11 makkelijke huishoudhacks die jou tijd besparen
huishoudhacks

11 makkelijke huishoudhacks die jou tijd besparen

Het huishouden kost al meer dan genoeg tijd, dus we kunnen allemaal wel wat makkelijke huishoudhacks gebruiken waarmee je minder tijd kwijt bent in het huishouden.

Zelf ben ik gek op handige huishoudtips die het schoonmaken en huishouden een stuk eenvoudiger maken. In de loop der jaren heb ik al heel wat van die handige huishoudhacks verzameld.

Ik heb mijn favoriete huishoudhacks voor jou op een rij gezet:

11 makkelijke huishoudhacks

 • Bespaar tijd met het voorsorteren van de was door meerdere wasmanden of waszakken in het washok te zetten. Stop vuile was direct in de juiste zak en zo hoef je was niet meer voor te sorteren en kan het direct de wasmachine in. Zelf gebruiken wij waszakken die we aan haken hebben opgehangen, zo neemt dit nauwelijks ruimte in beslag in ons kleine washok.
 • Een blender maak je na gebruik snel schoon door deze te vullen met warm water en een drupje afwasmiddel. Even een half minuutje aanzetten en hij is weer schoon.
 • Nooit meer een vies vaatdoekje, want deze was je gewoon mee in de vaatwasser. Het vaatdoekje stop je in de bestekbak, of gebruik de Washplate als je geen bestekbak hebt in de vaatwasser. Deze gebruiken wij al meer dan een jaar met heel veel plezier, lees ook mijn review over de Washplate.
 • Even tijd over tijdens het koken? Gebruik deze tijd om meteen wat op te ruimen in de keuken. Zo is je keuken snel schoon en hoef je niet na het diner nog uitgebreid de keuken schoon te maken.
 • Wordt er veel frisdrank in huis gedronken? Overweeg dan eens de Sodastream aan te schaffen. Dit scheelt een hoop gesjouw met flessen en neemt veel minder ruimte in de voorraadkast in. Ook voor water met bubbels werkt de Sodastream ideaal. Wij gebruiken hem al een paar jaar heel intensief en kunnen echt niet meer zonder.
 • Klaar met het onhandige gezeul met grote emmers water! Koop eens een kleiner formaat emmer. Dit scheelt zo een paar kilo aan gewicht en je bespaart een hoop water. Voor de meeste schoonmaakklussen heb je je helemaal geen grote volle emmer met water nodig.
 • Zet een mand op de trap (of in de hal) en leg hierin alles wat weer naar boven moet. Breng dit 1 keer per dag, voor je naar bed gaat, naar boven en leg het op de juiste plek. Dit scheelt je een hoop op en neer geloop.
 • Kook in bulk! Recepten zoals soepen, stoofschotels, lasagne of stamppot zijn één of twee dagen nog net zo lekker en door dubbele porties te maken scheelt dit je veel tijd in de keuken. Bespaar nog meer tijd met het snijden van de groente en schaf een keukenmachine aan. Dit is mijn beste vriend in de keuken om snel met de voorbereiding klaar te zijn.
 • Leg een stukje aluminiumfolie op de bodem van de oven. Kruimels en vet belanden op het aluminium in plaats van op de bodem van de oven en dit scheelt je een heleboel schoonmaakwerk van de oven.
 • Zet op elke verdieping een (spuit)fles met reiniger en doekje, of eventueel een pak met vochtige schoonmaakdoekjes. Als er snel ergens een doekje overheen gehaald moet worden hoef je zo niet eerst naar de keuken te lopen. Zo kan je snel even tussendoor een vies oppervlak schoonmaken. Zo hebben wij in ons ‘keukentje’ op zolder/kantoor standaard wat schoonmaakmiddelen liggen om koffie en theevlekken snel schoon te kunnen maken.
 • Een douchewisser in de douche mag niet ontbreken. Maak na het douchen de glazen wand, muurtegels en vloer direct droog met de douchewisser. Je zult zien dat de douche zo veel minder vies wordt. En dit bespaart je weer tijd met poetsen.

Wat is jouw favoriete huishoudhack? Deel hem vooral in de reacties.

Ik gebruik trouwens deze handige huishoud app om overzicht in het huishouden te houden. Dit werkt lekker efficiënt en zo heb ik een handig schoonmaakschema.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

2 gedachten over “11 makkelijke huishoudhacks die jou tijd besparen”

 1. Sokken…. Ik heb aan de wasmand zo een wasnetje hangen, eigenlijk voor bh’s, en stop daar de gedragen sokken in. Zo slingeren ze niet rond en verdwijnen ze ook niet meer.
  Verder zit bij mij heel veel in bakjes, overzichtelijk bij make up en toilet artikelen, houdt je koelkast veel schoner, sokken, onderbroekjes strings e.d. lekker bij elkaar, desnoods op kleur 😉 en het voordeel is, je tilt t op en maakt zo makkelijk schoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven