één. De laptopstandaard zorgt ervoor dat de laptop makkelijk op de goede hoogte gesteld kan worden, zodat je niet meer krom hoeft te zitten. Het werkstation is makkelijk in hoogte verstelbaar. Met een druk op de knop stel je het werkstation op de juiste hoogte in of klap je het werkstation juist weer in. Daarnaast beschikt het werkstation over een dockingstation met 4 usb aansluitingen wat hartstikke handig is. Zo kan je al je apparatuur, zoals bijvoorbeeld je muis en toetsenbord, op het dockingstation aansluiten en met 4 usb aansluitingen heb je altijd genoeg plek voor al je apparatuur.

Ook heeft het werkstation een documenthouder, zodat je makkelijk notities voor je neer kan leggen. Wat dit werkstation van Fellowes helemaal handig maakt is dat het door het compacte ontwerp heel makkelijk mee te nemen is en je het dus zo mee kan nemen naar je flexwerkplek.

Mijn man is heel blij met het werkstation van Coolblue en Fellowes en hij werkt hiermee een stuk prettiger.

Ergonomische werkplek: een monitorarm op het bureau

Op Instagram heb ik al weleens vertelt dat het beeldscherm op mijn bureau enorm veel ruimte inneemt. Heel onhandig, zeker op een klein bureau. Met een bureauverhoger had ik dit probleem gedeeltelijk opgelost, maar de beperkte ruimte op mijn bureau bleef een ding. Daarnaast was het een enorm gepruts als ik het beeldscherm anders wilde instellen of mijn laptop (verstopt onder de bureauverhoger) wilde loskoppelen.

Ik ben dan ook erg blij met de monitorarm van Fellowes. De monitorarm is dankzij de duimschroef op bijna elk bureau te monteren. Omdat de duimschroef aan de rand van het bureau gemonteerd wordt heb je zo extra veel ruimte op je bureau en dit is echt heel erg handig.

monitorarm fellowes

De monitorarm is traploos verstelbaar, waardoor het nauwelijks kracht kost om de monitor te verstellen. Extra handig is dat je het beeldscherm ook schuin kan instellen, waardoor de monitorarm op elke werkplek gebruikt kan worden. Dankzij de VESA standaard kan vrijwel elke monitor op de monitorarm aangesloten worden.

Extra handig zijn de twee usb aansluitingen aan de voet van de monitor. Zo is het heel simpel om een usb aan te sluiten op de monitor. Zelf werk ik met veel verschillende apparatuur en aansluitingen en dit is echt ideaal.

Voeten aan de grond

Een goede werkhouding achter het bureau houdt o.a. in dat je met de voeten goed op de grond kan staan.

Uit een poll op Instagram blijkt dat 66 % van mijn volgers net als ik korte benen heeft en daarom net niet lekker achter het bureau zit. Toevallig stond een ergonomische voetensteun al op mijn wensenlijstje, dus de samenwerking met Coolblue en Fellowes kwam dan ook mooi uit.

voetenstandaard op werkplek

Dankzij de ergonomische voetensteun van Fellowes zit ik een stuk lekkerder achter mijn bureau. Met de verhoger kan ik mijn voeten eindelijk stevig neerzetten. Het klinkt zo simpel, maar een voetensteun kan ik echt aan iedereen met korte benen aanraden om goed recht achter het bureau te zitten.

Drie simpele oplossingen van Coolblue en Fellowes die zorgen voor een betere werkhouding achter het bureau. Is jouw thuiswerkplek al ergonomisch ingericht?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven