Wat zet ik op mijn aanrecht? 3 tips die mooi en praktisch zijn
aanrecht keuken inrichten en indelen

Wat zet ik op mijn aanrecht? 3 tips die mooi en praktisch zijn

Worstel jij ook met de indeling van het aanrecht in de keuken? Geen zorgen, je bent niet die enige. Als interieurstylist krijg ik regelmatig de vraag of ik wil helpen met het inrichten van de keuken.

De twee belangrijkste punten die ik je wil meegeven zijn: zet het niet te vol en kies voor mooi en praktisch. Bedenk voor je het aanrechtblad vol zet goed hoeveel werkruimte je minimaal nodig hebt. Laat deze ruimte ook echt leeg, want je wilt niet continue hoeven schuiven met spullen voor je kan koken.

Sommige spullen heb je echt nodig in de keuken en een deel daarvan staat uit praktisch oogpunt ook altijd op het aanrechtblad. Kies daarom liever voor mooie spullen die ook praktisch zijn. Zo ziet het aanrechtblad er meteen een stuk sfeervoller uit. Ik heb 3 praktische tips voor je.

Het koffiezetapparaat mag gezien worden

koffiehoekje-keuken

Het koffiezetapparaat is typisch zo’n apparaat waar je niet aan ontkomt in de keuken. Sommige minimalisten gaan daarom voor oploskoffie, want dit scheelt weer een apparaat op het aanrechtblad.

Maar als koffiedrinker is dit misschien een stap te ver en wil je wel echt lekkere koffie. Gelukkig mag het koffiezetapparaat tegenwoordig gezien worden en zien de meeste apparaten er mooi uit. Zelf hebben wij nu nog een simpele Nespresso in de keuken staan, maar door het vele thuiswerken is het misschien een idee om deze eens te vervangen.

Ben jij een echte koffieleut? Kies dan voor een mooie espresso machine. Extra luxe is het om met een toffe melkopschuimer je koffie nog net wat meer smaak te geven.

Weinig ruimte? Kies voor een fluitketel

Deze tip passen wij zelf al jaren toe. Wil jij ruimte besparen op het aanrecht? Kies dan voor een fluitketel in plaats van een waterkoker. Dat is weer een apparaat minder op het aanrechtblad, want op het fornuis staat deze echt niet in de weg.

Ook fluitketels heb je in allerlei kleuren en designs. Zo kan je de stijl precies laten aansluiten bij de rest van de keuken. Het duurt misschien iets langer voor het water kookt dan in een waterkoker, maar het geluid van een kokende fluitketel is wel lekker huiselijk en gezellig.

Verzamel alle losse spullen op één plek

keukenplank indeling_

Mijn grootste irritatie in de keuken: losse spullen die overal slingeren. Peper en zout, olie en azijn en losse kookboeken: allemaal spullen die handig zijn om bij de hand te houden. Maar los van elkaar staat het chaotisch en dat maakt het onrustig en minder mooi in de keuken.

Daarom heb ik al deze losse spullen in een mooie bak op het aanrecht verzameld. Dit staat een stuk mooier en zo heb ik praktisch alles bij elkaar. Dus verzamel die losse spullen bij elkaar en zet het in een mooie bak of plaats het op een etagere of stoere snijplank. Zo heb je alles gecentreerd en ziet het er een stuk rustiger uit.

Met deze tips ziet het aanrechtblad er een veel mooier uit en heb je alle spullen praktisch bij de hand. Bekijk voor nog meer inspiratie ook deze stylingtips voor de keuken.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven