Handig hebbeding voor in de tuin: Gardena ClickUp!
gardena clickup systeem

Handig hebbeding voor in de tuin: Gardena ClickUp!

Ik heb iets super tofs voor in de tuin wat ik graag met jullie wil delen. Een tijdje geleden zag ik het Gardena Clickup! systeem voorbij komen, een flexibel systeem met verschillende accessoires voor in je tuin. Zo kan je op een makkelijke manier het hele jaar door je tuin op de seizoenen aanpassen.

Ik heb van Gardena het insectenhotel en het vogelvoederhuis ontvangen. Maar er zijn nog veel meer leuke tuinaccessoires die bij de Gardena ClickUp! horen. Benieuwd wat je allemaal met de Gardena ClickUp! kan? Ik deel graag mijn ervaringen.

Gardena ClickUp! basis

De Gardena ClickUp! steel is de basis voor de verschillende tuinaccessoires. Het kliksysteem op deze steel is gebaseerd op de welbekende Gardena lekvrije tuinslang.

Met één klik verwijder je één van de tuinaccessoires en zet je er iets anders bovenop. Zo pas je je tuin in een handomdraai op het seizoen aan en vervang je de regenmeter in het najaar bijvoorbeeld heel makkelijk voor de tuinfakkel.

De steel is van duurzaam FSC-gecertificeerd larikshout en dankzij de handige instructies installeer je deze in eenvoudig op elke plek in je tuin.

Gardena ClickUp! vogelvoederhuis

gardena clickup vogelvoederhuis

Ik vind het belangrijk om in de tuin de vogels bij te voeren. Volgens de vogelbescherming kan je met gemak de vogels het hele jaar bijvoeren.

Tot nu toe vond ik het lastig om een goed vogelvoederhuis te vinden. Naast dat veel vogelvoederhuizen gewoon niet mooi zijn, heb ik al meerdere vogelvoederhuizen gehad die niet waterdicht zijn.

Heel irritant, want na een regenbui wordt het vogelvoederhuis nat en kleeft het aan elkaar waardoor de vogels er lastig bij komen. Irritanter nog, hierdoor gaan de zaden kiemen tot gras.

In de winter heb ik eerder bollen met vogelzaad en kokosolie gemaakt, maar bij een beetje zon gaat dit smelten. Dit geeft een rommel en ons hondje (en allerlei ongedierte) eet vervolgens de zaadjes op.

Ik ben dan ook super blij met het Gardena ClickUp! vogelvoederhuis. Een mooi design vogelvoederhuis wat prachtig staat in elke tuin. Daarnaast is het vogelvoederhuis dankzij het praktische ontwerp waterdicht en kan er geen vocht bij de zaadjes komen. En last but not least, dankzij de handige steel kan je hem op elke plek in de tuin zetten.

Ik heb het vogelvoederhuis in eerste instantie naast de hortensia geplaatst. De hortensia is de laatste tijd zo gegroeid dat het vogelvoederhuis hiermee een beetje in de verdringing is gekomen. Gelukkig is het Clickup! systeem van Gardena super makkelijk verplaatsbaar, dus ik heb het vogelvoederhuis nu naar de border verplaatst waar de vogels meer ruimte hebben. De eerste vogels heb ik al gespot, zo tof om te zien!

gardena clickup vogelvoederhuis in border

Gardena ClickUp! insectenhotel

Om bij te dragen aan een goede biodiversiteit vind ik het belangrijk dat bijen en andere insecten welkom zijn in onze tuin. Daarvoor heb ik veel vlinder- en bijvriendelijke bloemen en planten geplaatst.

Ook hangt er al één insectenhotel in de tuin, maar ik wil ze eigenlijk meer ruimte bieden. Aan de schuttingen hebben wij weinig plek om een bijenhotel te bevestigen, omdat een groot deel van onze schutting van kokos is.

gardena clickup insectenhotel

Daarom ben ik zo blij dat ik met het Gardena ClickUp! systeem een extra plek heb voor een insectenhotel. Het design insectenhotel ziet er ook nog eens super mooi uit, een win-winsituatie.

De kamers zijn ontworpen voor wilde bijen, vlinders en lieveheersbeestjes volgens de laatste literatuur over nestgewoontes van deze beestjes samengesteld. Het insectenhotel staat super stevig op de Gardena ClickUp! steel en is een mooie aanwinst voor de tuin.

gardena clickup insectenhotel bijen

Garden ClickUp! tuinaccessoires

Naast het vogelvoederhuis en insectenhotel kan je nog andere tuinaccessoires voor het Gardena ClickUp! systeem kopen.

Plantenbak: creëer hoogteverschil in de tuin met deze mooie design plantenbak voor middelgrote planten.

Regenmeter: hou makkelijk bij hoeveel regen er valt en weet wanneer je de tuin opnieuw moet bewateren met deze regenmeter.

Tuinfakkel: een sfeervolle en warme tuin met deze tuinfakkel. Er is ruimte voor 350 ml lampenolie, voldoende voor 6 uur warm licht.

Koop Gardena ClickUp! bij:

gardena clickup systeem in tuin

Welke Gardena ClickUp! tuinaccessoire is jouw favoriet?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven