Een houten deur met staal look of toch een echt stalen deur?
staal look deur zwart eetkamer-2

Een houten deur met staal look of toch een echt stalen deur?

Een stalen deur is nog steeds hartstikke populair en dat is niet zo gek, want met zijn minimalistische look en tijdloze uitstraling past hij bij bijna elke woonstijl. Of je nou een industrieel interieur hebt, een huis vol vintage of gek bent op de Scandinavische woonstijl: een stalen deur past bijna overal.

Vaak komen stalen deuren ook ter sprake tijdens de interieuradviezen die ik geef. Mensen twijfelen dan tussen een echte stalen deur of een houten deur met staal look. Maar wanneer kan je nou het beste voor een echt stalen deur kiezen en wanneer voor een staal look deur? Ik zet graag een aantal voor- en nadelen voor je op een rij.

Steel de show met een stalen deur

Als het budget geen probleem is zou mijn advies zijn: ga voor die echt stalen taatsdeuren! Alhoewel je op het oog een houten deur nog best wel op een echt stalen deur kan laten lijken, merk je direct het verschil bij het openen van de deur.

Staal is een stuk zwaarder dan hout. Dit merk je meteen in gebruik. Omdat stalen deuren voornamelijk uit glas bestaan en maar voor een klein deel uit staal is een stalen deur niet te zwaar in gebruik, maar toch beduidend zwaarder dan hout.

Qua looks kan je met een staal look deur mensen nog voor de gek houden, in gebruik niet. Daarnaast is een stalen deur ontzettend sterk en zal deze dus niet snel beschadigen.

Een stalen deur is dan ook erg makkelijk in onderhoud en gaat lang mee.

Nog een groot voordeel is dat een stalen deur helemaal op maat gemaakt kan worden. Woon jij in een oude woning waar de deuren afwijkende maten hebben? Dan kan het best lastig zijn een geschikte binnendeur te vinden, maar met een op maat gemaakte stalen deur is dit geen probleem.

Ook als jij exact voor ogen hebt hoe jouw binnendeur eruit moet komen te zien dan is een stalen deur een goed idee, want ook de indeling van de deur kan precies zo samengesteld worden als jij wilt.

Voordelen van een staal look deur

staal look deur gang-2

Toch kan het dat jouw keuze uiteindelijk valt op een staal look deur. Zelf hebben wij 4 jaar geleden ook gekozen voor een staal look deur.

In die tijd waren stalen deuren nog niet zo populair en was er zowel in stalen deuren als in staal look deuren nog niet zoveel keuze, inmiddels is er voor beiden veel meer keuze.

Onze belangrijkste keuze voor een staal look deur was toen het budget. Op zich hadden we nog wel het budget voor de stalen deur over, maar inclusief de montage en het vervangen van het kozijn werd de totaalprijs ons toch iets te gortig.

Daarom kozen we voor een houten binnendeur met zoveel mogelijk glas. Tegenwoordig zijn er nog veel slankere modellen te koop, maar toen was de keuze nog niet zo groot.

Het hout moesten we wel zelf verven en dit blijf je helaas altijd zien. Op het glaswerk zitten wat verfranden en daarnaast is de verf rondom deurklink na een aantal jaar al flink beschadigd. Vingerafdrukken zie je er goed op, wat ik toch best zonde vind. Vooral aan de zijde van de woonkamer zie je dit goed en eigenlijk moet de deur hoognodig een keer opnieuw geverfd worden.

staal look deur zwart woonkamer-2

Toch heb ik geen spijt van de staal look deur, aangezien dit een stuk goedkoper is dan een echte stalen deur. Maar er zitten wel wat nadelen aan zo’n budget deur.

Wat voor deur zou jij kiezen? Ga jij voor echt staal of liever een staal look deur?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven