Stoere eettafels voor een industrieel interieur
inspiratie voorbeelden industriele eettafel

Stoere eettafels voor een industrieel interieur

Ben jij op zoek naar inspiratie voor stoere eettafels voor in een industrieel interieur? Zelf ben ik gek op de robuuste uitstraling van een industriële eettafel, dit geeft echt karakter aan de ruimte. Of je de eettafel nu in de woonkamer, keuken of eetkamer plaatst: met zo’n stoere tafel maak jij een krachtig statement.

Bekijk deze voorbeelden van stoere eettafels en laat je inspireren voor een nieuwe eettafel in jouw eigen huis.

Een rechthoekige eettafel met zwart onderstel

houten blad eettafel

Deze eettafel met een blad van mango hout en een matrix tafelpoot is een mooi voorbeeld van een stoere eettafel die direct karakter aan de ruimte geeft.

De matrix tafelpoot is super handig, omdat je op de hoeken geen vervelende poten hebt waar je achter kunt blijven haken of waardoor de stoelen niet bij de eettafel passen.

Deze foto is onderdeel van een binnenkijker van een interieuradvies en bij deze tafel adviseerde ik 6 verschillende okergele stoelen. Okergeel is een kleur die heel mooi staat in een industrieel interieur en tegelijkertijd zorgt het voor een warme touch. Geen enkele stoel aan de tafel is hetzelfde en dat zorgt voor een leuke en verrassende twist.

Bekijk ook eens de eettafels bij Mister Tafel voor meer inspiratie. Hier vind je ook industriële eettafels met een eikenhouten blad.

DIY stoere eettafel met stalen onderstel

robuuste eettafel

Zelf maakte ik een aantal jaren geleden deze eettafel met een stalen onderstel. Dit is een mooi budget variant voor als je op zoek bent naar een goedkope eettafel.

Met een toffe lamp boven de eettafel en drie verschillende zwarte eetkamerstoelen is dit een lekker stoer hoekje geworden. Ook de eetkamerbank maakte ik zelf.

Wil jij aan de slag met deze DIY? Bekijk dan de werkbeschrijving van de eettafel of de werkbeschrijving van de eetkamerbank.

Dit is trouwens de eettafel in ons kantoor en deze tafel gebruikte ik vooral voor het geven van workshops, maar hier ben ik mee gestopt. Tegenwoordig wordt de eettafel nog nauwelijks gebruikt dus wie weet krijgt dit hoekje over een tijdje een update, ideeën genoeg!

Een ronde zwarte eettafel

industriele ronde eettafel

In de woonkamer heb ik al jaren een ronde eettafel. Vanwege de beperkte ruimte komt een ronde eettafel hier het best tot zijn recht en dankzij de zwarte kleur past hij perfect bij de andere stoere elementen in de woonkamer.

Ook deze zwarte eettafel is een goedkope keuze. Jaren geleden zag ik deze eettafel te koop op Instagram. De tafel was toen nog grijs, maar aan de vorm zag ik direct dat ik deze tafel wilde hebben.

In eerste instantie heb ik de eettafel wit geverfd, maar toen ons interieur steeds verder veranderde van Scandinavisch naar industrieel besloot ik de eettafel zwart te verven. Inmiddels is de eettafel al een aantal jaar zwart en dat bevalt goed, alhoewel het eigenlijk wel tijd is voor een nieuw laagje verf.

inspiratie voorbeelden stoere zwarte eettafel

Op Marktplaats vind je veel oude houten tafels die met een likje verf er net zo mooi uit kunnen zien. Let goed op de vorm van de eettafel bij je keuze. Geen zin om een eettafel te verven? Er zijn gelukkig genoeg woonwinkels waar je tegenwoordig mooie industriële eettafels kunt kopen.

Wat voor industriele eettafel zou jij uitkiezen? Bekijk ook deze tips voor het kiezen van de beste lamp boven de eettafel en extra tips voor een stoere eetkamer.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven