4 tips voor het kiezen van raambekleding in de studeerkamer
ergonomische werkplek coolblue fellowes

4 tips voor het kiezen van raambekleding in de studeerkamer

Ben jij op zoek naar nieuwe raambekleding voor in de studeerkamer? Om de beste raambekleding te kiezen is het belangrijk dat je met een aantal punten rekening houdt.

Veel mensen hebben het afgelopen jaar (meer) thuis gewerkt. Waar de situatie in eerste instantie tijdelijk leek, kiest een grote groep mensen ervoor om in de toekomst ook gedeeltelijk of helemaal thuis te blijven werken. Of misschien sluit je werkgever het kantoor wel en moeten jij en je collega’s ook straks fulltime vanuit huis blijven werken.

Nu je meer thuis werkt ben je er misschien wel achtergekomen dat de raambekleding in jouw studeerkamer ontbreekt of niet zo praktisch is. Het belang van raambekleding wordt vaak onderschat, maar kan echt van invloed zijn op jouw werkomgeving.

Daarom heb ik een aantal tips voor je klaarstaan voor het kiezen van raambekleding op je werkplek.

Let op de lichtinval

Grote kans dat jouw werkplek dicht bij een raam staat. Misschien heb je al weleens gemerkt dat als de zon schijnt dit wordt weerkaatst op jouw beeldscherm. Of misschien kijk jij zelf juist recht in de zon.

Bij de keuze van raamdecoratie is het dus belangrijk om rekening te houden met de zon. In de studeerkamer van mijn man schijnt een groot deel van de dag de zon.

Daarom hebben we in deze ruimte voor jaloezieën gekozen. Hiermee kan het licht gefilterd worden en tegelijkertijd nog steeds daglicht binnengelaten worden.

Wil jij de zon op jouw werkplek ook kunnen filteren? Kijk dan eens naar raambekleding als jaloezieën, shutters, plisse gordijnen of duo gordijnen. Op Mijn Houten Jaloezieen vind je bijvoorbeeld een grote collectie jaloezieën.

Het kan ook zijn dat je geen last hebt van zonlicht op je werkplek. Mijn werkplek ligt aan de andere zijde van het huis en op een uurtje avondzon na schijnt hier nooit de zon naar binnen. Hier hangen dan ook vouwgordijnen en is het filteren van de lichtinval niet nodig.

vouwgordijnen

Hoe belangrijk is privacy?

Misschien kijkt jouw werkplek wel uit op een drukke weg of kijk je recht bij de overbuurman naar binnen. Een beetje privacy is dan wel zo fijn.

Er zijn verschillende soorten raambekleding, van inbetweens tot jaloezieën, die inkijk van buiten tegengaan. Zo kan jij in alle rust je werk doen, zonder dat de rest van de buurt met je meekijkt.

Verduisterend of niet?

In de slaapkamer wordt het vaakst voor verduisterende raambekleding gekozen. In andere ruimtes, zoals de woonkamer of studeerkamer, is het eigenlijk niet van belang of raambekleding verduisterend is.

Nu veel mensen vanuit huis moeten werken wordt er meestal een werkplek in een slaapkamer of logeerkamer gecreëerd. Dus alhoewel het eigenlijk niet zo belangrijk is of de raambekleding op de werkplek verduisterend is, is het toch belangrijk om hier goed over na te denken.

Als de ruimte een dubbelfunctie heeft moet je dus verder nadenken dan alleen aan waar de raambekleding aan moet voldoen om prettig bij te kunnen werken.

Een combinatie die je regelmatig ziet is dat jaloezieën zorgen voor privacy en de regeling van lichtinval overdag. Daarnaast hangen er verduisterende gordijnen in de slaapkamer die ‘s avonds volledig kunnen worden dichtgeschoven.

Verduisterende gordijnen zijn vaak wel wat duurder dan gewone gordijnen. Hoeft de slaapkamer niet volledig verduisterd te worden? Dan is dit een punt waar je op kan besparen.

De uitstraling van de raambekleding

Nog iets wat belangrijk kan zijn is de uitstraling van de raambekleding. Als jij 8 uur per dag tegen de raambekleding aankijkt dan wil je waarschijnlijk wel iets moois wat ook goed bij de uitstraling van de ruimte past.

En misschien heb jij wel een bedrijf aan huis en ontvang jij regelmatig klanten. Dan is een mooie uitstraling van raambekleding nog belangrijker, omdat jouw werkkamer ook een visitekaartje richting je klanten is.

Raambekleding met een natuurlijke uitstraling, zoals bamboe jaloezieën, geven een moderne en elegante uitstraling aan de ruimte. Een andere smaakvolle keuze met strakke vormgeving zijn shutters. En linnen gordijnen geven een warme en vriendelijke uitstraling aan de ruimte.

Zoals je ziet kan je alle kanten op met de keuze in raambekleding. Als je rekening houdt met de punten in dit artikel geef je met raambekleding een echte upgrade aan de studeerkamer.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven