Vloerkleed uitkiezen: 6 verschillende stijlen vloerkleden
goede maat vloerkleed afmetingen

Vloerkleed uitkiezen: 6 verschillende stijlen vloerkleden

Wil jij een nieuw vloerkleed uitkiezen? Maar vind jij het lastig om een keuze te maken tussen het grote aanbod aan vloerkleden? Van Scandinavische vloerkleden tot Oosterse tapijten, er is nou eenmaal enorm veel keuze. De keuze voor een vloerkleed wordt al een stuk makkelijker als je weet wat voor stijl vloerkleed je wilt.

Daarom heb ik de belangrijkste stijlen in vloerkleden voor je op een rij gezet. Bepaal eerst in welke woonstijl je een vloerkleed wilt. Ga jij bijvoorbeeld voor modern of vintage? De zoektocht naar een vloerkleed wordt hierna al een stuk makkelijker.

Dit zijn de populairste stijlen vloerkleden:

Moderne vloerkleden

vloerkleed zwart wit

Moderne vloerkleden is eigenlijk een verzamelnaam voor een grote collectie aan vloerkleden. De meeste moderne vloerkleden zijn zwartwit, maar soms wordt er afgeweken in neutrale of trendy kleuren.

Patronen, stippen of strepen: alles kan, als het maar niet te druk wordt. Moderne vloerkleden passen natuurlijk perfect bij de moderne en Scandinavische woonstijl. Ook zie je deze vloerkleden vaak in een industrieel interieur terug.

Oosterse tapijten

vloerkleed

Een Oosters tapijt is kleurrijk, handgemaakt, vol met bloemen en mystieke patronen. Echte Oosterse tapijten komen uit landen als Turkije, Pakistan en China. Zelf heb ik een echte nepperd in huis, een erfstuk uit de familie.

Een Oosters tapijt past mooi in een kleurrijk, Scandinavisch interieur. Ook staat een Oosters tapijt prachtig in een eclectisch of bohemien interieur.

Deze handgeknoopte vloerkleden zijn allemaal uniek en er zit heel wat uren werk in zo’n vloerkleed. Een Oosters tapijt is misschien niet goedkoop, maar je haalt er wel echt iets bijzonders mee in huis.

Vintage vloerkleden

Oosterse tapijten zijn soms vintage, maar onder vintage vloerkleden valt nog meer. Patchwork vloerkleden zijn bijvoorbeeld ook erg populaire vintage vloerkleden. Deze vloerkleden zijn vaak minstens tientallen jaren oud en hebben al een heel leven achter de rug.

Vintage vloerkleden zijn vaak kleurrijk en er komen meerdere culturele invloeden in deze vloerkleden terug.

Maar let op, onder de noemer vintage worden heel veel vloerkleden verkocht die helemaal niet oud zijn. Dit is namaak vintage. Dit kan je vaak herkennen aan de prijs. Voor echte vintage vloerkleden betaal je namelijk vaak wel meer dan 500 euro. Namaak vintage wordt een stuk goedkoper verkocht.

Dat is fijn als je niet zo veel wilt uitgeven aan een vloerkleed, maar wees je wel bewust dat vintage hier naar de stijl en niet naar de leeftijd van het vloerkleed verwijst.

Jute vloerkleden

zwart wit kussens tuin

Jute vloerkleden zijn goedkope, neutrale vloerkleden die passen bij elke woonstijl. Jute vloerkleden zijn in allerlei vormen te koop, maar vooral een rond jute vloerkleed is erg populair.

Jute is een natuurlijke, snelgroeiende vezel. Omdat dit in grote hoeveelheden in de natuur groeit kunnen jute vloerkleden goedkoop en duurzaam worden geproduceerd en daarom is een jute vloerkleed een echte (mooie) budget keuze.

Neutrale vloerkleden

Hou jij van een monochrome of neutraal interieur? Dan is een neutraal vloerkleed de beste keuze. Neutrale vloerkleden worden meestal verkocht in tinten als wit, beige, lichtgrijs of lichtbruin. Hoogpolig, laagpolig of soms zit er een klein werkje of patroon in.

Belangrijk is dat er geen grote kleurcontrasten zitten in het vloerkleed. Een neutraal vloerkleed brengt rust in een interieur en is de perfecte keuze als je niet houdt van teveel poespas in huis.

Kleurrijke vloerkleden

grijze bank woonkamer

Last but not least zijn de kleurrijke vloerkleden. Zelf heb ik een groen vloerkleed met wit motief in de woonkamer liggen. Maar kleurrijke vloerkleden worden verkocht in allerlei verschillende kleuren.

Ga jij voor een effen vloerkleed in roze of blauw? Of wil je een mooi kleurrijk vloerkleed met een subtiel patroon? Misschien hou jij wel van een kleurrijk interieur en kies jij voor een vloerkleed in allerlei verschillende kleuren?

Een kleurrijk vloerkleed past misschien niet in elk interieur, maar zorgt zeker voor een opvallende touch in de woonkamer.

Welke vloerkleed stijl is jouw favoriet?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven