Zo hou je de rommeligste plekken in huis opgeruimd
rommel in huis opruimen

Zo hou je de rommeligste plekken in huis opgeruimd

Iedereen kent ze wel, van die rommelige plekjes in huis die nooit langer dan 5 minuten opgeruimd blijven. Van de eettafel tot die losse stoel in de slaapkamer die altijd vol kleding ligt, er zijn genoeg van die rommelige plekken in huis.

Erger jij je aan deze plekken vol rotzooi en zou jij het graag opgeruimd zien? Bekijk dan deze tips om de rommeligste plekken in huis netjes te houden.

Sleutels, pennen en andere kleine rommeltjes

Wie herkent het niet? Een eettafel vol pennen, post, een zonnebril en andere rommeltjes. En altijd de sleutels kwijt op het moment dat je haast hebt (grote kans trouwens dat deze onder de stapel rommel op de eettafel ligt!).

Wij hebben er sinds een aantal jaar geen last meer van door een handig systeem wat wij gebruiken. Wij bewaren alles namelijk op een vaste plek. Belangrijk aan deze vaste plek is dat deze opbergplek dichtbij de plek is waar je de spullen vaak gebruikt. En daarnaast wil je dat de opbergplek overzichtelijk is, zodat je niet lang hoeft te zoeken naar je spullen.

Zo bewaren wij de sleutels en zonnebrillen in de gang aan een wandorganizer. Wij hebben deze wandorganizer zelfgemaakt, maar dit sleutelrek met ruimte voor zonnebrillen of iets kleins is ook een goed alternatief.

Voor pennen en papier als post en tijdschriften hebben wij 2 bakken. Deze staan in de kast naast de eettafel, zodat het een kleine moeite is dit direct op te ruimen na gebruik. Door per soort een aparte bak te kiezen raak je ook nooit wat kwijt. Zo hebben wij ook voor snoeren, kaarsen e.d. aparte bakken zodat echt alles soort bij soort ligt.

Opgeruimde kledingkast

Al eerder deelde ik uitgebreide tips voor een opgeruimde kledingkast. De kunst is vooral om niet teveel kleding te hebben. Zo hoef je ook niet meer door stapels kleding heen te spitten, waardoor het een rommeltje wordt.

Verder kies ik liever voor kleine lades en bakken dan voor grote planken. Zo kan je alles beter een vaste plek geven en raakt kleding niet zo snel kwijt. Heb jij grote planken in de kledingkast? kies dan voor handige opbergmanden waarin je alle kleding soort bij soort kan opbergen.

Daarnaast is het zaak om die stoel vol kleding aan te pakken. Ik heb mijzelf aangeleerd om elke ochtend die stoel op te ruimen en te zorgen dat deze leeg is. Het kost wat discipline, maar als je dit een tijdje volhoudt lukt het echt. Het hoort bij mijn dagelijkse routine, net als elke dag netjes het bed opmaken.

Lukt dit niet? Kijk dan eens of je een mooiere oplossing kan vinden voor kleding die je nog een keer wilt dragen. Zo kan een dressboy een netter alternatief zijn voor altijd maar die kleding op de stoel.

rommelige kledingkast opruimen

Een opgeruimde keuken en voorraadkast

In de gemiddelde Nederlandse keuken liggen de koelkast, voorraadkast en keukenkastjes vol met etenswaren en andere huishoudelijke producten. Zo vol dat je niet meer alles kan terugvinden en zelfs van heel veel dingen niet eens meer wist dat je het had.

Misschien herken je het ook wel. Het is weer tijd voor de grote schoonmaak en elke keer heb je weer een vuilniszak vol bedorven producten. Ook blijk je niet 1 keer maar wel 3 keer kaneelstokjes, bloem of een ander product in huis te hebben wat je bijna nooit gebruikt. Elke keer als je het nodig hebt kan je het niet vinden, waardoor je het maar weer opnieuw koopt. En uiteindelijk dus 3 keer in huis hebt.

Tot een aantal jaar geleden gebeurde mij dit ook. Tot ik handige bakken kocht voor in de keukenkastjes en voorraadkast. Dankzij deze organizers kan ik alle producten soort bij soort zetten. Zo hou ik makkelijker overzicht en weet ik precies wat ik nog in huis heb. Hierdoor gaat er bijna nooit meer iets over datum. En koop ik zeker niet meer 3 keer hetzelfde product omdat ik het niet meer kan vinden.

opbergbakken keukenla

Voor de koelkast wil ik nog een keer speciale opbergbakken, omdat het daar bij ons nog wel eens misgaat. Daarvoor lijken deze bakken mij ideaal.

Met deze tips kan je de drie rommeligste plekken in huis opruimen. En snap jij maar niet waarom het in huis steeds een rommeltje is? Bekijk dan deze 4 redenen waarom jouw huis een rommeltje is.

Wat is jouw favoriete opruim tip?

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven