4+ opbergideeën voor een kleine badkamer (met mooie voorbeelden)

4+ opbergideeën voor een kleine badkamer

Met een kleine badkamer en weinig opbergruimte is het altijd puzzelen waar je al je spullen laat. Met een beetje creativiteit is er gelukkig makkelijk extra opbergruimte in de badkamer te realiseren.

Er zijn heel veel mooie, moderne en betaalbare oplossingen te bedenken om meer spullen kwijt te kunnen in de badkamer. Zelf hebben wij ook creatief moeten zijn om voldoende opbergruimte in onze badkamer te creëren.

Onze badkamer is niet piepklein, maar met een inloopdouche, bad en dubbele wastafel blijft er weinig ruimte voor spullen over. Gelukkig hebben wij in de loop der jaren een hoop opbergers voor in de badkamer verzameld, zodat we toch genoeg opbergplek hebben. En met een handige indeling past het allemaal net. Nu hebben we voldoende plek voor al onze badkamerspullen en dat is wel zo fijn.

Ik deel graag een aantal creatieve opbergideeën voor een kleine badkamer met je.

opbergideeen kleine badkamer

Extra opbergruimte onder de wastafel

Mis jij opbergruimte onder de wastafel? Misschien woon je wel in een huurhuis en heb je alleen een losse wastafel zonder opbergruimte.

Of dacht je – net als wij – dat een losse plank met waskommen als wastafel wel mooi zou zijn. Dat is het trouwens ook, maar je mist zo wel heel wat opbergruimte.

Een tijdje heb ik overwogen om een extra plank onder de wastafel te maken. Tot ik deze wastafelkast tegenkwam. Ik was op slag verliefd. Een losse wastafelkast onder de wastafel zorgt voor veel extra opbergruimte.

wastafelonderkast kleine badkamer

Extra handig is dat het formaat zo is afgesteld en dat er een inkeping in het bovengedeelte zit waardoor hij precies onder de meeste wastafels past. Omdat wij twee waskommen hebben vond ik het zelf mooier om de kast er precies tussenin te zetten, maar je kunt een wastafelonderkast vanwege de inkeping dus ook makkelijk direct onder de wasbak schuiven.

Als je geen opbergruimte onder de wastafel hebt is een wastafelonderkast dus een heel handige oplossing.

Bekijk meer wastafelonderkasten bij:

Nog beter is het om direct een mooi wasmeubel met ingebouwde opbergruimte te kopen. Dit ziet er vaak mooier uit en past altijd precies. Maar niet in elke situatie, zeker in een huurhuis, is dit altijd mogelijk en dan is een wastafelonderkast een handige oplossing.

Een trolley als extra opberger

Heb je nog ergens een klein hoekje over? Een trolley is ideaal als extra opberger en omdat deze op wieltjes staat is deze ook makkelijk verplaatsbaar. Met manden zorg je ervoor dat alle losse spullen een net plekje krijgen.

handdoeken opbergen badkamer slimme ideeën

Wij gebruiken al jaren een trolley van IKEA als extra opbergruimte in de badkamer. Inmiddels kan je ook bij veel andere winkels terecht voor goedkope trolley’s en verkoopt bijvoorbeeld de Jysk en Action ook goedkope trolley’s.

Ook zijn er ruimtebesparende en extra smalle badkamerrekken te koop, zoals deze goedkope en smalle trolley of dit mooi vormgegeven hout met witte badkamerrek. Dat is extra handig als je maar een heel klein hoekje hebt om je spullen om te bergen.

Je kunt deze bijvoorbeeld naast de wastafel plaatsen of tussen de wc en douche. Zo is er voor elke kleine ruimte wel een geschikte opberger te vinden.

Opbergidee: de hoogte in

Als je weinig ruimte in de badkamer hebt en wel voldoende opbergplek wilt dan is het slim om de ruimte goed te benutten. Zorg er daarom voor dat ook de hoogte in gaat met opbergruimte.

Zo zijn er badkamerspiegels met opbergruimte te koop. Ook met een spiegel met plankje creëer je al extra opbergruimte.

Dit zijn een aantal voorbeelden van spiegels met extra opbergruimte:

Zelf hebben wij naast onze wastafel een kapstok hangen. Aan deze kapstok kunnen we onze handdoeken ophangen. Een groot voordeel van deze kapstok is dat deze aan de muur hangt en geen ruimte op de grond inneemt. Ook heeft de kapstok een plank bovenop waar we diverse badkamerproducten op kunnen bewaren.

opberg ideeen kleine badkamer

Deze kapstok is een leuk alternatief hiervoor:

Zo zijn er diverse opberg ideeën in de badkamer waarbij je de hoogte kunt gebruiken om extra opbergruimte te creëren. Ook aan de badkamerverwarming kan je bijvoorbeeld handdoeken ophangen.

Of hang op een leeg stukje muur planken of boxen op waarmee je extra opbergruimte voor bijvoorbeeld flessen shampoo, make-up, dagcreme of tandpasta creëert. Zo heeft LoooX hele mooie Boxen in diverse afmetingen en kleuren als mat zwart, wit, antraciet of roc geborsteld om extra spullen in de badkamer op te bergen.

Liever iets goedkopers, maar wil je wel mooie zwarte planken? Dan zijn deze planken een leuk alternatief:

Ruimte boven het toilet

Vaak wordt de ruimte boven het toilet nauwelijks benut. Zonde als je opbergruimte tekort komt, want boven het toilet is ruimte genoeg.

Je kunt hier bijvoorbeeld zelf planken maken. Ik vind stoere houten planken hier een heel tof effect creëren. Maar ook zijn er speciale ruimtebesparende kasten voor boven het toilet te koop. Deze industriële vintage zwart houten open kast is bijvoorbeeld erg mooi voor boven het toilet.

Of bekijk eens deze 15 ideeën met opbergruimte boven het toilet voor extra ruimte in de badkamer. En in dit artikel staan handige tips om de badkamer praktisch in te delen.

Tip: maak het sfeervol in de badkamer met mooie accessoires. Zo kan je bijvoorbeeld deze shampooflessen zelf maken, dat is decoratief en praktisch in één.

Succes met het creëren van extra opbergruimte in de badkamer. En met deze tips voor een opgeruimde badkamer heb je niet alleen voldoende opbergruimte, maar hou je de badkamer ook netjes! Je hoeft ook niet alles in de badkamer te bewaren, zo heb je direct een stuk minder opbergruimte nodig.

Succes met inrichten!

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven