4 voordelen van een laminaat vloer
voordelen laminaat vloer

4 voordelen van een laminaat vloer

Misschien overweeg jij wel een laminaat vloer in huis. Dat is niet zo gek, want een laminaat vloer is een hele populaire keuze. Er is een grote keuze in mooi laminaat en de meeste soorten laminaat zijn direct uit voorraad leverbaar.

Ook wij hebben een laminaat vloer op de eerste en tweede verdieping van ons huis. In ons appartement beviel een laminaat vloer zo goed dat we er in dit huis opnieuw voor gekozen hebben.

Wil jij meer weten over de voordelen van een laminaat vloer? Ik vertel er graag meer over.

Laminaat is goedkoop

In verhouding tot andere type vloeren is laminaat relatief goedkoop. Laminaat is bijvoorbeeld meestal goedkoper dan een pvc vloer. Zeker als je net bent verhuisd is laminaat daarom vaak een praktische keuze.

Wij moesten 150 m2 vloer leggen in ons nieuwbouwhuis. Prijs is dan een stuk belangrijker dan wanneer je enkel voor één ruimte een vloer nodig hebt. Om flink te besparen op alle kosten hebben wij voor een goedkope laminaatvloer op de eerste en tweede verdieping gekozen.

Wil jij niet teveel geld uitgeven aan een vloer, maar wel voor iets moois kiezen? Dan is laminaat een hele goede optie.

Makkelijk te leggen

Vloeren als pvc, marmoleum, vloerbedekking en tegels zijn lastig zelf te leggen. In veel gevallen is het beter om het werk door een professional te laten doen. Een groot nadeel hiervan is wel dat het inhuren van een klusbedrijf meteen veel meer geld kost.

Daarom is een laminaat vloer zo fijn. Een laminaatvloer is makkelijk zelf te leggen. Je bespaart dus niet alleen veel geld op het inhuren van een vakman, maar ook een hoop gedoe. Want tegenwoordig is het nog heel lastig om een klusbedrijf voor een kleine klus in te huren, zeker als je haast hebt.

Eenvoudig schoon te maken

De eerste twee voordelen van een laminaat vloer gaan over de aanschaf, maar je wilt natuurlijk ook een vloer die makkelijk te onderhouden is.

Gelukkig is een laminaat vloer heel makkelijk en duurzaam in gebruik. Je hebt in principe geen onderhoud aan een laminaat vloer, behalve dat je hem af en toe schoon moet maken.

Zowel met stofzuigen als met dweilen maak je de laminaat vloer snel een eenvoudig schoon. Dit in tegenstelling tot onze tegelvloer, waar het een stuk lastiger is met dweilen hardnekkig vuil van de vloer te verwijderen.

Duurzaam laminaat

Wist je dat laminaat ook nog eens een duurzame keuze kan zijn? Laminaat gaat namelijk lang mee, mits je voor een goede kwaliteit toplaag kiest.

In tegenstelling tot een houten vloer verkleurd laminaat niet. En voor het schoonmaken van de vloer heb je geen chemische schoonmaakmiddelen nodig, meestal is dweilen met wat lauwwarm water voldoende.

De productie van een laminaat vloer is misschien minder duurzaam dan een aantal andere vloeren, maar steeds meer laminaatvloeren worden uit overschotten en restpartijen hout opgebouwd.

Ook is een laminaatvloer makkelijk te verwijderen en opnieuw te gebruiken. Ga je verhuizen? Dan kan je de vloer dus heel makkelijk eruit halen en in je nieuwe woning weer gebruiken.

Soms is een ander type vloer toch beter. Laminaat is bijvoorbeeld niet altijd geschikt op vloerverwarming. Ook loop je een grotere kans op beschadigingen dan bij andere type vloeren, alhoewel dit wel afhankelijk is van de kwaliteit van het laminaat.

Zou jij voor laminaat in huis kiezen?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven