Een kijkje in de tuin van Kimberley van Homefreak
moderne vierkante tuintafel met witte kuipstoelen

Een kijkje in de tuin van Kimberley van Homefreak

Kan jij ook geen genoeg krijgen van mooie tuinen? In de rubriek ‘een kijkje in de tuin van’ mogen we een kijkje nemen in een aantal van de mooiste tuinen van Nederland en België. Van moderne en strakke tuinen tot een kleine stadstuin vol planten: er is voor ieder wat wils.

Deze week nemen we een kijkje in de moderne en landelijke tuin van Kimberley van Homefreak.

Wie ben je, waar woon je en met wie?

Mijn naam is Kimberley Kuiper – Nelis, ook wel bekend van de blog en het gelijkgenaamde Instagram account Homefreak.

Ik ben de dertig net gepasseerd en woon samen met mijn man Jim (met wie ik al vanaf mijn 16e samen ben) en onze twee kindjes Jake en Jackie. We wonen sinds eind 2020 in het dorpje Drunen. In dit dorp ben ik ook geboren en opgetogen. 

Hoe groot is je tuin?

Onze tuin loopt aan alle kanten scheef. Bij het huis is deze 6 meter breed en achterin is hij juist weer ruim 8 meter breed. De diepte van de tuin is 28 meter. Om en nabij hebben we dus een tuin van 200 m2.

Dat is wel echt een verschil met de tuin in ons vorige huis. Deze was 8×6 (48 m2 totaal). De tuin was dan ook onze voornaamste reden om te verhuizen. 

indeling tuin met gazon, terras en borders met planten

Heb je liever een tuin vol planten of een moderne, strakke tuin?

Ik houd van planten. Het liefste had ik een drukke en volle jungle tuin. Deslaniettemin is onze tuin toch best strak. Dit komt omdat we onze tuin vooral praktisch wilden.

We willen kamperen met een tent in de zomer op ons grasveld, heerlijk plonzen met de kindjes in een groot zwembad en er moet ook een potje gevoetbald kunnen worden.

Dat is dan ook de reden voor de grote hoeveelheid kunstgras in de tuin. Doordat onze tuin vrij diep is, hebben we wel veel planten kunnen toevoegen door over de lengte een plantenbak te maken van u-elementen van beton. 

Hoe zou je de stijl in je tuin omschrijven?

Modern en landelijk. We hebben gebruik gemaakt van grijze tegels die we hebben hergebruikt, ook zijn er veel strakke lijnen in de tuin te herkennen. Dat maakt de tuin modern.

Toch heeft het een landelijke uitstraling door de afwisseling met de rode waaltjes van het pad en is de beplanting ook vrij klassiek. De combinatie met het hout van de schutting en de overkapping maakt het sfeervol. Bovenal is de tuin kindvriendelijk. 

Wat is je favoriete plek in de tuin?

Ik had verwacht dat dit onder de zelfgemaakte overkapping zou zijn, maar op dit moment is dat echt het terras naast het grasveld.

Ik heb altijd al een mooi grasveld willen hebben, dus ik vind het heerlijk om er naast op het terras te zitten, kijkend naar de spelende kindjes. 

witte parasol tuin
inrichten stylen overkapping

En wat is jouw favoriete tuinplant?

Ik heb niet echt een favoriete tuinplant. Ik houd van hortensia’s, maar aan de andere kant vind ik het belangrijk dat een tuin groenblijvende planten heeft. Hier hebben we dan ook voornamelijk voor gekozen.

Het zou er immers raar uit zien wanneer het kunstgras in de winter nog helemaal netjes groen is en de planten grotendeels kaal zijn. 

planten in border

Heb jij een ultieme tip voor een gezellige tuin?

Maak het gezellig, maar bovenal praktisch. Wat wil je nu eigenlijk met je tuin? Ga bijvoorbeeld voor een grote moestuin als jouw passie daar ligt.

Het allerbelangrijkste vind ik dat een tuin groen moet zijn, anders kun je net zo goed binnen zitten! 

Waar kunnen we jou online vinden?

Ik ben vooral actief op mijn blog Homefreak.nl. Daarnaast deel ik mijn gedachtespinsels en het proces van onze verbouwingen en DIY projecten vaak op Instagram (@Homefreak.nl).

Dankjewel voor het kijkje in je tuin Kimberley! Het is super leuk om het proces van het nieuwe huis en de tuin van Kimberley op Instagram te volgen, dus vergeet niet om daar een kijkje te nemen. Of neem een kijkje in de tuin van Mardou of Eileen voor meer inspiratie.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven