6 tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer
duurzaam beddengoed

6 tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

Heb jij een kleine slaapkamer en ben je op zoek naar tips om de slaapkamer optimaal in te richten? Met deze tips benut je de ruimte in de slaapkamer nog beter.

In ons huis hebben we de luxe van een slaapkamer van maar liefst 20 m2. Dat is natuurlijk super fijn, zeker als je bedenkt dat de slaapkamer in ons vorige huis maar 10 m2 was. In ons vorige huis was het dan ook zoeken naar slimme opbergmogelijkheden en voldoende ruimte in de slaapkamer.

Ik deel graag mijn tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer.

1. Afmetingen bed

Het allerbelangrijkste in een kleine slaapkamer is om een niet te groot bed uit te kiezen. Kies jij een bed uit van 180 centimeter breed dan blijft er nauwelijks ruimte over in de slaapkamer voor nachtkastjes of een kledingkast.

Slaap jij regelmatig alleen, maar wil jij wel de mogelijkheid hebben dat er iemand kan blijven slapen? Dan kan een twijfelaar bed een goed idee zijn. Een twijfelaar is breder dan een eenpersoonsbed, maar je houdt veel meer ruimte over dan bij een tweepersoonsbed.

Toch liever een tweepersoonsbed en heb je te weinig ruimte in de slaapkamer? Je zou dan eventueel het bed met één zijde tegen de muur kunnen zetten. Misschien niet ideaal, maar het is wel een manier om meer ruimte te creëren in de slaapkamer.

2. Benut de ruimte onder het bed

Heb je weinig ruimte in de slaapkamer? Benut dan ook eens de ruimte onder het bed. IKEA verkoopt bijvoorbeeld handige opbergmanden die precies onder je bed passen.

Bewaar hier een extra dekbed, kleding van een ander seizoen die je nu niet draagt of berg je collectie schoenen onder het bed op.

3. Kast op maat

Om de ruimte in de slaapkamer zo goed mogelijk te benutten komt een kast op maat het best tot zijn recht. Zo voorkom je dat er loze hoekjes overblijven die je ook als opbergruimte had kunnen gebruiken. Kijk maar eens bij De Suite voor inspiratie voor kasten op maat in de slaapkamer.

Liever een low budget kast op maat? Wij maakten zelf met meubels van IKEA een inloopkast op maat. Zo benutten we de volle breedte van de slaapkamer als kledingkast.

4. Planken of kasten boven het bed

Heb je nog meer opbergruimte in de slaapkamer nodig? Denk dan ook eens aan de ruimte boven het bed. Dit is een prima ruimte om extra kasten of planken te plaatsen, zodat jij voldoende ruimte hebt om al je spullen op te bergen.

Je kunt hier extra kleding, beddengoed of handdoeken opbergen. Maar ook kan je je collectie boeken of hobbyspullen in de kasten boven het bed opbergen.

5. Kijk kritisch naar de indeling

Heeft jouw slaapkamer een logische indeling? Misschien verspil je wel onnodig ruimte in de slaapkamer.

In de slaapkamer in ons vorige huis zaten maar liefst drie deuren. Eentje naar de woonkamer, eentje naar de badkamer en eentje naar het balkon. Je snapt vast dat dat in zo’n kleine slaapkamer helemaal niet handig is.

De deur naar de badkamer hebben we dan ook opgeofferd voor extra plek voor kasten. Zo ontstaat er in één keer heel veel extra ruimte.

Kijk dus eens kritisch naar de indeling van jouw slaapkamer. Heb jij ook mogelijkheden om op deze manier een extra plek voor opbergruimte te creëren?

6. Ruim op

Misschien heb je na al deze tips nog steeds ruimte te kort in de kleine slaapkamer. Dan zit er maar één ding op en is het tijd om eens goed op te ruimen.

Grote kans dat je de afgelopen tijd steeds meer spullen om je heen verzameld hebt. Kijk daar eens goed naar, want waarschijnlijk gebruik je lang niet alle spullen meer.

Vind jij het lastig om goed op te ruimen? Met deze tips ruim jij je kledingkast op als een pro.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

1 gedachte over “6 tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer”

  1. Hallo mij naam is Daniel ik wil een bureau in mijn slaapkamer waar ik mijn computer en laptop kan zitten en posteres van voetbal foto’s.

    Groetjes, Daniel Solomun

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven