Verbouwen? 3 tips voor een goede voorbereiding
opslag regelen verbouwing

Verbouwen? 3 tips voor een goede voorbereiding

Ga jij binnenkort verbouwen? Dan komt er in korte tijd heel veel op je af. Met een goede voorbereiding voorkom je een heleboel gedoe. Of je nu zelf gaat verbouwen of de klus uitbesteedt, er is genoeg te regelen en te doen. Daarom heb ik 3 tips voor een goede voorbereiding voor een verbouwing voor je klaar staan.

Wij laten dit najaar een uitbouw aan de woonkamer plaatsen. De aannemer is gelukkig geregeld en neemt een hoop werk uit handen. Toch is er voor ons nog genoeg te doen. Door nu al met een aantal zaken rekening te houden gaan wij hopelijk met zo min mogelijk stress de verbouwing in.

Opslag

Het belangrijkste wat wij straks zelf moeten doen is de woonkamer leegruimen. Het liefst slaan wij zoveel mogelijk spullen op in huis, maar het is nog maar de vraag of dit past.

Daarom overwegen wij onze meubels ergens anders op te slaan. Wij zijn ons nu aan het oriënteren op de verschillende opties. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld opslagruimte via Inboxstorage.eu of het opslaan van de spullen bij familie of bij de aannemer.

Een belangrijk voordeel van Inboxstorage.eu is dat zij een haal- en brengservice hebben, waardoor je de spullen niet zelf hoeft te vervoeren. Ook is bij een opslagdepot je inboedel doorgaans goed verzekerd tegen brand of diefstal. Bij opslag bij familie is dit niet zo en bovendien is het natuurlijk veel makkelijker als je de spullen niet zelf hoeft te vervoeren.

Voor de verbouwing van start gaat ben ik trouwens goed aan het opruimen. Hoe meer spullen er weg kunnen, hoe beter. Dit scheelt ruimte in de opslag en bovendien is het zonde om spullen te verplaatsen die je eigenlijk niet meer gebruikt.

Daarom ben ik recent weer gestart met de opruimchallenge. Tot nu toe zijn het vooral kleine spullen die weg kunnen, maar dit scheelt heel veel kastruimte. Ook geeft het rust en scheelt het straks tijdens de verbouwing een hoop tijd als dit niet meet opgeruimd hoeft te worden.

Ook is het handig om nu alvast dozen te verzamelen, zodat je straks makkelijk al je accessoires kunt opslaan.

opslag regelen verbouwen

Verzekering

Voor je gaat verbouwen is het ook belangrijk om je verzekeringen te controleren. Na de verbouwing stijgt het huis in waarde, dus er zal goed gekeken moeten worden of je opstalverzekering nog voldoende is of misschien verhoogd moet worden.

Ook is het verstandig om te controleren bij je verzekeraar of je extra verzekeringen nodig hebt. Onze aannemer heeft bijvoorbeeld een CAR-verzekering afgesloten die schade door de aannemer dekt. Een rechtsbijstandverzekering valt te overwegen, alhoewel wij persoonlijk ervoor kiezen liever geld te reserveren voor een goede jurist mocht dit onverhoopt nodig zijn.

Daarnaast kan het zijn dat je verzekering niet volledig schade dekt als tijdelijk ramen of deuren in het huis ontbreken tijdens de verbouwing. Ga dit dus goed na.

Neem de tijd

Bij een verbouwing komt veel kijken, dus neem de tijd. Heb je nog vakantiedagen? Neem deze dan op rond deze periode. En plan je weekenden en avonden niet te vol met andere activiteiten. De verbouwing zal veel van je vragen, dus zorg dan ook dat je voldoende rust inbouwt voor deze periode.

Zelf nemen wij voorafgaand aan de verbouwing een aantal vakantiedagen op. Zo hebben we voldoende tijd om de opslag van onze meubels te regelen en de ruimte leeg te ruimen. Ook zullen we nog andere voorbereidingen moeten treffen, zoals het verwijderen van het renovliesbehang en de plinten.

Allemaal zaken die tijd kosten en die je niet even doet. Door hier vooraf rekening mee te houden en tijd voor in te bouwen voorkom je dat je gestressed de verbouwing in gaat.

Ook na de verbouwing nemen we de tijd. We zullen zelf het een en ander moeten doen, zoals schilderen en lampen ophangen. Ook hiervoor zullen we weer vakantiedagen opnemen, maar belangrijker nog: het hoeft niet meteen af.

Door de tijd te nemen voorkom je een opgejaagd gevoel en ga je een stuk relaxter de verbouwing in.

Hoe bereid jij je goed voor op de verbouwing? Bekijk ook eens deze 5 dingen die je moet regelen als je gaat verbouwen.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven