5 inrichtingstips om productiever te werken op je thuiskantoor
productief thuiswerkplek inrichten

5 inrichtingstips om productiever te werken op je thuiskantoor

Een goede werkplek is belangrijk om gefocust te kunnen werken. Bij het inrichten van de werkplek kan je al met een aantal zaken rekening houden die jou helpen om geconcentreerd te kunnen werken. Benieuwd naar de tips voor een productief thuiskantoor? Ik deel ze graag met je.

Niet iedereen heeft de luxe van een aparte ruimte in huis voor een thuiskantoor. Hoewel sommige tips misschien wat lastig uit te voeren zijn als je geen aparte ruimte hebt zijn de meeste tips handig voor elk thuiskantoor, hoe klein of groot deze ook is. Van simpele tips als een plant op je werkplek tot de juiste kantoortemperatuur om productief te kunnen werken, bijvoorbeeld met een airco van CVtotaal, voor een fijn thuiskantoor.

Je eigen werkplek

Om je goed te kunnen concentreren is een eigen werkplek wel zo fijn. Kies bij voorkeur voor een werkplek in een afgesloten ruimte, zelfs in een hoekje in de slaapkamer kan je bijvoorbeeld deze kleine werkplek realiseren.

Kan dit niet? Kijk dan eens of je in de woonkamer een klein bureau tegen de muur kan zetten. Door een werkplek met ‘uitzicht’ op de muur te creëren kan je al veel productiever werken dan wanneer je vanaf de eettafel continue uitzicht op de afwas, rommeltjes en andere huishoudelijke taken hebt.

Is ook dat niet mogelijk? Zoek dan naar andere mogelijkheden om geconcentreerd te kunnen werken. Een noise cancelling koptelefoon zorgt er bijvoorbeeld al voor dat je veel minder afgeleid wordt tijdens het werk.

De juiste temperatuur

Wist je dat een te koude of warme ruimte ervoor zorgt dat jij sneller afgeleid raakt tijdens het werk? Op kantoor wordt de temperatuur meestal goed gereguleerd, maar op je thuiskantoor moet je dit zelf doen. Groot voordeel is wel dat je nu zelf de temperatuur kan bepalen en niet afhankelijk bent van je collega’s.

Een airco is hierbij de uitkomst. Zo heb je altijd een fijne temperatuur in de ruimte waar je werkt, wat voor weer het buiten ook is. Met de zomer in aantocht kan je nu alvast een airco kopen. Zo weet je zeker dat deze straks niet uitverkocht zijn en jij op een te warme kamer moet werken. En zorg ook in de winter voor een behaaglijke werkplek. Met deze tips kan jij de verwarming een graden lager zetten zonder het koud te hebben.

Niet te veel afleiding

Aan het begin deelde ik al kort de tip dat je beter niet afgeleid kan worden door huishoudelijke taken zoals de afwas tijdens het thuiswerken. Zorg daarom op de werkplek zelf ook voor niet teveel afleiding.

Hou je bureau zoveel mogelijk leeg en voorkom dat er onnodige rommeltjes en andere afleidingen liggen. Heb je veel papieren op de werkplek? Zorg dan voor lades of bakken op het bureau waarin je deze papieren kan sorteren en opruimen, zodat dit niet in de weg ligt.

Ruim aan het eind van de werkdag altijd alles op, zodat je de volgende dag weer georganiseerd en fris van start kan gaan.

Kleur op muur

Wist je dat de kleur op de muur van invloed is op je concentratie? Groen zorgt bijvoorbeeld voor ontspanning en rust. Daarnaast is bewezen dat je creatiever gaat denken van groen en daarom is deze kleur ideaal voor op een muur in je kantoor.

Aardetinten als terracotta kunnen er voor zorgen dat je je energieker voelt en bijdragen aan een productieve dag waarin je meer gedaan krijgt. Maar pas op, kies je voor een intense aardetint dan bereik je weer het tegenovergestelde. Door voor bijvoorbeeld te rood of te geel te kiezen wordt je overgestimuleerd. Een hele dag in een ruimte met deze intense kleuren kan er juist voor zorgen dat je overprikkeld en moe raakt. Kies dus bij voorkeur voor en vergrijsde of gedempte aardetint op de muur als je je graag energieker op kantoor wilt voelen.

Planten in de ruimte

Je hebt al kunnen lezen dat de kleur groen voor ontspanning, rust en creativiteit zorgt. Het is dan ook vast geen verrassing dat planten op je thuiskantoor een goed idee zijn om geconcentreerder te kunnen werken.

Maar daarnaast hebben planten op je thuiskantoor nog een voordeel. Planten zuiveren de lucht en kunnen de luchtkwaliteit in een ruimte verbeteren. En hoe beter de luchtkwaliteit is, hoe beter dit is voor je gezondheid en jij je kan concentreren.

Wil je meer planten op je thuiskantoor? Kies dan bijvoorbeeld voor één van deze leuke hangplanten.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven