Schoenen opbergen: praktische opbergtips en voorbeelden
opbergsystemen schoenen tips voorbeelden

Schoenen opbergen: praktische opbergtips en voorbeelden

Het opruimen en opbergen van schoenen blijft een uitdaging. Al eerder deelde ik opbergtips voor schoenen en deze keer wil ik graag voorbeelden van praktische schoenen opbergsystemen en kasten met jullie delen.

Zelf kozen wij voor een DIY schoenenrek die ik verderop in dit artikel laat zien. Achteraf gezien is het veel handiger om voor een mooie schoenenkast of schoenen organizer te kiezen. Omdat er heel veel praktische schoenen opbergers te koop zijn heb ik de handigste voorbeelden voor je op een rij gezet.

Schoenenboxen voor het opbergen van schoenen en sneakers

Het voordeel van schoenenboxen of dozen is dat je er precies zoveel dozen kan kopen als je nodig hebt. De schoenenboxen zijn transparant, stapelbaar en houden je schoenen schoon en stofvrij. Deze schoendozen zijn dan ook ideaal voor het beschermen van je kostbare sneakers of schoenen!

Ook zijn er handige schoenenorganizers te koop waar je meerdere schoenen in kan opbergen. Deze schoenentassen kan je heel makkelijk onder het bed opbergen en zo bespaar je ruimte.

Schoenenkasten en schoenenrekken voor aan de deur

Zeker als je klein woont is een schoenenkast voor aan de deur ideaal. Je kunt hier veel schoenen en laarzen op kwijt en dit schoenenrek neemt maar weinig ruimte in beslag. Bevestig dit schoenenrek bijvoorbeeld aan de meterkast (mits dit veilig kan en voldoende ventileert), slaapkamerdeur of aan de binnenkant van een inbouwkast of kledingkast. De meeste schoenenrekken zijn hangend, maar enkele schoenenrekken zijn ook als staande versie verkrijgbaar voor bijvoorbeeld aan de wand. Dit is een ideaal opbergsysteem voor een leeg hoekje in de slaapkamer.

Voorbeelden van schoenenrekken voor aan de deur:

Schoenenkasten en schoenenrekken

Deze schoenenkasten nemen niet veel ruimte in beslag en kan je bijvoorbeeld in de hal of slaapkamer plaatsen. Het aanbod van schoenenkasten varieert van goedkope (open) schoenenkasten tot mooie design kasten die prima in het zicht geplaatst kunnen worden.

Heb je nog niet genoeg ruimte voor je schoenen? Met slimme oplossingen, zoals speciale dozen om je schoenen te stapelen zonder ze te beschadigen, creëer je extra opbergruimte in de kasten.

DIY schoenenkast voor het sorteren van je schoenen

schoenenkast in inloopkast

Natuurlijk kan je ook zelf een schoenenkast maken. Dit hebben wij ook zelf gedaan door via Marktplaats oude IKEA keukenplanken te verzamelen. Toentertijd paste dit perfect achter de deur in een hoekje van de slaapkamer in ons kleine appartement. We hebben de planken uiteindelijk meegenomen naar onze nieuwe woning en een nieuw plekje gegeven. Ook op Pinterest zijn veel creatieve ideeën te vinden voor het opbergen van schoenen.

Schoenenkast kopen

Nog geen geschikte schoenen opberger gevonden tussen de voorbeelden? Online kan je o.a. hier een schoenen organizer of opbergsysteem kopen:

diy muurhanger

Jaren geleden kochten wij een schoenenopberger voor de hal bij de IKEA. Alhoewel deze er wel mooi uit ziet is hij toch niet zo praktisch in gebruik, omdat er maar weinig plek is voor het opbergen van schoenen. Hierdoor zwierven uiteindelijk nog een heleboel schoenen door het huis. Uiteindelijk hebben we deze schoenenkast dus vervangen voor planken voor het opbergen van de schoenen.

Mijn tip voor het sorteren en opruimen van de schoenen is dan ook om niet alleen op een mooie kast te letten, maar ook of je er daadwerkelijk alle schoenen in kwijt kan. Anders heb je er nog niet zoveel aan.

Let goed op de beschrijving van de schoenenkast of schoenrek. Zo zijn niet alle schoenenrekken voor aan de deur bijvoorbeeld geschikt voor een stompe deur of juist voor een opdekdeur.

Succes met het uitkiezen van het beste opbergsysteem voor je schoenen en laarzen.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven