Groene aanslag verwijderen met hogedrukreiniger: slecht voor tegels?
hogedrukreiniger terrasreiniger slecht tegels?

Groene aanslag verwijderen met hogedrukreiniger: slecht voor tegels?

Wil jij groene aanslag op de tegels of het terras verwijderen met een hogedrukreiniger? Maar heb jij gehoord dat dit slecht is voor je tegels? Dat klopt, maar… Tegels zullen inderdaad sneller beschadigen als je een hogedrukspuit gebruikt, maar toch heeft een hogedrukreiniger zoveel voordelen dat dit het beste alternatief kan zijn voor het verwijderen van groene aanslag in de tuin.

Bekijk waarom het gebruik van een hogedrukspuit tegels kan beschadigen, wat de alternatieven zijn en hoe je het beste groene aanslag in de tuin kan verwijderen in dit artikel.

Hogedrukreiniger voor het verwijderen van groene aanslag

Een hogedrukspuit is één van de snelste methodes voor het verwijderen van groene aanslag in de tuin. Binnen een paar uur zien je tegels en terras er weer mooi uit. Ook is het gebruik van alleen water voldoende bij deze methode en hoef je geen schadelijke schoonmaakmiddelen voor de tuin te gebruiken.

Door de kracht van de hogedrukspuit kan je echter de toplaag van de tegels spuiten. De tegels kunnen dan ook beschadigd raken. Hierdoor worden de tegels ruwer en komt groene aanslag juist weer sneller terug.

Soms vervalt de garantie op je tegels als je gebruik maakt van een hogedrukspuit, het is dan ook goed om dit vooraf te controleren.

Toch kies ik, en met mij vele anderen, er bewust voor om wel gebruik te maken van een hogedrukreiniger. Er is wat mij betreft geen goed alternatief voor het verwijderen van groene aanslag (en ik heb er meerdere geprobeerd).

hogedrukreiniger terrasreiniger karcher k2 review ervaringen

Door gebruik te maken van een hogedrukreiniger met terrasreiniger voorkom je dat vuil opspat en wordt het terras veel sneller schoon. De terrasreiniger in combinatie met een regelbare waterdruk beperken de (te) harde straal op het terras. Dit is voor mij de beste oplossing om snel en milieubewust groene aanslag van het terras en tegels te verwijderen.

Zelf gebruik ik de Kärcher K2 hogedrukreiniger, maar er is veel meer keuze in terrasreinigers.

Bekijk hier het overzicht met hogedrukreinigers met terrasreiniger. Mijn ervaring met de Kärcher K2 is trouwens erg goed en je kunt hier mijn review over de Kärcher K2 home lezen. Ook mijn buurvrouw heeft de terrasreiniger gebruikt, nadat haar oude kapot was. Zij was ook erg enthousiast en vond hem vele malen beter dan haar oude hogedrukreiniger.

Gebruik liever geen hogedrukreiniger zonder een koppelstuk terrasreiniger. Naar mijn idee is de straal van een hogedrukspuit zonder dit koppelstuk veel harder dan een terrasreiniger en heb je meer last van opspattend vuil, waardoor dit geen goede manier is voor het verwijderen van mos en aanslag op de tegels.

Bekijk hier hogedrukreinigers met terrasreiniger:

Alternatieven voor het verwijderen van groene aanslag

Toch liever geen hogedrukreiniger met terrasreiniger gebruiken voor het verwijderen van groene aanslag? Er zijn een aantal alternatieven die je kunt gebruiken.

Zo heb ik jarenlang de tegels in de tuin schoongemaakt met een borstel met water. Onze tuin is niet heel groot, maar toch was ik hier jaarlijks dagen mee bezig. Dit kost gewoon enorm veel tijd en is een intensief werkje. Daarnaast heb ik het idee dat schrobben met een borstel net zo snel de tegels beschadigd als het gebruik van een hogedrukreiniger.

In de jaren daarvoor heb ik de tuintegels en het terras schoongemaakt met natuurazijn. Inmiddels weet ik dat natuurazijn en schoonmaakazijn schadelijk zijn voor je tuin, dieren en in sommige gevallen zelfs voor je eigen gezondheid. Daarom raad ik af dit te gebruiken.

Veel groene aanslagverwijders in de winkels zijn giftig voor honden en katten. Helaas worden deze toch in de winkel verkocht en zijn deze nog niet verboden. Lees dan ook van deze producten altijd de gebruiksaanwijzing door voor je deze toepast. Zelf ben ik hier geen fan van.

Er zijn wel biologische groene aanslagverwijders die niet giftig zijn voor huisdieren. Zelf heb ik deze ook een keer geprobeerd, maar helaas verdween de groene aanslag er niet mee.

Andere duurzame tips die ik van lezers ontvangen heb, maar nog niet zelf getest heb voor het verwijderen van groene aanslag zonder hogedrukspuit zijn Prowin, vocht van gekookte aardappelen of een laagje zand over de tegels wat de groene aanslag eraf schuurt.

Voor mij persoonlijk blijft een hogedrukreiniger met terrasreiniger toch de beste oplossing voor het verwijderen van groene aanslag.

hogedrukreiniger terrasreiniger slecht terras?

Hoe verwijder jij de groene aanslag in de tuin?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven