Composiet aanrechtblad schoonmaken: zo lukt het wel
composiet aanrechtblad weer glimmend schoonmaken

Composiet aanrechtblad schoonmaken: zo lukt het wel

Eén van de grootste nadelen van een composiet aanrechtblad is dat deze moeilijk schoon te maken is en er snel vlekken op zichtbaar zijn. In onze keuken zit een grijs betonlook aanrechtblad waar elke vetvlek of vingerafdruk goed zichtbaar op is en schoonmaken is nog niet zo makkelijk. Gelukkig heb ik inmiddels heel wat ervaring met het schoonmaken van een composiet aanrechtblad en deel ik graag mijn tips.

Wij hebben helaas vanaf het begin af aan problemen met ons composiet aanrechtblad. De keukenexpert is daarom een keer aan huis geweest. Over het schoonmaken zei hij dat we dit het beste konden doen met CIF en een schuursponsje en dat meer onderhoud niet nodig was. Ik kan alvast verklappen dat deze informatie niet juist is en dat het jaren heeft geduurd voor ik een goed schoonmaakmiddel heb gevonden.

Graag deel ik mijn tips voor het onderhouden, schoonmaken en laten glimmen van een composiet keukenblad.

Composiet aanrechtblad schoonmaken: de beste manier

Ik heb heel wat schoonmaakmiddelen gebruikt die niet werken, daar kom ik zo nog op terug. Maar sinds een tijdje gebruik ik een schoonmaakmiddel voor onze composiet keukenblad wat wel werkt en wat ben ik blij.

Dankzij dit schoonmaakmiddel verdwijnen vlekken op het aanrechtblad super makkelijk en het allerbelangrijkste: de doffe look van het aanrechtblad is verdwenen en het composiet glimt weer mooi.

Ik gebruik de Lithofin Care kit voor keukenbladen. Dit schoonmaakmiddel is geschikt voor natuursteen bladen, waaronder een composiet aanrechtblad.

Dit schoonmaakproduct voor keukenbladen werkt super simpel. Je sprayt het schoonmaakproduct op het aanrechtblad, laat het even inwerken en poets na met een natte doek. Eventueel kan je er daarna nog met een droge doek overheen.

Had ik maar eerder geweten dat er zo’n makkelijk schoonmaakmiddel bestond voor het composiet aanrechtblad, want de afgelopen jaren heb ik heel wat lopen schrobben en poetsen zonder echt goed resultaat. Vetvlekken kreeg ik nauwelijks verwijderd van het aanrechtblad, kringen en vlekken bleven zichtbaar wat ik ook probeerde. Daarnaast begon het aanrechtblad er steeds doffer uit te zien.

Ik ben verbluft hoeveel mooier het aanrechtblad er weer uitziet sinds ik het schoonmaakproduct van Lithofin gebruik. Mijn ervaringen met dit product zijn dan ook heel goed en ook op internet lees ik meer goede reviews over dit merk.

Omdat ons aanrechtblad de afgelopen jaren veel heeft geleden, wil ik het aanrechtblad binnenkort impregneren in de hoop het verder te kunnen herstellen. Daarvoor wil ik deze protector speciaal voor composiet keukenbladen van Lithofin uitproberen. Hiermee blijft je keukenblad voor 3 jaar beschermd tegen vlekken. Ik heb deze protector inmiddels besteld en ga hem binnenkort uitproberen.

composiet keukenblad schoonmaken onderhoud herstellen

Andere manieren voor het schoonmaken van een composiet keukenblad

Zoals gezegd heb ik de afgelopen jaren al diverse andere manieren geprobeerd voor het schoonmaken van een composiet keukenblad. Helaas hadden deze onvoldoende effect, moest ik heel hard boenen en verdween de glans van het composiet. Toch wil ik deze tips met je delen, zodat je een eigen afweging kan maken wat wel en niet werkt.

Hardnekkige vlekken probeerde ik te verwijderen met CIF in combinatie met een schuurspons op aanraden van de keukenexpert. Dit was heel hard schrobben en alhoewel sommige vlekken wel verdwenen, bleven vetvlekken achter.

Deze vetvlekken probeerde ik te verwijderen met een doekje met afwasmiddel. Dit hielp wel iets, maar omdat de glans uit het composiet was verdwenen en dit inmiddels helemaal dof was geworden zaten er 5 minuten later weer opnieuw vlekken op het aanrecht blad.

Andere methodes zoals azijn, groene zeep en HG heb ik nog niet geprobeerd en dus geen ervaring mee.

Zelf kan ik dus de producten van Lithofin aanraden om vlekken te verwijderen en het composiet keukenblad weer te laten glimmen. Helaas lossen ze niet de verkleuringen in ons keukenblad op, iets waar we al sinds het begin last van hebben en wat alleen maar erger wordt. Voor ons in ieder geval hierna nooit meer een composiet keukenblad, aangezien wij er vooral nadelen van ondervinden.

Veel succes met schoonmaken! Bekijk ook mijn tips voor het schoonmaken van de keukenkastjes voor meer informatie.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden. 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

– Shop Ilse’s favorieten –

Winkelwagen
Scroll naar top