Musthave: stoffen buitenbank (de meest comfortabele tuinbank)
stof fijngeweven taupe outdoor

Musthave: stoffen buitenbank

Wil jij een bank in de tuin die net zo comfortabel zit als jouw zitbank in de woonkamer? Ik heb goed nieuws voor je: dat kan! Tegenwoordig zijn er mooie stoffen buitenbanken te koop waar je heerlijk op kunt zitten.

Stoffen buitenbanken zijn helemaal hip en de kans is groot dat deze zitbanken komend jaar in veel meer tuinen opduiken. Bekijk voorbeelden en informatie over deze tuinmeubelen en laat je inspireren.

Een zitbank buiten: kan dit?

Naast stylingadvies voor het huis geef ik ook regelmatig stylingadvies voor de tuin en advies over de inrichting van de overkapping. Vaak krijg ik dan de vraag of het ook mogelijk is een stoffen bank buiten te plaatsen. Soms is er zelfs al een zitbank voor in de tuin gekocht.

Helaas kunnen zitbanken voor binnen niet zomaar buiten geplaatst kunnen worden. De stof is namelijk niet water- en vuilafstotend. Ook zal de stof door het zonlicht snel verkleuren. Zeker bij donkere kleuren is de kans groot dat dit gebeurt. Daarnaast kan het binnenwerk van de bank niet tegen de buitentemperatuur en vochtigheid en de bank zal hierdoor sneller slijten.

Soms krijg ik de vraag of de bank dan wel onder de overkapping geplaatst kan worden. Ook onder de overkapping zal de bank sneller slijten door vocht, zon en vuil en raad ik het af om een gewone stoffen bank te plaatsen.

Veel beter is het om een een tuinbank van stof aan te schaffen, zodat je zeker weet dat deze geschikt is voor buiten.

Stoffen buitenbanken

stof fijngeweven black outdoor

Wil jij een fijne zitbank in de tuin? Dan is een mooie stoffen buitenbank, zoals de buitenbank op de foto van Goossens, een aanrader. Wooncomfort buiten is tegenwoordig steeds belangrijker en daarom zijn er steeds meer mooie meubels te koop die zowel voor binnen als voor buiten geschikt zijn.

Tuinmeubelen met volop stijl en comfort, maar met het mooie design van meubels voor binnen.

Let bij het kopen van de buitenbank goed op de specificaties van de bank. Vrijwel elke buitenbank beschikt over waterafstotende of sneldrogende stof en heeft een vuilafstotende bovenlaag, maar de specificaties per bank verschillen. Zeker bij een donkere stof is het bijvoorbeeld belangrijk om goed op te letten hoe de stof reageert op UV-stralen.

Zo zijn de stoffen buitenbanken van Goossens voorzien van een waterdichte, sneldrogende én antibacteriële stof die bestendig is tegen UV-stralen. De bank kan hierdoor het hele jaar buiten blijven staan zonder te beschadigen. Ook zijn de banken voorzien van een stevige en roestvrije binnenwerk.

Buitenbanken in de tuin

Voor je een buitenbank uitkiest, is het alvast goed na te denken over de plek in de tuin. Waar komt de buitenbank te staan? Wil je de buitenbank combineren met andere tuinmeubelen, zoals een mooi tuintafel of losse tuinstoelen? Hou ook rekening met accessoires zoals een buitenvloerkleed, een parasol of grote plantenpotten die je erbij wilt plaatsen.

Zo kan je alvast inschatten hoe groot de zithoek ongeveer wordt en hoeveel ruimte er is voor de tuinbank en andere tuinmeubelen. Je weet dan zeker dat alles straks past en dat je een heerlijke loungeplek in de tuin hebt.

Liefs,

Ilse

* De foto’s uit dit artikel zijn van Goossens

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven