Een kijkje in de tuin van Irene van Noord & Zoet
Boho scandinavische tuin @noordenzoet

Een kijkje in de tuin van Irene van Noord & Zoet

Kan jij ook geen genoeg krijgen van mooie tuinen? In de rubriek ‘een kijkje in de tuin van’ mogen we een kijkje nemen in een aantal van de mooiste tuinen van Nederland en België. Van moderne en strakke tuinen tot een kleine stadstuin vol planten: er is voor ieder wat wils.

Irene van Noord & Zoet laat ons deze keer haar stadstuin met prachtige tuinkamer zien.

Wie ben je, waar woon je en met wie?

Irene @noordenzoet

Ik ben Irene, 45 jaartjes jong en woon met mijn grote liefde en twee heerlijke pubermeiden in Almere. Ik ben sinds 2,5 jaar interieurstylist maar ook gek op de tuin en de styling hiervan. 

Hoe groot is je tuin?

Onze tuin is inclusief de tuinkamer ongeveer 50 M2. Dit is niet heel groot maar prima voor een stadstuin.

De tuin ligt op het noordoosten dus soms is het een beetje lastig met de keuze in beplanting. 

Heb je liever een tuin vol planten of een moderne, strakke tuin?

Ik ben gek op planten en groen in de tuin. Ik zou ook het liefst nog een veel grotere tuin willen. Misschien komt dit ooit in de toekomst.

Ik vind het belangrijk om aandacht te hebben voor dier en milieu dus hoe meer groen er nog kan komen in de tuin hoe beter. We zijn hier echt bewust mee bezig. 

Hoe zou je de stijl in je tuin omschrijven?

serre aanbouw uitzicht tuinkamer @noordenzoet

Onze tuin is een mix van verschillende stijlen. Sinds afgelopen jaar is de tuin steeds meer bij het interieur betrokken, dus de mediterane kleuren van binnen vind je ook buiten. Maar de planten blijven een landelijke uitstraling geven.

Ik heb veel bloemzaden en bollen geplant dus hopelijk komt er zometeen een explosie aan kleur in de tuin. Ook daar heb ik als stylist weer over nagedacht dus het kleurt mooi in de zomer maar ook in de herfst. 

Wat is je favoriete plek in de tuin?

tuinkamer scandinavisch modern @noordenzoet

Ik heb meerdere favoriete plekjes in de tuin. Ik begin meestal met een kopje koffie in de tuinkamer. Zeker als het wat frisser is buiten dan is dit heerlijk.

En nu de tuinbank af is, zit ik hier heel erg graag een tijdschrift of boek te lezen. We hebben deze tuinbank zelf gemaakt. Bekijk de uitleg over hoe je zelf een tuinbank met beton cire maakt op mijn blog.

zitbank beton cire tuin @noordenzoet

En wat is jouw favoriete tuinplant?

Mijn favoriete tuinplant is toch echt de hortensia. Ik houd van de kleuren en van de landelijke brocante franse stijl. Deze mag echt niet ontbreken in onze tuin.

akelei @noordenzoet

Maar ook de akelei is favoriet. Deze is heel makkelijk en bloeit fantastisch. En na de bloei kun je de zaadjes weer verspreiden in de tuin zodat je nog meer van die kleurige bloeiers krijgt. 

Heb jij een ultieme tip voor een gezellige tuin?

Wees niet bang voor kleur en schilderen in de tuin. Durf de schutting of de meubels eens in een kleur te schilderen. Het maakt echt een groot verschil. En het is gelijk zo gezellig. Het groen komt dan ook mooier uit. 

Waar kunnen we jouw online vinden?

Je kunt mij vinden op mijn website Noord & Zoet waar ik regelmatig blogs schrijf over zowel interieur als de tuin. En op instagram @noordenzoet_interieuradvies waar ik mijn foto’s deel. 

Wil je verder nog iets kwijt?

Een groene tuin hoeft niet te veel onderhoud te kosten. Echt! Het is niet alleen beter voor de beestje en het milieu maar heeft ook een kalmerende werking op de mens. Zo ben je helemaal Zen in jouw eigen tuin. 

Dankjewel voor het kijkje in je tuin Irene! De nieuwe tuinbank is echt heel mooi geworden en ik ben verliefd op je tuinkamer. Ook het interieur van Irene is prachtig, dus neem zeker een kijkje op haar Instagramaccount. En neem voor meer tuininspiratie ook eens een kijkje in de tuin van Amanda of Berteline.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven