Kies voor duurzaam beddengoed in de slaapkamer
duurzaam beddengoed

Kies voor duurzaam beddengoed in de slaapkamer

Ben jij ook zo gek op mooi beddengoed in de slaapkamer? Zelf kan ik er geen genoeg van krijgen en maak ik er geen geheim van regelmatig een nieuwe look in de slaapkamer te creëren met nieuw beddengoed. Tegenwoordig let ik steeds beter op het materiaal waarvan het beddengoed gemaakt is en kies ik het liefst voor dekbedovertrekken van duurzame materialen.

Ook zo gek op mooi beddengoed in de slaapkamer? Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg soorten beddengoed die geen schade toebrengen aan het milieu. Graag deel ik een aantal soorten dekbedovertrekken welke je met een gerust hart kunt aanschaffen voor in de slaapkamer.

Duurzaam beddengoed van Schering & Inslag

Wil je duurzaam beddengoed kopen? Schering & Inslag is een duurzaam textielmerk dat Nederland wil laten voelen hoe heerlijk slapen met een schoon geweten is. Het is de missie van Schering & Inslag om nacht na nacht de aarde te voeden in plaats van uit te putten.

Daarom verkoopt Schering & Inslag alleen biologisch katoenen beddengoed van zachte kwaliteit voor een eerlijke prijs. Met de code INTERIORTWIN15 krijg je 15% korting op je bestelling. Deze kortingscode is geldig van 22 april tot en met 30 april 2021 en te gebruiken vanaf een bestelbedrag van 50 euro, 1 maal per klant.

Het dekbedovertrek ‘Bies’ wit, het hoeslaken en kussenslopen zijn van biologisch katoen. Dit katoen is duurzaam geproduceerd en vrij van pesticiden. Hierdoor voelt het heerlijk zacht aan. Het dekbedovertrek heeft een sjieke look met een bies van 3 centimeter en een perkal weving met een hoge draaddichtheid van 400 TC zorgt voor een fris gevoel.

En vind jij het altijd een gedoe om je bed op te maken? Ik heb bijvoorbeeld liever niet dat mijn man het bed opmaakt, omdat het dekbedovertrek dan altijd scheef om het dekbed zit.

Gelukkig hebben ze daar bij Schering & Inslag iets op bedacht en wordt het super eenvoudig je bed op te maken. In de bovenste hoeken van het dekbedovertrek zijn namelijk pockets bevestigd. Trek de punten van het dekbed door de pockets en pak ze samen met het overtrek vast.

Je hoeft hierna alleen nog maar even te schudden en het dekbedovertrek zit helemaal goed. De onderkant van het dekbedovertrek kan je netjes dichtmaken met knopen.

Ziet het er niet sfeervol uit? Zo zie je dat sfeervol en duurzaam prima samen kunnen gaan.

Duurzaamheid is bij Schering & Inslag tot de puntjes doorgevoerd. Zo is de verpakking recyclebaar en kan je deze weer op de post retour sturen. Zo kan de verpakking ten minste 20 keer gebruikt worden.

Verschillende soorten duurzaam beddengoed

Naast biologisch katoen zijn er nog meer duurzame soorten beddengoed op de markt. Het is soms lastig om te bepalen welk soort dekbedovertrek nou duurzaam is geproduceerd en welke niet. Om het wat makkelijker te maken zijn er verschillende certificeringen die hier meer inzicht in geven.

Het GOTS label geeft bijvoorbeeld aan dat er strenge regels nageleefd worden op het gebied van schadelijke stoffen en water- en energieverbruik tijdens ontwikkeling en productie. Ook stelt het label belangrijke eisen aan de werkomstandigheden voor het personeel in de hele productieketen.

Alle producten met het OEKO-TEX label, zijn getest op schadelijke stoffen en blijven onder strenge minimumwaarden. Bij textiel met een OEKO-TEX label kun je er dus vanuit gaan dat dit beddengoed zo min mogelijk schade aanbrengt aan mens en aan het milieu.

Het Better Cotton Initiative (BCI) is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven. Het richt zich op het verduurzamen van de katoenteelt. 

Je kunt dus kijken of het beddengoed van jouw keuze dit soort certificeringen heeft. Het beddengoed van Schering & Inslag beschikt over alle drie de certificaten.

Daarnaast kan je kiezen uit verschillende stoffen en materialen voor het beddengoed. Dit is een overzicht van verschillende milieuvriendelijke soorten dekbedovertrekken:

  • 100 % biologisch katoen
  • 100 % biologisch katoen-satijn
  • Biologisch linnen
  • Tencel

Let jij bij de keuze van het beddengoed op de impact van het milieu?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven