Hoeveel dekbedovertrekken heb je nodig per bed?
slaapkamer winter

Hoeveel dekbedovertrekken heb je nodig per bed?

Weet jij hoeveel dekbedovertrekken je per bed nodig hebt? Als je teveel dekbedovertrekken hebt dan zorgt dit waarschijnlijk voor volle kasten en bij te weinig dekbedovertrekken grijp je misschien weleens mis.

Misschien wil je wel een nieuw matras of waterbed kopen en heeft dit bed een andere afmeting dan je gewend bent. Grote kans dat je dan al je dekbedovertrekken en hoeslakens nieuw moet kopen.

Om te voorkomen dat je te veel, of te weinig, dekbedovertrekken koopt heb ik gelukkig het antwoord voor je.

Aantal dekbedovertrekken per bed

Per bed heb je drie dekbedovertrekken en hoeslakens nodig. Eén dekbedovertrek ligt op het bed, eentje in de was en eentje is reserve in de kast.

De echte minimalist heeft misschien voldoende aan twee dekbedovertrekken. Toch zou ik aanraden minimaal 3 sets aan te houden. Stel dat je een keer ziek bent en extra vaak het bed wilt verschonen dan is het handig om een reserve aan te houden. Ook kan er altijd iets gebeuren, bijvoorbeeld een defect aan de wasmachine, waardoor het handig is een extra set dekbedovertrek te hebben.

Bij het dekbedovertrek wordt – als het goed – ook een kussensloop of bij een tweepersoonsbed twee kussenslopen aangeleverd. Daarnaast heb je per dekbedovertrek nog een hoeslaken nodig. Heb je meer kussens op het bed? Dan is het handig om hiervoor evenveel bijpassende kussenslopen aan te schaffen.

Is meer dan drie dekbedovertrekken dan verkeerd? Nee hoor, maar als jouw kasten te vol zijn en je onvoldoende opbergruimte hebt dan is het goed om eens naar het aantal dekbedovertrekken te kijken.

Als je wilt minimaliseren op je spullen dan is het makkelijk om met het aantal dekbedovertrekken te beginnen. Deze nemen namelijk vrij veel ruimte in en voor je het weet heb je extra kastruimte als je hier eens kritisch naar kijkt.

Zelf heb ik 5 dekbedovertrekken, dus ik heb wel iets meer. Vroeger had ik er nog meer, maar ik heb geleerd hier iets op te minderen. Maar mooi beddengoed vind ik erg belangrijk en met een ander dekbedovertrek ziet de slaapkamer er in één keer heel anders uit.

Daarnaast heb ik ook dekbedovertrekken, bijvoorbeeld dit roze velours dekbedovertrek, die in de zomer veel te warm zijn. Deze gebruik ik daarom alleen in de winter.

Dekbedovertrekken nieuw kopen

Heb jij net een nieuw bed gekocht en daarom een andere maat beddengoed nodig? Of misschien heb je wel net een bezoek aan een waterbeddenwinkel gebracht en ga jij binnenkort dat nieuwe bed kopen? Dan kan het best duur zijn om drie sets beddengoed nieuw te moeten kopen.

In sommige beddenwinkels kan je onderhandelen om één set beddengoed, soms inclusief dekbed, bij de aankoop van een bed erbij te krijgen. Dit scheelt alvast wat geld. Sommige beddenzaken hebben hier ook regelmatig acties voor.

Is dit niet mogelijk? Hou dan de aanbiedingen eens in de gaten. Van winkels als HEMA en Leen Bakker tot het luxere segment dekbedovertrekken, overal zijn regelmatig aanbiedingen waardoor jij makkelijk je collectie dekbedovertrekken kan uitbreiden.

Met deze tips kan jij trouwens je dekbedovertrek langer mooi houden en hier langer van genieten.

Kom jij er juist na het lezen van dit artikel achter dat jij teveel dekbedovertrekken hebt? In de kringloopwinkel of op een gratis weggeefhoek op Facebook zijn ze vast heel blij met jouw beddengoed. Ook in de meeste kledingbakken mag je jouw beddengoed deponeren.

Hoeveel dekbedovertrekken heb jij? Wil jij nog tips voor een mooi bed? Bekijk dan ook deze tips voor een mooi opgemaakt bed.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven