Review: voordelen van een aroma diffuser (werkt het echt?)
aroma diffuser review voordelen ervaringen

Review: voordelen van een aroma diffuser (werkt het echt?)

Ben jij benieuwd naar de voordelen van een aroma diffuser? Werkt het echt tegen stress en vieze geurtjes? En welke aroma diffuser kan je nou het beste kiezen en waar koop je deze?

Ik testte een bamboe aroma diffuser en deel graag mijn ervaringen in deze review.

Aroma diffuser kopen

Er zijn veel verschillende aroma diffusers te koop. Bijvoorbeeld met hout look, in het zwart of wit of juist een mooie design aroma diffuser. Ook kan je kiezen voor een draadloze en/of oplaadbare aroma diffuser.

Bij het uitkiezen van de aroma diffuser let je dus vooral op de uitstraling, materiaal en of er wel of niet een stopcontact in de buurt is. Ook kan je kijken hoe lang de water diffuser mee gaat, naar de capaciteit van de vernevelaar en of er ook LED verlichting op de aroma diffuser zit. Ook kan je op extra functies letten, zo zijn er zelfs geurverspreiders met nachtlampje.

aroma diffuser review voordelen ervaringen bamboe hout

Online en offline zijn bij veel verschillende winkels aroma diffusers en Geurwolkjes te koop, bekijk bijvoorbeeld de aroma diffusers op de website van:

Zelf koos ik voor de Medisana AD 625 aroma vernevelaar vanwege de goede beoordelingen. Ook wilde ik graag een aroma diffuser van bamboe vanwege de natuurlijke uitstraling. Een belangrijk voordeel van deze aroma diffuser vind ik de gezellige sfeerverlichting met led kleuren waardoor je de verneveling goed ziet. Dit werkt nog eens extra ontspannend.

De geurvernevelaar is heel makkelijk in gebruik. Je voegt er 100 ml water en 5 tot 10 druppels olie aan toe en zet hem aan. Er zijn ook vernevelaars met meer watercapaciteit, maar aangezien deze diffuser 6 uur werkt vind ik dit ruim voldoende. Daarna kan ik weer voor een ander geurtje kiezen en zo wissel ik makkelijk regelmatig met oliën.

Ook zorgt de ultrasone vernevelaar voor een goede verspreiding van de aroma door de woonkamer. Deze aroma diffuser werkt tot wel 6 uur lang en schakelt automatisch uit als al het water verdampt is. Een klein nadeel vind ik dat de schakelaar aan de onderkant van de diffuser zit, maar na een paar keer proberen went dit vanzelf.

Je kunt de verlichting vast zetten op één kleur of kiezen voor een afwisseling in kleuren of zelfs helemaal uitzetten. De sfeerverlichting, de natuurlijke uitstraling van de aroma diffuser en de fijne vernevelaar zorgen ervoor dat ik erg blij ben met deze aroma diffuser. Ook is deze vernevelaar relatief stil, hij maakt een zacht, kabbelend geluid wat nog eens extra ontspannend werkt.

Voordelen van een aroma diffuser: werkt het echt?

Online zie je veel influencers enthousiast over de aroma diffuser, met name de Geurwolkje. Wat goed is om te weten is dat deze influencers veelal de Geurwolkje gekregen hebben of zelfs betaald krijgen om deze te promoten. Nu ben ik echt niet tegen de promotie van producten door influencers (dit doe ik zelf ook regelmatig), maar ik zet wel mijn vraagtekens bij de werking van producten die zo massaal gepromoot (moeten) worden. Zeker ook na het lezen van Sabine’s review over Geurwolkje die niet alleen maar positief was. Ik was dan ook sceptisch of een aroma diffuser echt zou werken. Toch ben ik ook uiteindelijk ‘geinfluenced’ en heb ik een aroma diffuser gekocht.

Daarom zet ik een aantal van de genoemde voordelen van een aroma diffuser op een rij en mijn ervaring of dit echt werkt of niet.

Een aroma diffuser gaat vieze luchtjes tegen

Eén van de belangrijkste voordelen die genoemd worden is dat een aroma diffuser vieze luchtjes tegengaat. Persoonlijk vind ik het gebruik van de aroma diffuser echt tegenvallen in de strijd tegen nare luchtjes. Ik gebruik al jaren een Lamper Berge tegen vieze luchtjes waar ik echt super enthousiast over ben.

In vergelijking met de Lampe Berger vind ik de geur van de aroma diffuser veel milder en minder lekker en werkt het nauwelijks tegen vieze luchtjes. Als je een aroma diffuser puur tegen vieze luchtjes wilt gebruiken kan je dus veel beter voor de Lampe Berger en één van mijn favoriete geuren gaan.

Dat wil niet zeggen dat de geur van de aroma diffuser niet lekker is. Hij is echter minder lekker dan de Lampe Berger wat echt een huisparfum is. Daarentegen is de geur van de aroma diffuser wel ontspannend.

Een aroma diffuser werkt rustgevend

Dit klopt. Door 5 a 10 druppeltjes olie toe te voegen van een ontspannende geur merk ik dat ik meer ontspan en dat het een kalmerende werking heeft. Ik heb zelf een starterskit ontspannende etherische olie gekocht met de geuren lavendel, bergamot en Ylang Ylang.

Deze geuren helpen bij het in evenwicht brengen van de emoties en schijnen zelfs te kunnen helpen tegen depressiviteit. Zelf merk ik dat ik echt tot rust kom bij het gebruik van de aroma diffuser in combinatie met deze geuren.

Een aroma diffuser is goed voor de luchtvochtigheid

Door de aroma diffuser regelmatig aan te zetten verbeter je de luchtvochtigheid in huis. Klachten als een droge huid en hoofdpijn kunnen hierdoor verminderen. Ook is een goede luchtvochtigheid belangrijk voor de conditie van je kamerplanten.

Zelf heb ik het idee dat de luchtvochtigheid in huis is verbeterd sinds we regelmatig de aroma diffuser gebruiken.

Een aroma diffuser is goed voor immuunsysteem

Een aroma diffuser in combinatie met bepaalde etherische oliën schijnt goed te zijn voor je immuunsysteem. Zo helpt een geur als Eucalyptus tegen verkoudheid en zijn er ook geuren die bacteriën dodend schijnen te werken. Dit is natuurlijk moeilijk vanuit huis te testen, dus of dit echt helpt kan ik niet inschatten. Elk etherische olie heeft weer een andere helende werking en dit is iets waar ik zelf sterk in geloof. Of dit voordeel echt waar is kan ik zo niet bewijzen, maar puur op gevoel geloof ik hier persoonlijk wel in.

Zorg er wel altijd voor dat je bij het gebruik van een aroma diffuser goed ventileert. Te lang en te veel gebruik van de aroma diffuser kan zelfs averechts werken en zorgen voor hoofdpijn en andere lichamelijke klachten. Ook als je teveel druppels olie toevoegt aan het water kan je hier sterk op reageren en klachten krijgen.

Begin dus altijd met een paar druppels olie bij het water en kijk goed hoe je hier op reageert. Het kan dat sommige geuren niets voor je doen of juist averechts werken, dus probeer vooral ook verschillende geuren uit.

Etherische oliën worden in de aroma diffuser verdunt en als geur door de ruimte verspreid. In principe is dit niet gevaarlijk. Oliën direct op de huid kunnen namelijk in sommige situaties wel gevaarlijk zijn en zelfs giftig zijn bij kinderen en honden en katten.

Toch is het bij gebruik van aroma diffuser met oliën ook belangrijk om je kinderen en huisdieren goed in de gaten te houden, ondanks dat er geen direct contact met de huid is. De meeste oliën kunnen in de aroma vernevelaar gelukkig geen kwaad en er zijn maar enkele situaties bekend waarbij er gevaar optreedt bij het gebruik van een aroma diffuser voor huisdieren. Merk je dat je kinderen of huisdieren kortademig worden of suffer? Stop dan direct met het gebruik van de aroma diffuser.

Aroma diffuser: aanrader of niet?

Ik ben zeker blij met mijn aroma diffuser en heb hem een aantal keer per week aanstaan om bij te ontspannen. Ik kan dan ook iedereen het gebruik van een aroma diffuser aanraden. Alleen denk niet dat een aroma diffuser werkt tegen vieze geurtjes en stank, dit is maar beperkt waar. In dit geval kan je veel beter een Lamper Berge aanschaffen. De huisparfums ruiken een stuk lekkerder dan etherische oliën en gaan vieze geurtjes echt tegen.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden. 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

2 reacties op “Review: voordelen van een aroma diffuser (werkt het echt?)”

  1. Marion Jacobs

    Veel nieuwbouwhuizen zijn uitgerust met een warmte terugwin installatie. De lucht in het huis wordt afgezogen waardoor de geur van de diffuser of geurkaarsjes snel verdwijnt.

    1. Dankjewel voor je aanvulling Marion. Toch blijven vieze geurtjes soms hangen en helpt een diffuser dus niet in ons geval. De geur van Lampe Berger werkt wel, blijft veel langer hangen en ruikt (naar mijn mening) ook beter. De ontspannende werking en verbetering van de luchtvochtigheid dankzij de aroma diffuser vind ik wel heel fijn, dus ik blijf hem zeker gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top